U GOLUPCU ODRZANA LIKOVNA KOLONIJA -GVOZDENA KAPIJA
   31 Jul 2018, 22:07    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U GOLUPCU ODRZANA LIKOVNA KOLONIJA -GVOZDENA KAPIJA

Likovna kolonija u Golupcu realizuje se u okviru projekta Međunarodne putujuće  11. likovne kolonije pod nazivom ,,Otvoreno srce prijateljstva’’. Sa Turističkom organizacijom i Narodnom bibliotekom u Golupcu .Udruženje likovnih stvaralaca ,,Art’’ iz Kostolca već  sedmu godinu organizuje  likovnu koloniju  pod nazivom ,,Gvozdena kapija’’ i na kojoj je uzelo učešće 12 likovnih umetnika.


        

  U ovom projektu učestvuju slikari iz  Bečeja, Kragujevca, Paraćina,Bosne i Hercegovine, Austrije, Nemačke i Rusije,od kojih su  12-toro  u Golupcu,a ostali su u umetničkoj radionici koja se održava na železničkoj stanici u Kostolcu,kaže predsednik Udruženja likovnih stvaralaca ,,Art’’ iz Kostolca,Željko Stojićević.


           -Naše udruženje i ove godine kao  organizator učestvuje i organizuje likovnu koloniju,sedmu po redu,pod nazivom ,,Gvozdena kapija’’.Ova likovna kolonija je u sklopu sa našom putujućom likovnom kolonijom koja je jedanaesta po redu u Kostolcu i spojena je sa njom.Ovde u Golupcu učestvuje 12 slikara iz našeg udruženja ,,Art’’,odnosno slikari koji su iz raznih mesta iz opština Braničevskog upravnog okruga,ali su došli prvenstvu da slikaju u Kostolcu 27.jula.Želeo bih da se zahvalim umetnicima na saradnji i na velikom doprinosu što se tiče umetničkih dela kao i ,,SAT’’ televiziji koja prati ovu našu manifestaciju i Turističkoj organizaciji koja je podržala naš umetnički  rad ovde u Golupcu i koja finansira ovaj naš projekat,dodao je Stojićević.


            Ove godine na likovnoj koloniji u Golupcu dominirala je slobodna tema pa je 12-toro slikara imalo priliku da oslikaju nešto iz svojeg ugla  i da takvu sliku poklone domaćinu,Turističkoj organizaciji  opštine Golubac.


             -Na ovoj koloniji sam po drugi put,širina i lepota Dunava sve nas je nekako privukla da dođemo kod našeg ljubaznog domaćina,pogledajte i same slike i rukopisi što svedoče jedno bogatstvo.Dolaziću i u buduće,jer sam opčinjen lepotom Dunava koji mi daje isširaciju da radim i stvaram,kaže slikar Aca Perišić zv.Pikaso.


            Njegova koleginica  Jadranka Dimitrijević koja dolazi iz Sremske Mitrovice kaže da  nema tako zanimljiv nadimak kao kolega Pikaso,ali je njena ključna reč prilikom poziva da učestvuje u ovoj koloniji  bio je Golubac.


            -Veoma sam sretna što sam ovde došla,zahvalna sam organizatoru i domaćinu Golupcu na tako toplom i lepom prijemu.Lepo se osećamo i imamo volju da u ovom lepom ambijentu na otvorenom u gradskom parku  stvaramo svoja dela,sa sadovoljstvom priča  Jadranka.


            Pored Turističke organizacije u organizaciji  likovne kolonije pomogla je Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’.


             -Odlučili smo da Turističkoj organizaciji pomognemo u organizovanju ove likovne kolonije i celokupnog programa,jer sam  po profesiji  likovni umetnik,i potrudiću se da kolege imaju sve uslove za svoj umetnički rad i dobar provod.Nadam se da će nam biti gosti i narednih godina,kaže Slavica Ilić,vd direktora Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ Golubac


Slike koje nastaju u ovoj koloniji,ostaju kao vlasništvo Turističkoj organizaciji u Golupcu,sledi i izložba svih radova koji su oslikani u proteklih  sedam godina.
Lj.Nastasijević
            Slične vesti

ADIL PRIREDIO KONCERT ZA SVA VREMENA

21 Nov 2019, 12:29

U CENTRU SAVA U BEOGRADU, PRE NEDELJU DANA ODRŽAN JE SPEKTAKL, KONCERT ADILA MAKSUTOVIĆA U ANPLAG VERZIJI.

LAKU…

NE PROPUSTITE! Izložba 'Božanska inspiracija - Miroslavljevo jevanđelje'!

19 Jul 2019, 11:57

Izložba "Božanska inspiracija - Miroslavljevo jevanđelje" biće otvorena sutra uveče u 19 sati u Palati u tvrđavi…

BOGATO KULTURNO LETO U KOSTOLCU, LIKOVNE KOLONIJE I ORFEJ NA DUNAVU

2 Aug 2018, 13:55

U OKVIRU KULTURNOG KOSTOLAČKOG LETA 2018.  POSEBNO SE IZDVAJAJU DVE  MEĐUNARODNE LIKOVNE KOLONIJE  11. PO…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaODRŽANA 34. SEDNICA SKUPŠTINE…

ODRŽANA  JE 34. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KUTLURU UZ POŠTOVANJE…

26 May 2020, 14:37

DruštvoOD SEPTEMBRA ĐAKE PRVAKE OČEKUJE…

Od septembra prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, međutim fond…

26 May 2020, 13:39

DruštvoREFORMA INSPEKCIJA U BRANIČEVSKOM…

KONTAKT CENTAR REPUBLIČKIH INSPEKCIJA KOJI POKRIVA RAD 44 INSPEKCIJE NA REPUBLIČKOM NIVOU…

26 May 2020, 13:18

Kursna lista