Najbolji automobili za početnike
   9 Jan 2020, 13:32        SatTv    Tyler Durden


Najbolji automobili za početnike

Nakon položenog vozačkog ispita većina mladih vozača želi da ima sopstveni prevoz, koji će im olakšati kretanje, ali i da naučeno u auto školi prenese na vožnju. Kada se bira prvi automobil treba obratiti pažnju na njegove karakteristike, kao i stanje, kako bi mladim vozačima bilo što lakše da se naviknu na svoje vozilo.

Mali broj automobila u Srbiji potpada pod mlađu generaciju, a mladi vozači često nakon uzimanja probne vozačke dozvole prvo isprobaju stariji automobil svojih roditelja ili rođaka. Zbog bezbednosti, bolje bi bilo da mladom vozaču priuštite mlađe, sigurnije vozilo, a ukoliko imate stariji automobil, koji više nije siguran, obratite se firmi koja otkupljuje automobile na kilo.


Šta posmatrati prilikom kupovine automobila?


Prilikom kupovine prvog automobila bitno je obratiti pažnju na odnos cene i kvaliteta, jer je kupovina automobila jedan od najvećih troškova. Pored finansijskog spektra, koji je većini kupaca najbitniji, trudite se da auto bude kompaktnih dimenzija, što znači da bi bilo bolje odabrati manji, gradski auto.

Mladim vozačima je u većini slučajeva teško da se iz prvog puta adekvatno parkiraju, pogotovo ukoliko je gužva u gradu, pa će im manji automobil u velikoj meri rešiti taj problem. Takođe, kada sednete u auto isprobajte volan, jer onaj koji se lakše okreće biće pristupačniji za upotrebu.

Jedan od najbitnijih zahteva je preglednost, pa gledajte da auto poseduje što veće retrovizore i da se vozač može lakše snaći, a sa druge strane C stub bi trebalo da bude što manji. Komande znaju da budu komplikovano posložene, ili da ih ima previše što može zbuniti početnike, kojima motorika još uvek nije jača strana.


Da li je bolji manuelni ili automatski menjač?


Prema mišljenju mnogih vozača automatski menjač je dosta lakši za korišćenje od manuelnog i posebno bi bio značajan za prve vozačke dane i proces navikavanja na prvi automobil. Sa druge strane, manuelni menjač je sve ređe u upotrebi, pa razmislite o dobrim karakteristikama automatskog, kao i zbog čega je sve više vozača oduševljeno njim.
Kako bismo vozačima početnicima olakšali dilemu oko toga koji automobil je najbolje izabrati, pripremili smo nekoliko njih koji su najlakši za vožnju, a istovremeno pouzdani i sigurni.


#1 Fiat Punto - odličan za  gradsku vožnju


Jedan od najboljih automobila za početnike je Fiat Punto, koji predstavlja odličan spoj povoljnog i kompaktnog automobila, kada je u pitanju gradska vožnja. Polovni Punto je mnogo bolji izbor od novog, a sa svojih 5 vrata može biti vrlo praktičan. Kada je reč o polovnom, obratite pažnju na stanje, kao i pređenu kilometražu, kako biste što manje ulagali u njega.


#2 Ford Focus - jedan od najtraženijih automobila


Focus se proizvodi od 1998. godine, a potražnja za njim ne prestaje sve do danas, o čemu svedoči titula najprodavanijeg vozila za 2000. Godinu. Pripada srednjoj, nižoj klasi, međutim prema mišljenju iskusnih vozača nije baš zasluženo toliko nisko kotiran. Ovaj automobil je uvek dobar izbor, jer se retko kvari i upravo zbog toga dobro prođe na tehničkom pregledu.

Zbog toga se baš ovaj automobil preporučuje mladim vozačima, a ukoliko vam budu potrebni delovi za njega lako ćete iz naći, zbog njegove zastupljenosti. Mnogo je isplatljiviji nego bilo koji drugi automobil iz njegove klase, mereno na duže staze, a kada ga vozite shvatate zašto je toliko rasprostranjen.


#3 Citroen C3 - odgovara ženskoj eleganciji


Ovaj automobil preporučuje se ženama, jer je odličan spoj elegancije i kvaliteta, dizajn mu je visokog kvaliteta, a potiče iz Francuske. On predstavlja pravog reprezenta pariske automobilske indutrije. Može se pronaći prilično povoljno, ali sigurnije je izabrati mlađi model, zbog sigurnosti, kao i mogućnosti kvara ukoliko poseduje veliku kilometražu.

Osmišljen je za gradsku vožnju, te se lako parkira i manjih je dimenzija što omogućava dobar manevar. Poseduje manuelni menjač i klimu, a iako smo u eri automatskog menjača Citroen predstavlja jedan od najlakših automobila za vožnju, kada je u pitanju stari model menjanja brzina.#4 Reno Megan - prostran i udoban


Za početnike kojima je potreban malo veći, porodični auto najbolji je izbor Reno Megan. On je znatno veći od navedenih, ali manji u poređenju sa drugim porodičnim automobilima. Osmišljen je da bi bio prostran, ali i efikasan. Svaka generacija poseduje određene izmene, koje poboljšavaju performanse i udobnost.

Današnji, je znatno moderniji od prve generacije, koja se proizvodila 1995. godine, a možete ga kupiti u više varijanti, sa 5 ili sa 2 vrata, u zavisnosti za koju vam namenu treba. Svakako nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za njega, jer je funkcionalan, efikasan i poseduje moderan izgled.

Ovo su neki od automobila koji predstavljaju najbolji izbor kada je reč o polovnim automobilima, a svakako bi prilikom kupovine trebali da proverite pređenu kilomatražu. Ako imate dovoljno novčanih sredstava bolje kupite što noviji, sigurniji automobil, koji će vam svojom opremom pomoći u snalaženju u saobraćaju.Slične vesti

"Polovnjaci" nikad skuplji, a najtraženiji - šta će se voziti posle rampe za uvoz i subvencija

7 Mar 2023, 9:52

Dok Evropa pravi planove kako da do 2035. godine zabrani prodaju automobila s unutrašnjim sagorevanjem i pređe na…

Luksuz ne zna za krizu

3 Mar 2023, 10:40

Najskuplji modeli automobila, komadi nakita, stanovi i kuće, nekako se po pravilu, najbrže prodaju. Stručnjaci kažu da i…

Zamena starih dizel vozila za "euro 6" motor, kako do subvencije

30 Jan 2023, 9:42

Svako ko ima staro dizel vozilo uskoro će od države moći da dobije subvenciju od oko 2.000 evra za kupovinu automobila.…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPredškolska ustanova Lane iz Kučeva…

Predškolska ustanova ,,Lane’’ iz Kučeva’’ proslavila je 40…

27 May 2023, 17:56

DruštvoDan za nas - motivacija za mlade…

U Kostolcu je održan festival „Dan za nas“, na kojem su učestvovali mladi…

27 May 2023, 13:48

DruštvoKostolac opet iznad republičkog…

U Braničevskom okrugu, prosečna zarada u martu, bez poreza i doprinosa iznosila je 72.914…

27 May 2023, 13:46

Kursna lista