Kako rešiti parking u Beogradu kada na aerodrom dolazite iz drugih gradova?
   31 Oct 2019, 15:29        SatTv    Tyler Durden


Kako rešiti parking u Beogradu kada na aerodrom dolazite iz drugih gradova?

Veliki broj ljudi širom Srbije i regiona posećuje Beograd zbog aerodroma Nikola Tesla. Ovaj put automobilom traje svega nekoliko sati ili manje, u zavisnosti odakle se putuje, ali problem se javlja kada treba odlučiti gde parkirati automobil pre ukrcavanja na avion.
 
Parking u Beogradu ume da bude vrlo kompleksan, a naročito kada je reč o aerodromima i putnicima koji nemaju iskustva sa parkiranjem na njemu, a dolaze sopstvenim vozilom. Zbog toga vas u nastavku teksta provodimo kroz najbolje načine za parkiranje u Beogradu, bilo da automobil ostavljate na aerodromu ili se odlučujete za parkinge širom grada.


Parking na aerodromu Nikola Tesla


Parking na aerodromu Nikola Tesla je najbolja opcija za koju možete da se odlučite ako putujete sa ovog aerodroma. Kao što smo pomenuli, ovo ume da bude kompleksno, pa preporučujemo da ostavite auto na privatnom parkingu na aerodromu.
 
Prva prednost ovakvog parkiranja je blizina aerodroma - ukoliko se odlučite za pravi parking bićete udaljeni od njega samo par minuta, što je vrlo važno kada se uzmu u obzir vremenska ograničenja i niz procedura koje se prolaze pre samog leta.
 
Takođe, izborom parkinga na aerodromu isključujete oslanjanje na prijatelje, rođake i razne prevoznike koji bi vas dovezli do aerodroma - ovde dolazite svojim vozilom koje je u bezbednim rukama sve dok ponovo ne sednete u njega.
 
Parkiranje na aerodromu uključuje i razne dodatne usluge, kao što je pranje automobila, zbog čega se sve više vozača odlučuje baš za ovu opciju parkiranja kada na put kreću sa beogradskog aerodroma.


Parking u gradu - preporučena mesta za parkiranje u Beogradu


Druga opcija je parkiranje u Beogradu, tačnije širom grada koji nudi dve opcije za ostavljanje vozila. Prva su javne garaže, a druga parkirališta u kojima imate ograničeno vreme parkiranja u zavisnosti od same lokacije parkinga.


 

Javne garaže za parkiranje u Beogradu


U Beogradu postoji osam javnih garaža sa kapacitetom oko 2.800 parking mesta, upravljanim od strane JKP “Parking servis”. Javne garaže se nalaze u širem i užem gradskom jezgru, a parkiranje u gražama se plaća na više načina: po započetom satu ili dnevno, a postoji mogućnost i mesečne pretplate.
 
Garaže u kojima se možete parkirati su “Baba Višnjina”, “Dr Aleksandra Kostića”, “Obilićev venac”, “Vukov spomenik”, “Botanička bašta”, “Masarikova”, “Pionirski park”, i garaža “Zeleni venac”.

 

Parkirališta u Beogradu


Parkiranje u Beogradu je moguće i u okviru 15 parkirališta koja zajedno raspolažu kapacitetom od 4.250 parking mesta. Plaćanje parkinga se vrši takođe po započetom satu, dnevno ili na bazi mesečne pretplate za koju postoji nekoliko opcija.
 
Parkirališta u Beogradu na kojima možete ostaviti svoje vozilo su “Ada Ciganlija”, “VMA”, “Kalemegdan”, “Karađorđeva”, “Novi Beograd”, “Sava centar”, “Cvetkova pijaca”, “Viška”, “Donji grad”, “Kamenička”, “Milan Gale Muškatirović”, “Politika”, “Slavija”, “Čukarica” i parkiralište na Međunarodnom terminalu.

 

Zonsko parkiranje


Pored prethodno navedene dve opcije za parkiranje, tu je i zonsko parkiranje koje nije pogodno za ostavljanje automobila na period duži od nekoliko sati, ali svakako ćemo navesti  glavne odlike i ovog vida parkiranja.
 
Zonsko parkiranje stavlja na raspolaganje 27.000 parking mesta u Beogradu, a bazira se na sistemu zona sa vremenskim ograničenjem parkiranja . Vremensko ograničenje i kontrola naplate parkiranja se primenjuje svakim radnim danom od 7 do 21 sat, kao i subotom od 7 do 14 sati.
 
S obzirom na vremensko ograničenje parkiranja koje u prvoj zoni iznosi 60, u drugoj 120, a u trećoj 180 minuta sa mogućnostima produženog, takođe ograničenog parkiranja, zonsko parkiranje nije adekvatna opcija ukoliko želite da ostavite automobil na parkingu duže vreme.


Zašto je parkiranje na aerodromu najbolja opcija?


Kao što smo na početku teksta naveli, parking na aerodromu je definitivno najbolja opcija ukoliko se ukrcavate na let na aerodromu Nikola Tesla. Evo još nekoliko argumenata u prilog tome.
 
Aerodrom na parkingu je pre svega bezbedan. Ostavićete svoje vozilo u sigurnim rukama, a kako je ovaj prostor obično potpuno pokriven kamerama, šanse da se desi nešto neželjeno su svedene na minimum.
 
Takođe, na parking na aerodromu funkcioniše pod kontrolom stručnog tima koji se brine o sigurnosti svih vozila i sistemu parkiranja, što vozačima uliva dodatnu sigurnost kada ostavljaju svoj automobil.
 
Još jedna dobra strana parkiranje na aerodromu je mogućnost online rezervacije mesta, pa u ovom slučaju ne morate da se brinete da li ćete se zadržati u traženju slobodnih mesta.
 
Svaki vozač zna koliko je sigurno i bezbedno parkiranje važno, naročito kada putujete i kada vam je potrebno da svoj automobil ostavite u najsigurnijim rukama. Zbog toga treba pažljivo razmotriti sve opcije parkiranja, i izabrati onu koja vam pruža najviši nivo bezbednosti vozila u vašem odsustvu.Slične vesti

Ponovo skuplja registracija automobila, Mladen Alvirović objašnjava kada će pasti cene polovnjaka

3 Dec 2022, 9:35

Od četvrtka ponovo skuplja registracija kola u Srbiji. Razlog - viša taksa na korišćenje vozila. Tako će recimo…

Održana treća fićijada - Fićom kroz selo

3 Oct 2022, 9:06

Vozači fića okupili su se danas u Zlakusi, u 09:00 časova, kako bi otpočeli treću po redu Fićijadu pod nazivom „Fićom…

Dizelaši se češće zapale na putu od benzinaca, šta nikako ne raditi kada se automobil pregreje

28 Jul 2022, 9:58

Kada su visoke temperature, gotovo da nema dana da ne plane neki automobil, a bilo je slučajeva da izgore i autobusi. Zašto…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBojanke i Pažljivkova pravila…

U prisustvu direktora i nastavnika u tri osnovne škole i predškolske ustanove,,Majski…

8 Dec 2022, 14:17

SportMladi radnik dočekuje Radnički…

Odbojkaši Mladog radnika dočekuju ekipu „Radničkog“ iz Kragujevca, u okviru…

8 Dec 2022, 14:11

PoljoprivredaPotražnja za ribom na nivou prošle…

U toku je šestonedeljni Božićni post, kojim se vernici Srpske pravoslavne i Ruske pravoslavne…

8 Dec 2022, 11:28

Kursna lista