Kako da zaista budete istrajni u postavljenim ciljevima?
   4 Feb 2020, 12:19        SatTv    Srbijanka Stanković


Kako da zaista budete istrajni u postavljenim ciljevima?

Početak nove godine nije rezervisan samo za euforiju, preterivanje u „iću i piću“, darivanje, odmaranje. To je period godine kada sumiramo svoje poteze u prethodnoj godini, svodimo račune, pravimo planove i postavljamo ciljeve. Čar novogodišnjih odluka nije u tome što postoji neka magična sila koja će nam ih ostvariti, već što je početak sam po sebi inspirišući i lakše nam je da se motivišemo.

Međutim, dobro je poznata priča da odluke obično potraju dokle je euforije i praznične atmosfere, a već od februara nastavljamo po dobrom, starom i ustaljenom običaju. To obično rezultira neraspoloženjem i osećajem da ste izneverili sebe i druge i tako u krug.

Na sreću, postoje mali trikovi kako da istrajete u ispunjavanju bar jedne od novogodišnjih odluka. Ako ste odlučili da batalite cigarete, otvorite štedni račun, krenete u teretanu i konačno smanjite ugljene hidrate, promenite posao ili mesto boravke – potrudite se da ovo bude vaša godina. Već smo u februaru, ali nemojte da odustajte i sledite svoj cilj. Za početak, pročitajte ovaj tekst, možda vam bude od koristi.
 

Postavite velike ciljeve


Odvažni i veliki ciljevi su upečatljiviji i nose sa sobom više motivacije. Želite li da se takmičite u maratonu ili samo da trčite na keju ? Izgubite 50 kilograma ili onoliko koliko je dovoljno samo da uđete u odeću koju ste nekad mogli da nosite?

Uz upornost, ohrabrenje i podršku, sve to možete i uraditi!

Ambiciozan cilj često inspiriše i druge oko vas. Mnogi će vas motivisati, neki će vam rado pomoći na praktične načine, poput toga da treniraju zajedno sa vama ili da preuzmu neke od vaših obaveza kako biste lakše u tome uspeli. Porodica i prijatelji osećaju dobru energiju kada “sanjate velike snove”.
 

Ali na putu do velikih ciljeva koračajte malim koracima!

Sad dolazi korak kada je vreme da se misli na malo. Važno je da malim koracima napredujete do vašeg krajnjeg cilja i to neka vam bude vodilja. Potražite sigurne načine da do cilja dođete, a samo prelazak prvog koraka može da vam izgradi samopouzdanje za rešavanje i  uspeh kod težih zdataka.

I zato ne zanemarujte jednostavne izbore. Ako svaki plan započnete sa „to do“ listom, zagarantovano vam je da brzo štiklirate taj prvi korak. Zato razvrstajte teške zadatke na manje stavke i prvo uživajte u laganom rešavanju tih lakših.
 

Posvetite se odmah


Budite odgovorni prema svom planu i kreirajte pismeno ili usmeno obećanja ljudima koje ne želite da izneverite. To će vas podstaći da prevaziđete teške momente.

Interesantan primer je za to devojka koja je kreirala Facebook stranicu kada je ušla u proces mršavljenja i tako sticala pratioce koji su pratili njen napredak, toliko njih da više nije smela da ih izneveri. Objavite svoje obećanje sebi i drugima na Facebooku, Instagramu, Tviteru i potražite ljude sa sličnim ciljevima na internetu.
 

Nagradite sebe


Iako je na poslednjem mestu naše liste, ovaj korak bi trebalo da bude jedan od najvažnijih. Nemojte se mučiti i čekati da dođete do zacrtanog cilja da biste sebe pohvalili. Za svaki viđen rezultat, priuštite sebi nešto što želite.
Vreme je da iskontrolišete svoje kompletno zdravlje? Priuštite sebi biorezonantnu dijagnostiku! Pogledajte sebe u ogledalu i recite Bravo! Častite se masažom ili recite svom okruženju da vas hvali kada god vidi pozitivne promene. Ohrabrujte sebe i zamolite drage ljude da vas i oni hrabre!

I za kraj, uvek osećajte zahvalnost za to što radite. Zaboravite na savršenstvo. Usmerite svoj cilj i energiju na završetak te novogodišnje odluke, a ne na njeno sprovođenje. Ako ste odlučili da smršate onih 50 kilograma sa početka teksta, budite zahvalni kada skinete prvih 3. Ako ostavljate cigarete za čitav život, zahvalite što ste uspeli prvih nedelju dana. To je sasvim dovoljno. A na ovaj način, sutra će već biti mnogo bolje.Slične vesti

Otkazana Evrovizija 2020. zbog opasnosti od širenja korona virusa

18 Mar 2020, 18:46

Takmičenje za Pesmu Evrovizije u Roterdamu otkazano je zbog opasnosti od širenja korona virusa, saopšteno…

DEČJE PREDSTAVE UŽIVO NA INTERNETU

17 Mar 2020, 20:02

Za vreme vanrednog stanja sprovodeće se mere Vlade Republike Srbije o zabrani okupljanja, ali naša pozorišta…

Kako da zaštitite dete od koronavirusa- 13 saveta američkog pedijatra

13 Mar 2020, 11:12

Vlada Srbije donela je odluku o zabrani javnog okupljanja u zatvorenim prostorijama za skupove veće od 100 ljudi, kako bi…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoOD SUTRA SVE PIJACE U POŽAREVCU…

SVE POŽAREVAČKE PIJACE OD SUTRA  ĆE BITI ZATVORENE NA OSNOVU PREPORUKE VLADE SRBIJE A…

28 Mar 2020, 23:02

DruštvoNOVE MERE VLADE Samoizolacija…

Sve mere samoizolacije produžene sa 14 na 28 dana, a vikendom je zabrana kretanja od 15 časova,…

28 Mar 2020, 15:27

DruštvoREKULTIVACIJA DEGRADIRANOG ZEMLJIŠTA…

REKULTIVACIJA DEGRADIRANOG ZEMLJIŠTA NA PK DRMNO JE POSEBAN AKCENAT KOJI JE STAVLJEN…

28 Mar 2020, 14:16

Kursna lista