ODRŽAN PRVI MARATON  RAMSKA TVRĐAVA
   2 Oct 2019, 22:03    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ODRŽAN PRVI MARATON RAMSKA TVRĐAVA

U organizaciji  Javne ustanove Sportskog centra  I Sportskog saveza opštine Veliko Gradište kao I mesnih zajednica Ram I Rečica,a  uz pokroviteljstvo opštine Veliko Gradište I logističku podršku Maraton Tima iz  Požarevac, u naselju  Ram kod Velikog Gradišta  održan je prvi “Maraton 1/4 Ramska tvrđava 2019“ trasom pored Dunava u dužini od 10,5 kilometara  I na kome je uzelo učešće 136 takmičara svih uzrasta u ženskoj I muškoj konkurenciji.

Trku je otvorio zamenik predsednika opštine, Slađan Marković koji se zahvalio organizatorima  koji su dali nesebičan doprinos da se  ova trka uspešno održi  I dodao  da je  Gradište  grad sporta i grad turizma.

             -Ova tvrđava je definitivno postala brend, ne samo naše opštine, ne samo ovog malog sela, nego i šire, regiona, i svih sedam tvrđava na Dunavu koje postaju zajednički turistički proizvod Srbije i Dunava kao velikog turističkog potencijala, istakao je Marković, uz želju da pored postojećeg “Polumaratona Srebrno jezero“, ova trka traje te da je njen cilj bio da najavi otvaranje Ramske tvrđave.

Marković je i najvaio da  će Ramska tvrđava  zvanično biti otvorena za sedam-osam dana, prilikom posete turskog predsednika Erdogana.Ne postoji bolji datum da vi danas istrčite ovu trku i budete Filipides koji će preneti vest da je tvrđava završena, da posetioci iz vaših krajeva iz kojih ste došli mogu da dođu i posete Veliko Gradište, Srebrno jezero i Ram.

Direktor Javne ustanove sportski centar, Saša Branković, izjavio je da ta ustanova, u okviru razvoja sporta, ima planirane pozicije za ulaganja u infrastrukturu i projekte izgradnje.
            -Pored toga, opredelili smo se i za drugu vrstu delatnosti – organizaciju manifestacija. On je zahvalio  ostalim organizatorima na podršci, napomenuvši da je učestvovalo oko 100 takmičara za koje su duž staze postavljene okrepne stanice, a takmičarima su podeljeni startni pakete sa majcom trke, startni brojem, osveženjem i sendvičem dok su svi učesnici na cilju dobili finišersku medalju.

Generalni sekretar Sportskog saveza opštine, Dušan Banović, dodao je da Spotrski savez učestvuje kao tehnički koordinator, da sve iskontroliše, organizuje i nadgleda kako bi sve prošlo u najboljem redu.

U ženskoj konkurenciji prva na cilj stigla je Aleksandra Radojčić ispred Suzane Šuster Radojević  I Kristine Radojčić,dok je u muškoj konkurenciji pobednik Aleksandar Jovanović iz Beograda ispred Miljana Glišića I Zorana Stojanovića.       

  Medalje su takmičarima dodelili zamenik predsednika, Slađan Marković, i direktorka Turističke organizacije Veliko Gradište, Dajana Stojanović.
Lj.NastasijevićSlične vesti

POČINJE PRVI MARATON RAMSKA TVRĐAVA 2019

24 Sep 2019, 19:05

Prva trka “Maraton 1/4 Ramska tvrđava 2019“, na stazi dužine od 10 km, zamišljena je kao kombinacija…

ODRŽAN 3. KOSTOLAČKI POLUMARATON POBEDNICI MILOŠ DAJEVIĆ I JAGODA STOLIĆ

18 Sep 2019, 15:01

Pod sloganom "Probudi legionara u sebi na stazama nekada moćne rimske imperije" 14. septembra ove godine održan…

U SUBOTU III KOSTOLAČKI POLUMARATON: TRKA LEGIONARA

11 Sep 2019, 9:22

U SUBOTU 14. SEPTEMBRA ODRŽAVA SE 3. KOSTOLAČKI POLUMARATAN ILI TRKA LEGIONARA, A PRIJAVE SU MOGUĆE I NA SAM DAN TRKE U…

Postavite komentar


  1. Kristina Jovicic
    October 18, 2019 | 7:16:57
    Test je super. Samo greška u prezimenu za treće plasirani devojku. Kristina Jovicic je u pitanju) - 24 + 28

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeU Braničevskom okrugu 9, u Podunavskom…

Tokom vikenda potvrđen koronavirus kod 25 osoba iz Braničevskog i Podunavskog okruga, saopštio…

13 Jul 2020, 14:32

ZdravljeLETNJA KAMPANJA DOBROVOLJNOG DAVANJA…

TOKOM LETNJIH MESECI MOGUĆA JE NESTAŠICA KRVI, TE JE  INSTITUT ZA TRANSUZIJU KRVI…

13 Jul 2020, 13:49

DruštvoBEZ VODE DEO GRADA

JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac obaveštavada zbog radova na mreži  bez vode…

13 Jul 2020, 12:25

Kursna lista