ZLATNI ODBOJKAŠI KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE
   5 Jun 2020, 11:23    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ZLATNI ODBOJKAŠI KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić primio je pobednike 23. Sportskih  igara mladih koje su održane u Splitu,u Hrvatskoj,u prošloj 2019.godini-ekipu odbojkaša iz ovog grada na Dunavu.Tim sportskih igara mladih proglasio je ovu ekipu za ukupne pobednike Sportskih igara mladih Srbije za prošlu godinu zbog izuzetnog sportskog ponašanja. Prijemu je prisustvobvala i predsednica Sportskih igara  mladih Srbije Ivana Jovanović.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, nije krio zadovoljstvo zbog ostvarenog uspeha mladih odbojkaša najavivši još veću podršku mladim sportistima u ostvarivanju što većeh uspeha.
 
  -Mislim da smo napravili jedan korak napred što se tiče  ulaganja u sport,ali  ja i dalje mislim da je to malo.Za otpilike mesec dana otvaramo novu sportsku halu na Srebrnom jezeru gde planiramo odbojkaški centar sa našim selektorom Bobom Kovačem.Napravili smo još jednu salu koju otavramo za desetak dana.To jesala za najmanju decu vrtića.
Predsednik Milić  je na licu mesta tokom ovog prijema obećao 100 hiljada dinara za kupovinu sportske opreme. Ovo je bila i prilika da se podseti na velike uspehe osnovaca i srednjoškolaca ove opštine koji su već nekoliko godina unazad  nesavladivi u srpskoj odbojci,kao i na sve one čak i svetske uspehe u vwelikom Gradištu koji datiraju unazad i do 60 godina.

Prijemu je prisustvobvala i predsednica Sportskih igara  mladih Srbije Ivana Jovanović koja je istakla  da nagrada nije dodeljena samo zbog sportskih rezultata već i svih onih drugih pobeda van terena.
             -I da niste osvojili nijednu medalju vi bi opet dobili ovo priznanje.Svojim ponašanjem,odnosom prema organizaciji,svojim kvalitetima koje posedujete van sportskih terena,navijanjem za drugu decu kako na državnom prvenstvu u beoghradu tako i na međunarodnim danima u Splitu,vi ste pokazali pravi primer i vratili veru igrama da ima mnogo tzakve dece.

Dragan Mandić,vođa pobedničke ekipe i direktor Osnovne škole,,Ivo Lola Ribar’’ iz velikog Gradišta zahvalio je svima na podđci u ostvarivanju ovog uspeha. On je ovom prilikom zahvalio na podršci i predseniku opštine, direktoru SCVG, direktoru Srednje škole “Miloje Vasić“, Sportskom savezu Veliko Gradište, kolegama OK VGSK i njihovim trenerima koji su sve vreme bili uz njih.
         -Zahvaljujem SIM timu koji je pokazao da pobeda na terenu nije prioritet već je prioritet nešto van terena. Hvala vam što ste svo vreme bili uz nas i ovim zlatnim dečacima omogućili nezaboravne trenutke na SIM“, rekao je Mandić.

Inače,u ovom projektu u 2019.godini u Srbiji je učestvovalo 75.024 takmičara iz 177 mesta,a u regionu preko 202.000 dece i mladih.
Ovom prilikom članovima odbojkaške ekipe koja je donela zlato iz Splita u Veliko Gradište uručeni su prigodni pokloni kao i Plakete predasedniku opštine Draganu Miliću i direktoru Osnovne škole ,,Iva Lollla Ribar’’ Draganu Mandiću.Zlatni odbojkaši koji su gradu doneli i titulu ukupnih pobednika su Lazar Jeremić, Jovan Mandić, Dušan Živojinović, Mateja Živančević, Aleksa Jevtić, Bojan Pantić, Petar Stojanović, Marko Kršić, Savo Milanović, Nikola Mitić, Mihajlo Milošević i Đorđe Karanović. Oni su na poklon od Dunav osiguranje Sportskih igara mladih dobili vrednu sportsku opremu.


Prijemu su, u znak podrške, pored trenera i sportskih radnika, prisustvovali i naši olimpijci – Vladimir Trifunović i Mihajlo Mitić dok su Miodrag Mitić i selektor srpske odbojkaške reprezentacije, Slobodan Boba Kovač preneli svoje pozdrave budući da su bili sprečeni da dođu.
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

Pobeda reprezentacije Srbije u čast šampiona

15 May 2021, 12:45

U novoj sportskoj hali na Srebrnom jezeru sinoć  je održana promocija monografije o Odbojkaškom klubu VGSK iz…

VGSK: Četiri decenije od osvajanja titule šampiona Jugoslavije u odbojci

13 May 2021, 11:09

: Muška seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, odigraće prijateljsku utakmicu protiv Severne Makedonije…

Dragan Bonić ponovo u OK "Mladi Radnik"

26 Apr 2021, 14:55

Trener Dragan Bonić se posle tri godine vratio u svoj matični Odbojkaški klub „Mladi radnik“, Požarevac.

Dragan…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeZZJZ Požarevac : 72 nova slučaja…

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, korona virusom zaražena…

17 May 2021, 16:09

DruštvoVirtuelni sajam zapošljavanja

Nacionalna služba za zapošljavanje poziva sve zainteresovane kandidate koji traže posao,…

17 May 2021, 15:34

KulturaMini fest filmova praške škole…

Od 20. do 22. maja u Centru za kulturu Požarevac, biće prikazana najznačajnija filmska ostvarenja…

17 May 2021, 12:21

Kursna lista