U Opštini Golubac počela realizacija projekta Unapređenje položaja žena sa sela i njihovo ekonomsko osnaživanje uz podršku SWISS PRO i UNOPS-a
   6 Mar 2021, 19:12    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U Opštini Golubac počela realizacija projekta Unapređenje položaja žena sa sela i njihovo ekonomsko osnaživanje uz podršku SWISS PRO i UNOPS-a

U Opštini Golubac počela je  realizacija projekta "Unapređenje položaja žena sa sela i njihovo ekonomsko osnaživanje" koji je podržala Vlada Švajcarske u okviru programa "Swiss PRO" i UNOPS-a.
Osnovni cilj projekta je obuka za  20 žena koje se bave proizvodnjom suvenira kao i gastro suvenira, a koje će ovim obukama dobiti potrebna znanja iz marketinga, komunikacije, pakovanja i cene proizvoda, a sve u cilju poboljšanja sadašnjih proizvoda i bolje promocije. Kao krajnji proizvod projekta biće napravljena i postavljena dva tipska drvena kioska u centru grada koja će činiti stalnu turističku ponudu Golupca.

              -Sa ovim projektom želimo da se što bolje pripremimo za predstojeću turističku sezonu i da tako obogatimo turističku ponudu. U Opštini Golubac se realizuje niz projekata,a jedan od tih projekata  je i ovaj  koji je podržan od Vlade Švajcarske u okviru programa "Swiss PRO" i UNOPS-a, namnnnjen ženama sa sela i osnaživanju u cilju poboljšanja njihovog ekonomskog položaja.Ovim projektom dobijene su i dve  tipske kućice koje će biti u centru Golupca  i biti  dostupne ženama koje žele da predstave i prodaju  svoje proizvode,kaže Jelena Petrović,pomoćnik predsednika Opštine Golubac.

        U saradnji sa  Asocijacijom ,,Naše ruke’’ koja se bavi zaštitom i promocijom zanatsva  održana  je obuka u vidu radionice gde su polaznice upoznate sa izradom grnčarskih proizvoda koji bi upotpunili turistički ponudu  Opštine Golubac.

        

-Već godinama sarađujemo sa ovom asocijacijom i krenuli smo sa obukama kako bi bolje promovisali proizvode ovih žena kojje su uključene u ovu obuku.Ovo je nešto novo,a reč je izradi grnčarskih proizvoda koji nedostajuu turističkoj ponudi i koji su dosta traženi, naglasila  je Petrović.

Program Swiss PRO je u okviru javnog poziva „Da ravnopravnost postane stvarnost" podržalo 28 lokalnih samouprava  u kojima će se realizovati   projektI koji imaju za cilj osnaživanje mehanizama za rodnu ravnopravnost. Među ovih 28 lokalnih samouprava podršku za jačanje rodne ravnopravnosti dobila je I opština Golubac.Slične vesti

Potpisan protokol o saradnji na projektu Veliko Gradište moj grad

16 Sep 2022, 12:24

U opštini Veliko Gradište  potpisan je  Protokol o zajedničkoj saradnji na  realizaciji projekta…

Dva projekta iz sredstava EU za kulturno nasleđe I turizam u opštini Golubac

7 Sep 2022, 14:57

Iz predpristupnih IPA fondova Evropske unije  izdvojeno je 200.000 evra  za podsticanje kreativnih i inovativnih…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPredstava Bajka o pozorištu pobednik…

Po šesti put, Veliko Gradište i Kulturni centar „Vlastimir Pavlović Carevac“,…

27 Sep 2022, 14:21

ZanimljivostiRimska galija Danuvina Alacris…

Proteklog vikenda Brod Danuvina Alacris koji je  u okviru projekta Living Danube Limes…

27 Sep 2022, 13:58

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SREDU, 28. Septembar…

SRBIJA: U sredu ujutru je moguća slaba kiša na severu Srbije, a…

27 Sep 2022, 12:30

Kursna lista