U  požaru izgoreli štala i životinje porodice Ivana Živkovića iz Bikinja
   19 Feb 2024, 11:58    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


U požaru izgoreli štala i životinje porodice Ivana Živkovića iz Bikinja

Velika tragedija koja se prošlog petka dogodila oko 18.sati  u naselju Bikinje,u opštini Golubac, kada je u požaru koji je izbio na štali  porodice Ivana Živkovića  u kojoj se nalazilo dve krave,tri teleta,četiri ovce I  tri koze.od kojih su spašeni krave I telad kao I jedna koza.Ivan je primetio požar kada se vraćao od rođaka iz susednog Bariča.  

          -Prilikom vraćanju kući od ujaka iz susednog sela  Bariča kome sam odneo mleko I tom prilikom primetio sam da nešto gore blizu moje kuće.mileslići da je šumski požar. Na pola puta sreo sam komšiju koji mi obavestio da mi gori štala I zajedno smo došli gde smo uspeli da izvučemo krave I telad iz štale,u međđuvremenu su stikli vatrogasni I mnogi meštrani. Međuatim vatra se bro širila,tako da nismo uspeli da spasimo četiri ovce I dve koze,dok  jedna koza  je uspela da se izvuče I tako ostala živa. Izgorela je oko 4.500 bala detaline I oko 800 snopa kukuruzovine,kaže drhatvim glasom stočar Ivan Živkovuić koji nam je pkazio deo izgorelih ruku I garderobe koje je zadobio prilikom izvlačenja životinja.

Odmah po prijavi na lice mesta izašle su ekipe vatrogasaca spasilaca sa tri vozila Iz Golupca I Velikog Gradišta ,u pomoć su stigli I meštani koji su uspeli da spreče da se vatra ne proširi na ostale objekte.
        -Gasili smo svi zajedno požar oko četiri sata I uspeli smo ga konačno stavimo pod kontrolu I tako sprečili dalje širenje vatre na ostale zgrade I porodičnu kuću.Krave I telad smestio sam kod komšije koji mi je izašao u susret I smestio ih u njegovu štalu,tako da sam mu mnogo zahvalan, Stoka će ovde ostati dok ne sazidam novu staju za čiju izgradnju nemama novca,pa molim ljude dobre volje,da mi pomognu,prvenstveno u  u građevinskom materijalu.Treba mi i stočna hrana, dodao je Živković. 

Ivan Živković  ima tri maloletna sina i suprugu,poseduju 2,5 hektara obradive zemlji I imaju oko 3.5 hektara u zakup gde proizvode žitarice I stočnu hranu Ova porodica bavi se stočarstvom ,a na pet ari u plasteniku proizvode I nekoliko vrsta povrća,tako da  nemaju drugih prihoda. I pored ove tragedije koja ih je  snašla,ne odustaju od svog opredelenja da se bave poljoprivredom I kako kažu žele da žive  od tog svog rada. 

U pomoć u gašenju požara  pritrčale su  komšije, brzo su stigli i vatrogasci, ali se ništa od objekta I stočne hrane kao  I jednog broja stoke nije moglo spasiti.Meštane Bikinja zatekli smo I prilikom ove naše posete.Oni su Ivanu pomagali da očisti ostatak štale od kojih su ostali samo zidovi I izgorela građa. Za Ivana I njegovu porodicu komšije I meštani Bikinja imaju mnogo hvale I lepih reči I kažu da su to mladi I vredni ljudi koji voje  ovaj posao zbog kojeg su I ostali na selu.

           -Samo nas jedna kuća deli,tako da smo dobre komšije I u dobru I u nevolji jednim drugima pomažemo.Videvši veliki požar odmah sam reagovao I pritekao u pomoć gde smo uspeli da izbacimo veći deo kukuruzovine kao se nebi požar proširio na ostale zgrade.Naši meštani su ovakvim I sličnim situacijama složni I za desetak minuta pristiglo je njih tridesetak koji se odmah uključili I pružili pomoć I saniranju požara.Pre neku godinu imao sam I ja sličnu tragediju kada su mi meštani pomogli prvo da ugasim požar,a zatim I da sazidam novi objekata,Za Ivana I njegovu porodicu imam samo reči hvale,to je mlada I vredna porodica koja voli ovaj posao,kaže Ivanov prvi komšija Branko Vasić.  

    Porodica Ivana Živkovića moli ljude dobre volje da im u ovim teškim trenucima pomognu u građevnskom  materiju koliko mogu da što pre  izgrade novu štalu I tako smeste stado od kojeg žive.
Policija je izvršila uviđaj, a narednih dana očekuje se zvanična informacija o uzroku požara.Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PoljoprivredaFalsifikovan med problem pravih…

Lošija pčelinja paša dovodi često do pojave veće količine falsifikovanog meda…

21 May 2024, 12:12

PolitikaĐurić: Očekujem borbu do poslednjeg…

Velika i snažna borba traje u Njujorku, poručuje šef srpske diplomatije Marko Đurić…

21 May 2024, 11:30

DruštvoDanas je Sveti Jovan Bogoslov,…

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Svetog Jovana Bogoslova. Apostol i jevanđelista…

21 May 2024, 11:02

Kursna lista