Sve koverte u igri večeras za stan i automobil
   22 May 2021, 13:01    Beograd    RTS    Marija Topalović


Sve koverte u igri večeras za stan i automobil

U sivoj ekonomiji se obrne oko sedam milijardi evra što je vrednost sva četiri auto-puta koje Srbija trenutno gradi, zbog toga je važno učešće građana u borbi protiv nje, rekao je za RTS Ivan Radak iz NALED-a. Od prošle subote krenuo je novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" u kojoj svi koji su poslali koverte sa fiskalnim računima mogu da osvoje automobil ili stan u Beogradu.
  Pravila nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" su ista kao i ranije: mogu da učestvuju svi punoletni građani Srbije, treba da u koverti imate najmanje 10 fiskalnih računa ili slipova, a minimalna vrednost na računu mora da bude 100 dinara.

"Očekujemo oko dva miliona koverata u večerašnjem izvlačenju, učestvuju sve koverte uključujući i one koje nisu izvučene u prethodnom kolu i tako će biti i u narednom izvlačenju, a takođe i u jesenjem izvlačenju, tako da skupljajte račune i tokom leta", rekao je Radak za RTS.

Nagrade su 16 stanova i 60 automobila "fijat 500L".

"Večeras izvlačimo stan u Zemunskim kapijama i 5 automobila. Od 16 stanova 14 je u Zemunskim kapijama, a dva u Beogradu na vodi. Reč je o većim stanovima, dvoiposobnim i trosobnim, nagradni fond je vredan oko tri miliona evra", rekao je Radak.

Vrednost nagradne igre je pre svega u informativnom i edukativnom karakteru da građani saznaju više o sivoj ekonomiji, kako da se snađete ako vam, npr. daju u kafiću međuračun, a ne fiskalni račun na šta ljudi obično ne obraćaju pažnju.

"U sivoj ekonomiji se obrne sedam milijardi evra, to su četiri auto-puta koja gradimo, to su plate za narednih 5-6 godina za zdrastvene radnike i zato je to veliki problem na koji svi moramo da obratimo pažnju", istakao je Radak.
Zahvaljujući nagradnoj igri sada većina građana uzima i gleda u fiskalni račun.

Najaktivnije lokalne samouprave dobijaju novac za projekte 

U igri ne učestvuju samo građani već i lokalne samouprave.
"U prošlom ciklusu smo gledali iz koje opštine stiže najveći broj fiskalnih računa. Opštine su podeljene u tri kategoreije, male, srednje i velike. Najaktivniji u kategoriji malih lokalnih samouprava su bili Blace, Srbobran i Dimitrovgrad. Iz kategorije  srednjih: Savski Venac, Kula i Vrbas i Vranje, Bačka Palanka i Pančevo iz kategorije velikiih lokalnih samouprava. Oni su sada dobili po 20.000 evra za projekte", rekao je Radak.

Lokalne samouprave predlažu po tri projekte a građani glasaju koji projekat žele da se realizuju.
"Građani mogu do 28. maja da glasaju u koji od tih projekata da se uloži dobijeni novac. Najviše projekata  je za izgradnju ili sanaciju dečijih igrališta, ima dosta projekata i za ulaganje u vrtiće ili za ulaganja u lokalne Domove zdravlja", naveo je Radak.

Da pošalju račune i okušaju sreću građani imaju priliku u još četiri izvlačenja u prolećnom krugu i šest izvlačenja na jesen.
 Slične vesti

Obrazloženje odbora za dodeljivanje nagrada i povelja Grada Požarevca povodom Svete Trojice

16 Jun 2021, 9:20

Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja Grada Požarevca, doneo je odluku o nosiocima  nagrada i povelje Grada Požarevca…

Predrag Paunović jedan od dobitnika nagrade grada povodom Svete Trojice

15 Jun 2021, 13:51

Povodom Svete Trojice, praznika Grada Požarevca i slave Požarevca, Grad Požarevac dodeljuje nagradu i povelju o nagradi.…

Poznati dobitnici nagrada i povelja povodom Svete Trojice

15 Jun 2021, 9:36

Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja Grada Požarevca, na sednici od 14. juna 2021. godine, doneo odluku o nosiocima …

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU nedelju se obeležava Dan policije

Povodom obeležavanja Dana Ministarstva, Slave Ministarstva i Dana policije, Policijska uprava…

19 Jun 2021, 12:20

DruštvoU toku je obuka za ličnog pratioca

Obuka za „ličnog pratioca“ počela je u petak i trajaće do sutra. Obuku organizuje…

19 Jun 2021, 12:16

KulturaKučevačko pozorište oživelo posle…

Posle dve decenije pauze, Kučevo je dobilo svoje pozorište. Sinoć su pred prepunom…

19 Jun 2021, 12:13

Kursna lista