Sanira se šteta od poplava podno Golije i u Petrovcu na Mlavi, nema ugroženih domaćinstava
   22 Jul 2021, 10:29    Beograd    RTS    Marija Vajner


Sanira se šteta od poplava podno Golije i u Petrovcu na Mlavi, nema ugroženih domaćinstava

Nevreme je tokom proteklog vikenda nanelo mnogo štete u mestima širom Srbije. Uništeni su putevi, poljoprivredne kulture. U Petrovcu na Mlavi i mestima podno Golije sanira se šteta. 

U Petrovcu na Mlavi najviše štete napravili su bujični potoci. Predsednik opštine Duško Nedinić kaže za RTS da se šteta još procenjuje, ali da je otprilike oko 50 miliona dinara.
  Najviše štete ima na atarskim, opštinskim i regionalnim putevima, kao i poljoprivrednim kulturama. Prema njegovim rečima, ekipe kriznog štaba su na terenu, a situacija se sada stabilizovala. "Putevi su prohodni, ima struje, nadamo se da će uskoro biti ukinuta vanredna situacija", rekao je Nedinić. Najveća šteta je u selu Dobrnja, gde se šteta otklanja združenim snagama Srbijavoda, Vodoprivrede Požarevac i lokalnih preduzeća. Nedinić je ukazao da je veća katastrofa u Petrovcu na Mlavi izbegnuta jer je nova brana izgrađena 2019. godine.

Nema ugroženih domaćinstava podno Golije

Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica, kaže za RTS da je nevreme u dva dana pogodilo pet istih mesnih zajednica.
  "Grad se lopatama sklanjao sa puta, bilo ga je na malinama i kupinama, protivgradni strelci ispucali su mnogo raketa, više od 300. Grada je bilo dosta, ali je bio sitan. U nekim malinjacima šteta je totalna, a neke smo sačuvali", dodao je Mitrović. Objašnjava da se Ivanjica još nije potpuno oporavila od prošlogodišnjih poplava, koje su napravile štetu od oko dve milijarde dinara. Šteta je ove godine više od 50 miliona dinara, najviše na putevima, atarskim i nekategorisanim. Mitrović navodi da službe od ponedeljka punim kapacitetom rade na otklanjanju štete. Nema ugroženih domaćinstava, putevi su prohodni, ali se njima može proći samo terenskim vozilima. Nezapamćeno nevreme pogodilo je i Blace, gde je rod šljive uništen. U nekim selima šteta je stopostotna.  I u Ćićevcu, gde je zbog obilnih padavina proglašena vanredna situacija, otklanjaju se posledice nevremena. Vrtić u tom mestu je zatvore, a van funkcije je i deo zgrade opštinske uprave. Podsetimo, vanredna situacija proglašena je i na teritoriji opštine Ćuprija, kao i delu teritorije opštine Gadžin Han, gde su bujice odnele puteve i mostove. Najteža situacija je u selu Veliki Vrtop koje je odsečeno od sveta.Slične vesti

Selo Veliki Vrtop u opštini Gadžin Han odsečeno od sveta – bujica odnela puteve i mostove

21 Jul 2021, 10:53

Na teritoriji opštine Ćuprija zbog poplava je proglašena vanredna situacija. Vanredno je i na delu teritorije…

Čeka li nas još kišnih epizoda do kraja leta

20 Jul 2021, 11:51

Snažno nevreme, praćeno obilnom kišom i grmljavinom, izazvalo je probleme u nekim delovima Srbije. Prema prognozi, kiše…

Poplave u Nemačkoj i Austriji dovele do porasta vodostaja Dunava, hidrolog o tome šta nam "ide na ruku"

19 Jul 2021, 9:36

Dramatične slike ovih dana stižu iz zapadnoevropskih zemlja gde je u poplavama život izgubilo 180 ljudi. Ovo što…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportTakmičenje kadeta U15 u sportskom…

Na ribolovačkoj stazi Kostolac preko puta plaže „Topoljar“ u nedelju, 25. jula,…

24 Jul 2021, 12:34

SportOdržan noćni turnir u malom fudbalu…

U Majilovcu je održan noćni turnir u malom fudbalu pod nazivom „Majilovac 2021“.…

24 Jul 2021, 12:31

KulturaVeličanstven koncert Danice Crnogorčević…

U okviru bogatog programa „Zlatiborskog kulturnog leta", 23. jula 2021.godine…

24 Jul 2021, 12:29

Kursna lista