Program za roditelje: Snažni od pocetka-dajmo im krila
   17 Feb 2021, 13:13    Veliko Gradište    SATTV    Elena Marjanović


Program za roditelje: Snažni od pocetka-dajmo im krila

Predškolska ustanova: ’’Majski cvet’’ Veliko Gradište pozivaa roditelje/staratelje da se uključeu „Program za roditelje Snažni od početka – dajmo ima krila“ Ukoliko imate dete/decu uzrasta od 2 do 5,5 godina, verujete da se roditeljske veštine mogu unapređivati i volite da učite i razmenjujete iskustva sa drugima, program je pravi izbor .  Program realizuje predškolska ustanova u saradnji sa CIP-Centrom za interaktivnu pedagogiju, uz podršku Svetske Banke i Fondacije za otvoreno društvo.
Ioz ustanove pozivaju roditelje da se uključe se u program i nauče kako da: pomognu detetu da razvije pozitivnu sliku o sebi i samopouzdanje, podrže dete da ostvari dobrobit i razvije kapacitete za nošenje sa životnim izazovima, razumeju kako da podržite igru deteta i uključite se u nju, organizuju porodično okruženje koje je bezbedno i podsticajno za razvoj i učenje deteta, razumejekako kvalitet komunikacije utiče na razvoj deteta i kako da je unapredite, vaspitne postupke usaglasite sa dugoročnim ciljevima koje imate za dete, vaspitavate dete pružanjem podrške i uspostavljanjem pravila, razumeju kako očevi i druge muške figure imaju važnu ulogu odrastanju u razvoju dečaka i devojčica.
Verujemo da očevi i majke imaju jednako značajnu ulogu u životu dece, i doprinose njihovom rastu, razvoju i učenju. Program se realizuje u mešovitim grupama, a određene aktivnosti se organizuju posebno za očeve kako bi doprineli razvoju svoje dece, kažu u ustanovi-.
Program vode vaspitači/ce iz predškolske ustanove.Obuhvata osam tema i traje dva meseca. Jedna grupa uključuje između 5 i 10 roditelja/staratelja.Program je besplatan za sve učesnike.
Program se realizuje na daljinu:Informacije, zadatke, ideje za igru sa decom i druge aktivnosti, dobijate putem tekstualnih, audio i video poruka. Grupna diskusija odvija se preko video ili audio poziva. Razmena sa voditeljem programa odvija se putem poruka i telefonskih razgovora. Realizacija programa tokom proleća 2021. godine



Slične vesti

PU "Ljubica Vrebalov": Mame i tate probajte i vi šta jedemo mi

20 Oct 2023, 10:39

Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ godinama obogaćuje jelovnike u vrtićima. Manifestacija "Mame…

Započeta izgradnja novog vrtića u Petrovcu na Mlavi

8 Sep 2023, 13:51

U Petrovcu na Mlavi započeta je izgradnja novog vrtića. Prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka prosvete i Duško…

Naselje Drmno bi uskoro moglo da dobije vrtić

16 Aug 2023, 13:13

Seosko naselje Drmno bi uskoro moglo da dobije vrtić, čija je izgadnja predviđena Planom razvoja grada Požarevca za period…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaNove cene goriva - opet poskupeli…

U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena…

29 Mar 2024, 10:38

DruštvoZa upis na KPU ostalo manje od…

U toku je konkurs za upis na Kriminalističko-policijski univerzitet i to za sva tri smera…

29 Mar 2024, 10:35

DruštvoPresretači i radari na putevima…

Na svim putevima u zemlji očekuje se pojačan saobraćaj, naročito u poslepodnevnim satima.…

29 Mar 2024, 10:34

Kursna lista