Program za roditelje: Snažni od pocetka-dajmo im krila
   17 Feb 2021, 13:13    Veliko Gradište    SATTV    Elena Marjanović


Program za roditelje: Snažni od pocetka-dajmo im krila

Predškolska ustanova: ’’Majski cvet’’ Veliko Gradište pozivaa roditelje/staratelje da se uključeu „Program za roditelje Snažni od početka – dajmo ima krila“ Ukoliko imate dete/decu uzrasta od 2 do 5,5 godina, verujete da se roditeljske veštine mogu unapređivati i volite da učite i razmenjujete iskustva sa drugima, program je pravi izbor .  Program realizuje predškolska ustanova u saradnji sa CIP-Centrom za interaktivnu pedagogiju, uz podršku Svetske Banke i Fondacije za otvoreno društvo.
Ioz ustanove pozivaju roditelje da se uključe se u program i nauče kako da: pomognu detetu da razvije pozitivnu sliku o sebi i samopouzdanje, podrže dete da ostvari dobrobit i razvije kapacitete za nošenje sa životnim izazovima, razumeju kako da podržite igru deteta i uključite se u nju, organizuju porodično okruženje koje je bezbedno i podsticajno za razvoj i učenje deteta, razumejekako kvalitet komunikacije utiče na razvoj deteta i kako da je unapredite, vaspitne postupke usaglasite sa dugoročnim ciljevima koje imate za dete, vaspitavate dete pružanjem podrške i uspostavljanjem pravila, razumeju kako očevi i druge muške figure imaju važnu ulogu odrastanju u razvoju dečaka i devojčica.
Verujemo da očevi i majke imaju jednako značajnu ulogu u životu dece, i doprinose njihovom rastu, razvoju i učenju. Program se realizuje u mešovitim grupama, a određene aktivnosti se organizuju posebno za očeve kako bi doprineli razvoju svoje dece, kažu u ustanovi-.
Program vode vaspitači/ce iz predškolske ustanove.Obuhvata osam tema i traje dva meseca. Jedna grupa uključuje između 5 i 10 roditelja/staratelja.Program je besplatan za sve učesnike.
Program se realizuje na daljinu:Informacije, zadatke, ideje za igru sa decom i druge aktivnosti, dobijate putem tekstualnih, audio i video poruka. Grupna diskusija odvija se preko video ili audio poziva. Razmena sa voditeljem programa odvija se putem poruka i telefonskih razgovora. Realizacija programa tokom proleća 2021. godineSlične vesti

PU "Ljubica Vrebalov" radi na rekonstrukciji vrtića

12 Jun 2021, 13:35

Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ u Požarevcu radi na rekonstrukciji krova vrtića „Majski…

U toku upis u vrtić

10 Jun 2021, 14:26

Objavljena je preliminarna lista za upis dece u vrtić. Roditelji neupisane dece će moći da upute prigovor pisanim putem…

110 godina Predškolske ustanove "Ljubica Vrebalov" u Požarevcu

14 May 2021, 14:54

Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ u Požarevcu danas proslavlja 110 godina rada i postojanja.  

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU nedelju se obeležava Dan policije

Povodom obeležavanja Dana Ministarstva, Slave Ministarstva i Dana policije, Policijska uprava…

19 Jun 2021, 12:20

DruštvoU toku je obuka za ličnog pratioca

Obuka za „ličnog pratioca“ počela je u petak i trajaće do sutra. Obuku organizuje…

19 Jun 2021, 12:16

KulturaKučevačko pozorište oživelo posle…

Posle dve decenije pauze, Kučevo je dobilo svoje pozorište. Sinoć su pred prepunom…

19 Jun 2021, 12:13

Kursna lista