Prognoza za subotu, 22. jun 2024.
   21 Jun 2024, 14:01    Požarevac    Sat Tv    Aleksa Ilić


Prognoza za subotu, 22. jun 2024.

SRBIJA: U subotu tropska noć u većini predela. U prvom delu dana sunčano uz jaku vrućinu Popodne razvoj oblačnosti na zapadu, severu i u centralnim predelima uz lokalne pljuskove sa grmljavinom. Moguća je pojava lokalnih nepogoda praćenih gradom. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, a na severu u skretanju na zapadni i severni. Popodne u zoni lokalnih pljuskova vetar na kratko pojačan, zapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 17°C na jugu do 26°C u Beogradu, a maksimalna od 33°C u Somboru do 39°C u centralnim i južnim predelima. Uveče je moguća ređa pojava pljuskova. Temperatura u 22h od 20°C do 29°C.

Požarevac: U noći ka suboti tropska noć, a temperatura neće padati ispod 26°C. U subotu velika vrućina i sunčano, ali popodne uz razvoj oblaka i moguću pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavnom. Vetar slab do umeren jugoistočni, popodne zapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 23°C, a maksimalna do 37°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 28°C.

Niš: U subotu sunčano i veoma toplo. Vetar slab istočni i južni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 22°C, a maksimalna do 38°C. Uveče su mogući pljuskovi.

Užički region: Pretežno sunčano uz jaku vrućinu. Ali, popodne sledi razvoj oblačnosti uz moguću kišu ili lokalne pljuskove sa grmljavinom. Lokalno je moguća pojava nepogoda praćenih gradom. Vetar slab do umeren južni, pa zapadni. Minimalna temperatura od 17°C do 21°C, a maksimalna od 37°C do 38°C. Na Zlatiboru i Tari popodne pljuskovi i do 33°C.

VOJVODINA: U subotu tropska noć. Tokom jutra prolazna oblačnost na severu Vojvodine uz kraću kišu. Zatim sunčano uz vrućinu, a popodne razvoj oblačnosti uz kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom. Lokalno je moguća pojava nepogoda praćenih gradom. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, a na severu u skretanju na zapadni i severni. Popodne u zoni lokalnih pljuskova vetar na kratko pojačan, zapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 21°C do 25°C, a maksimalna od 33°C u Somboru do 37°C na jugu Vojvodine. Uveče je moguća pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Temperatura u 22h od 20°C do 26°C.

Novi Sad: U subotu vrućina i sunčano, ali popodne uz razvoj oblaka i moguću pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavnom. Vetar u skretanju na severozapadni. Minimalna temperatura 24°C, a maksimalna do 36°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 23°C.

Subotica: U subotu ujutru prolazna oblačnost. Zatim vrućina i sunčano, a popodne z razvoj oblaka i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavnom. Vetar u skretanju na severozapadni. Minimalna temperatura 24°C, a maksimalna do 34°C. Uveče su mogući pljuskovi. Temperatura u 22h 20°C.

Vreme prekosutra:
U nedelju malo niža i prijatnija temperatura u odnosu na subotu, pogotovo na krajnjem severu zemlje. Tokom dana sunčani periodi i nestabilno uz jači razvoj oblaka sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je pojava lokalnih nepogoda praćenih gradom. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 17°C do 23°C, a maksimalna od 30°C na severu do 35°C na jugu Srbije. Uveče je moguća pojava kiše i pljuskova na severu i istoku. Temperatura u 22h od 19°C do 26°C.
Vreme od 3.-eg do 7.-og dana unapred: Početkom iduće sedmice toplo, ali malo niža i prijatnija temperatura uz duže sunčane periode i moguću pojavu lokalnih pljuskova, pre svega na jugu Srbije. U sredu i četvrtak postepeno svežije i postoji veća šansa za formiranje prolazne oblačnosti tokom dana sa kišom povremeno ili pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Nestabilno vreme se zatim zadržava do kraja iduće sedmice.

CRNA GORA: U subotu sunčano i velika vrućina, a popodne na severu su mogući pljuskovi. Maksimalna temperatura od 34°C do 39°C, na Žabljaku oko 30°C. CG naredni dani: U nedelju i dalje vrlo toplo, ali na severu sa pljuskovima i prijatnije. Početkom naredne malo niže temperature ali i nešto manja vrućina.Slične vesti

Prognoza za petak, 12. jul 2024.

11 Jul 2024, 14:52

SRBIJA: Noć ka petku biće ponovo vrlo topla i u većini krajeva tropska, sa minimalnom temperaturom…

Prognoza za četvrtak, 11. jul 2024.

10 Jul 2024, 12:55

SRBIJA: Noć ka četvrtku biće takođe vrlo topla i u mnogim krajeva tropska, sa minimalnom temperaturom…

Prognoza za sredu, 10. jul 2024.

9 Jul 2024, 13:41

SRBIJA: Noć ka sredi biće vrlo topla i u mnogim krajevima tropska, sa minimalnom temperaturom …

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Servisne informacijeIzmenjeno radno vreme Gradskog…

Na Gradskom bazenu u Požarevcu u subotu, 13. jula, održava se Državno prvenstvo u triatlonu.…

12 Jul 2024, 12:17

DruštvoProf. Đenić: Na VMA broj pregleda…

Nastavlja se tropski talas u Srbiji. Zato lekari apeluju i na hronične bolesnike i na one…

12 Jul 2024, 10:45

PolitikaVučić se danas obraća javnosti…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas javnosti Obraćanje predsednika…

12 Jul 2024, 10:41

Kursna lista