Podeljene sadnice belog jasena građanima  Opštine Golubac u akciji Posadi svoj hlad
   10 Apr 2021, 15:31    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Podeljene sadnice belog jasena građanima Opštine Golubac u akciji Posadi svoj hlad

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja  meštana, Opština Golubac se pridružila akciji „Posadi svoj hlad”  I  javna dodela sadnica sprovedena je istovremeno u čitavoj Srbiji,  u podne, a Golupčani su se okupili u gradskom parku na obali Dunava.

Građanima je uz sadnice podeljeno i uputstvo za sadnju, a deo jasenovih sadnica krasiće dvorišta   građana kao I Predškolske ustanove ..Lasta u Golupcu I osnovnih škola  u Braničevu i Golupcu.  Oko 30.000 sadnica iz ove  akcije “Posadi svoj hlad“ obezbeđene su uz pomoć društveno odgovornih kompanija i NVO “Zeleni razvojni centar“ koji žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana.

Plan organizatora je da u narednim godinama podeli još 300.000 sadnica.U ovoj akciji u Golupcu školama,ustanovama I građanama podeljeno je 150 sadnica belog jasena.Ove sadnice podelili su zamenik predsednika Opštine Golubac Marko Stojaković,pomoćnik predsednika Opštine  i koordinator akcije Jelena Petrović kao i Aleksandar Đukić,saradnik u ovoj akciji ,,Posadi svoj hlad’’.

             -Bilo je veliko interesovanje građana koji su došli po sadnicu I tako podržali ovu našu akciju. Od 150 sadnica imali smo I obavezu da podelimo školama kao I Predškolskoj ustanovi ,,Lasta’’,pa će mališani zasaditi svoj hlad.

Cilj ove akcije,u koju se uključila I Opština Golubac je,da se pošume predeli Srbije I tako doprineli zdravijem životu ljudi.Naš mali doprinos u ovoj akciji je  naša ekološka svest,briga prema životnoj sredini I želja  da našim mališanima ostavimo zdraviju planetu a samim tim I bolju I izvesniju budućnost,naglasila je koordinaror akcije I pomoćnik predsednika Opštine Golubac,Jelena Petrović.

Ovaj projekat je usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija. Cilj akcije jeste da se posadi što veći broj stabala po Evropi, kako bi se dostigao optimalan nivo pošumljavanja. Za Srbiju je to kvota od četiri odsto, a da bi se ona dostigla potrebno je posaditi u narednih 10 godina još sedam miliona stabala.
 
 Slične vesti

Golubački vatrogasci očistili priobalje I šetnu stazu pored Dunava

12 May 2021, 14:09

Opština  Golubac u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim Društvom organizovala je prolećno čišćenja…

Prolećno čišćenje i iznošenje kabastog otpada

15 Apr 2021, 14:38

U Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru počinje redovna prolećna akcija čišćenja grada tokom koje građani mogu besplatno…

Novi ekološki pogon u Železari za čistiji vazduh Smederevaca

22 Dec 2020, 9:54

Od jula naredne godine Smederevci će disati čistiji vazduh. Do tada će, obećavaju u železari "Hbis Srbija", u pogon pustiti…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeZZJZ Požarevac : 72 nova slučaja…

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, korona virusom zaražena…

17 May 2021, 16:09

DruštvoVirtuelni sajam zapošljavanja

Nacionalna služba za zapošljavanje poziva sve zainteresovane kandidate koji traže posao,…

17 May 2021, 15:34

KulturaMini fest filmova praške škole…

Od 20. do 22. maja u Centru za kulturu Požarevac, biće prikazana najznačajnija filmska ostvarenja…

17 May 2021, 12:21

Kursna lista