Opština Veliko Gradište potpisala dva ugovora sa Ministarstvom zaštite životne sredine vredna 21 milion dinara
   27 Mar 2021, 12:49    Veliko Gradište    Minissssssstarstvo zaštite životne sredine    Ljubiša Nastasijević


Opština Veliko Gradište potpisala dva ugovora sa Ministarstvom zaštite životne sredine vredna 21 milion dinara

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je u Palati Srbija ugovore sa 22 opštine i grada kojima će biti dodeljeno skoro 210 miliona dinara za finansiranje zamene kotlova u javnim ustanovama i ložišta u domaćinstvima, u cilju prelaska na ekološki čistije energente, kao za projekte pošumljavanja i ozelenjavanja javnih površina.

Ministarka Vujović  najavila je da  Ministarstvo  u  narednom periodu planira da raspiše konkurse i za eko parkove ipozvala loalne samouprave da spreme projekte i da konkurišu za dobijanje sredstava za realizaciju tih projekara. Od 22 opština iz Srbije koja su dobila sredstva je I Opština V.eliko Gradište.Vladimir Štrbac, predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište, potpisao je sa Irenom Vujović, ministarkom zaštite životne sredine, ugovore o realizaciji dva projekta koja doprinose zaštiti životne sredine, odnosno unapređenju kvaliteta vazduha.

U  unapređenje grejanja osnovne škole, vrtića i sportske hale u Velikom Gradištu kroz projekat „Rekonstrukcija kotlarnice osnovne škole – predškolske ustanove i sportske hale“, biće uloženo 20 miliona dinara, od čega je Ministarstvo obezbedilo 15 miliona, a opština Veliko Gradište pet miliona dinara.Dodatnih milion dinara iskoristiće se za pošumljavanje u okviru projekta „Pošumljavanje degradiranih površina Ramsko-golubačke peščare ili površina za koje postoji opasnost od degradacije zemljišta radi zaštite ljudi, dobara i životne sredine od posledica erozije zemljišta“. Ministartvo je za potrebe pošumljavanja obezbedio 700.000, a opština Veliko Gradište 300.000 dinara.

Zaštita životne sredine je jedan od strateških ciljeva opštine Veliko Gradište. U pripremi i realizaciji su projekti vrednosti preko 10 hiljade evra koji se odnose na zaštitu i unapređenje životne sredine u našoj opštini. Prošle godine smo uz finasijsku podršku Ministartva zaštite životne sredine izradili projektno-tehničku dokumetaciju za sistem za prečišćavanje za Veliko Gradište i Beli Bagrem. U toku je priprema projektno-tehničke dokumentacije za mini-sisteme za prečišćavanje za 4 seoska naselja. Ove godine očekujemo da zajedno sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Kancelarijom za upravljanjima javnim ulaganjima započnemo realizaciju projekta izgradnje sistema za prečišćavanje za Veliko Gradište i Srebrno jezero. rekao je Štrbac.Slične vesti

Potpisan protokol o saradnji na projektu Veliko Gradište moj grad

16 Sep 2022, 12:24

U opštini Veliko Gradište  potpisan je  Protokol o zajedničkoj saradnji na  realizaciji projekta…

Dva projekta iz sredstava EU za kulturno nasleđe I turizam u opštini Golubac

7 Sep 2022, 14:57

Iz predpristupnih IPA fondova Evropske unije  izdvojeno je 200.000 evra  za podsticanje kreativnih i inovativnih…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPredstava Bajka o pozorištu pobednik…

Po šesti put, Veliko Gradište i Kulturni centar „Vlastimir Pavlović Carevac“,…

27 Sep 2022, 14:21

ZanimljivostiRimska galija Danuvina Alacris…

Proteklog vikenda Brod Danuvina Alacris koji je  u okviru projekta Living Danube Limes…

27 Sep 2022, 13:58

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SREDU, 28. Septembar…

SRBIJA: U sredu ujutru je moguća slaba kiša na severu Srbije, a…

27 Sep 2022, 12:30

Kursna lista