Opština Golubac radi na  izradi Plana razvoja za period 2024-2031.godina
   20 Apr 2024, 18:00    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Opština Golubac radi na izradi Plana razvoja za period 2024-2031.godina

-Realizuje se  u okviru  Exchange 6 programa, koji finansira Evropska Unija, a sprovodi SKGO u saradnji sa Ministarstvom finansija i Republičkim sektretarijatom za javne polittike Republike Srbije- Do kraja ove godine planirano je I usvajanje ovog važnog strateškog dokumenta za ovu Podunavsku opštinu

U Golupcu je održana radionica,peta po redu , u okviru izrade Plana razvoja Opštine Golubac za period 2024 – 2031,u  organizaciji ove Lokalne samouprave I  Stalne konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije  koja pruža stručnu pomoć u izradi ovog strateškog dokumenta.

Tema radionice  bila je ..Definisanje ciljeva I mera’’, a medijator  Ispred SKGO bio je konsultant Aleksandar Jovanović, koji je govorio o definisanju vizije I ključnih problema  u svakoj od oblasti planiranja kao što je ekonomski. društveni i urbani razvoj i životna sredina.Utvrđni su I dalji koraci u pripremi ovog  Plana razvoja opštine Golubac,kaže predsednik Skuptine opštine Aleksandar Đukić.

      -Radi se izradi bitnog  strateškog dokunta za opštinu Golubac. Reč je o Planu razvoja opštine od 2024. do 2031.godine,a tema ove pete po redu radionice je ..Definisanje ciljeva I mera’’. Do sada smo rešili mnogo problema,napravili analaizu I utvrdili naredne korake u pripremi ovog dokumenta veoma važnog za razvoj opštine Golubac.Posle održanih radionicca predstoji nam I izrada Akcionog plana za nareeni period.Sva dokumeta koje radimo potrebna su nam za apliciranje kod domaćih I stranih donatora.rekao je Đukić.


Radionici su prisustvovali oko 30-tak  predstavnika privatnog,civilnog I  javnog sektora,od 70 pozvanih. Ostali su kako kaže Đukić uključeni u rad ove radionice  preko elektronskih sitema komunikacija.
         -Želeli smo da ima što više učesnika u izradi ovog važnog strateškog dokumenta,neka brojka je oko 70 koji dolaze iz privatnog,civilnog I  javnog sektora kao I drugih organizacijja U ime opštine GIOlubac zahvalan sam svim učesnicima na angažovanju I ukazivanju sugestija,kritikama I predlozima koji bi trebali da budu uneti u Plan razvoja opštine Golubac za narednih sedam godina.
 Predsednik SO Aleksandar Đukuć  dodaje da je u planu  održavanje još tri radionice a ovaj program na izradi  Plana razvoja opštine Golubac za narednih sedam godina u krajnem cilju imao  bi stvaranje uslova za bolji život I privređivanje građana opštine Golubac,koja svoju razvojnu šansu vidi u razvoju malih I srednjih preduzeća,poljoprivrede I turizma.

         -Ove tri radionice zaokružiće čitav process izrade ovog strateškog dokumenta,tako da očekujem njegoovo usvajanje pri kraju ove godine,zaključio je Đukić.  
       Prošle godine upućen je poziv građanima i pravnim licima da se uključe u ovaj proces, od tada se redovno održavaju radionice i skupovi sa predstavnicima svih institucija sa područja opštine Golubac.Realizuje se  u okviru  Exchange 6 programa, koji finansira Evropska unija, a sprovodi SKGO u saradnji sa Ministarstvom finansija i Republičkim sektretarijatom za javne politike Republike SrbijeSlične vesti

"Koliki je moj deo?"

30 Jan 2024, 13:01

U Politehničkoj školi  organizovana je  tribina u okviru projekta  „Koliki je moj deo?“.…

U Srednjoj školi u Kučevu održana radionica o vršnjačkom nasilju

23 Dec 2023, 13:56

U Srednjoj školi u Kučevu održana je radionica za učenike I njihove roditelje na temu ,,Vršnjačko naselje’’,projekat…

U Velikom Gradištu održana radionica u okviru evropskog istraživačkog projekta RIS4DANU

9 Dec 2023, 11:37

U okviru evropskog istraživačkog projekta RIS4DANU – Održiva pametna specijalizacija za ponovno otvaranje industrijskih…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaĐurić: Očekujem borbu do poslednjeg…

Velika i snažna borba traje u Njujorku, poručuje šef srpske diplomatije Marko Đurić…

21 May 2024, 11:30

DruštvoDanas je Sveti Jovan Bogoslov,…

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Svetog Jovana Bogoslova. Apostol i jevanđelista…

21 May 2024, 11:02

DruštvoNSZ: Isplata redovne novčane naknade

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Banke Poštanska…

20 May 2024, 18:10

Kursna lista