Obrazloženje odbora za dodeljivanje nagrada i povelja Grada Požarevca povodom Svete Trojice
   16 Jun 2021, 9:20    Požarevac    SAT TV    Marija Vajner


Obrazloženje odbora za dodeljivanje nagrada i povelja Grada Požarevca povodom Svete Trojice

Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja Grada Požarevca, doneo je odluku o nosiocima  nagrada i povelje Grada Požarevca povodom Svete Trojice, praznika Grada Požarevca i slave Požarevca.
 
Povodom Svete Trojice, praznika Grada Požarevca i slave Požarevca, Grad Požarevac dodeljuje nagradu i povelju o nagradi, u neto iznosu od 58.800,00 dinara i to: Đorđiju Bojatović, privredniku, sportskom radniku i humanitarcu iz Požarevca; Milošu Branković, dosadašnjem predsedniku Planinarskog kluba „Vukan“ iz Požarevca i Predragu, Paunović profesoru – dipl. muzičkom pedagogu i kompozitoru iz Požarevca.

Povelju grada Požarevca poneće Koncernu „Bambi“ AD u Požarevcu.
Obrazloženje odbora:
1. Bojatović Đorđije, privrednik, sportski radnik i humanitarac iz Požarevca:
Kao dugogodišnji direktor firme „Minel Enim“ u Smederevu, postigao je značajne rezultate u radu, za šta je dobio mnoga priznanja. Uporedo sa privrednim radom, značajan je sportski radnik, više godina na čelu FK „Mladi radnik“ u Požarevcu. Takođe je i značajan donator u humanitarnom radu, čime je dao značajan doprinos u privredi, sportu i humanitarnom radu u Gradu.
2. Branković Miloš, dosadašnji predsednik Planinarskog kluba „Vukan“ iz Požarevca:
Kao predsednik Planinarskog kluba „Vukan“ godinama postiže značajne rezultate na lokalnom i republičkom nivou, čak i u vreme epidemije. Sve tradicionalne akcije su uredno održavane. Zahvaljujući svojim aktivnostima, Klub ima značajno mesto na mapi ovog sporta u Srbiji, za šta je zaslužan dosadašnji predsednik Kluba, ali i u promovisanju zdravog života kod građana. Dao je značajan doprinos u sportu u Gradu.
3. Paunović Predrag, profesor – dipl. muzički pedagog i kompozitor iz Požarevca:    
Dipl. muzički pedagog i kompozitor, koji radi kao urednik u Centru za kulturu u Požarevcu i vlasnik je Muzičkog studija „Maestro“ u Požarevcu, krajem prošle godine je napravio najveći humanitarni poduhvat u istoriji našeg Grada, manifestaciju „Milion melodija za život“, koji je osmislio, organizovao i realizovao. 31.12.2020. godine, u vremenu od 10,00 do 17,00 časova, izvođači i mnogi drugi učesnici manifestacije, njih oko 100, izvodili su program i tom prilikom su skupljena značajna sredstva za lečenje dece iz Požarevca od teških bolesti. Grad je pomogao održavanju ove manifestacije, koja je bila jedinstven primer solidarnosti i humanitarnog rada. Značajne uspehe postiže i u radu u Muzičkom studiju „Maestro“ u Požarevcu. Dao je značajan doprinos u kulturi Grada Požarevca.
POVELJA:
1. Koncern „Bambi“ AD u Požarevcu:
Od 1967. kada je počela sa radom, kompanija Bambi je žila kucavica grada Požarevca.
U proizvodnim pogonima danas proizvedu 33,5 hiljada tona keksa. Godišnja proizvodnja davne 1967. godine je bila nešto preko 150 tona sto znači da je Bambi zaista rastao svih ovih godina. Lideri su na konditorskom tržištu, ali da bi tu ostali nastavljaju sa razvojom. Danas je aktuelna investicija od 12 milona evra za izgradnju nove proizvodne linije za našu Plazmu i novi magacin. Magacin će biti završen već u julu, a u septembru puštaju u pogon i proizvodnu liniju. Poteći će nova reka plazme. Dodatno, investicija od milon evra je rezervisana za R&D razvojni centar, koji je u ovoj kompaniji zovu Bambijevom fabrikom ideja. Jasno je da je nova istorija Bambija počela da se piše kada je Bambi postao deo Coca Cola HBC familije 2019. Iza Bambija su tri rekordne godine od čega je u 2020. Ostvaren bruto promet od 100 miliona evra, a u Srbiju u svet iz Požarevca je otišlo 30 miliona kilograma robe.Dao je značajan doprinos u privredi Grada.Slične vesti

Dodeljene nagrade najboljim učenicima i sportistima u Kostolcu

21 Jul 2021, 13:26

Gradska opština Kostolac obeležava slavu Sveti Prokopije. Veče uoči praznika, na svečanoj akademiji dodeljene su…

Osnovna škola Miša Živanović iz Srednjeva nagradila radnike i učenike

30 Jun 2021, 15:07

Od ove godine Osnovna škola ,,Miša Živanović’’ u Srednjevu,Opština Veliko Gradište,donela…

Opština Veliko Gradište nagradila učenike generacija i vukovce

28 Jun 2021, 15:20

Prisutnim učenicima,njihovim nastavnicima i profesorima  kao i direktorima  škola prvo se obratila …

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportTakmičenje kadeta U15 u sportskom…

Na ribolovačkoj stazi Kostolac preko puta plaže „Topoljar“ u nedelju, 25. jula,…

24 Jul 2021, 12:34

SportOdržan noćni turnir u malom fudbalu…

U Majilovcu je održan noćni turnir u malom fudbalu pod nazivom „Majilovac 2021“.…

24 Jul 2021, 12:31

KulturaVeličanstven koncert Danice Crnogorčević…

U okviru bogatog programa „Zlatiborskog kulturnog leta", 23. jula 2021.godine…

24 Jul 2021, 12:29

Kursna lista