NAGRADE ZA ISTAKNUTE PROSVETNE RADNIKE I VATROGASCE
   9 Nov 2019, 16:59    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


NAGRADE ZA ISTAKNUTE PROSVETNE RADNIKE I VATROGASCE

U Velikom Gradištu obeležen je Dan vatrogasaca i Dan prosvetnih radnika. Tim povodom predsednik opštine Dragan Milić sa saradnicima primio je direktore i nagrađene radnike prosvetnih ustanova,načelnika odelenja za vanredne situacije Požarevac, komandira jedinice iz Velikog Gradišta i vatrogasce.        


Predsednik Milić je istakao da su obe profesije izuzetno teške i izrazio zahvalnost svima koji danas primaju nagrade, ali i onima koji nisu prisutni. On se osvrnuo na posao prosvetnih radnika koji podižu decu i “stvaraju“ ljude, od predškolskih ustanova do vremena kada kreću na fakultete,a vatrogascima da imaju manje posla, uz napomenu da su “protivpožarci“ jedna od najtežih profesija.

            -Ja sam ponosan na te naše škole koje imaju dobre rezultate – imamo dosta “vukovaca“, učenika generacije, na fakultetima naši srednjoškolci pružaju dobre rezultate – i trudimo se da kao opština svake godine stvaramo uslove da kvalitet te nastave bude još bolji.“, rekao je Milić, podsetivši da je školama obezbeđeno oko 35 pametnih tabli i još mnogo toga, ali i da su u toku investicije kao što je izgradnja male sportske hale u vrtiću, vrednosti 40 miliona dinara, i završetak osnovne škole u Srednjevu kada će sve institucije biti na nivou na kakvom treba da budu i koji će nastaviti da se neguje. Takođe, naredne godine biće završen i novi prostor za Muzičku školu sa malom salom za koncerte,dodao je Milić.

On je ovom prilikom pohvalio Odeljenje Muzičke škole “Stevan Mokranjac“ kao najmlađi kolektiv u Gradištu koji daje rezultate i na koji je ponosan jer je odatle poteklo već nekoliko generacija.Uz napomenu da su “protivpožarci“ jedna od najtežih profesija, predsednik je istakao da su bili spremni kad god je intervenisano i da je time spašeno mnogo imovine, a verovatno, i mnogo života.

Istaknutim radnicima podeljene su prigodne novčane nagrade kao priznanje za rad i izuzetan doprinos, a u ime nagrađenih obratio se profesor istorije, Nenad Mihajlović.
           -Zahvaljujem se pre svega opštini Veliko Gradište,a ujedno želim da pozdracim sve moje kolege kao i kolege iz protivpožarne službe,jer je posao koji oni rade važan,odgovoran i opasan posao i što su ovako mladi i sposobni za ovo što rade.A za našu službu da kažem da je Platon jednom napisao jednu važnu  rečenicu a to je,ako u Atini imamo loše pbućare,onda će stanovnici ići bosi ili će ići u loššoj obući.A,ako imamo lioše učitelje,nastaće takva šteta koju ne možete popraviti i zbog toga mi iz prosvete i postojimo,dodao je Mihajlović
On se osvrnuo i na poklon-knjigu “Srpski ratni pomenik“, kao izuzetno delo posvećeno ratnicima sa teritorije opštine Veliko Gradište, Golubac i Kučevo, poginulim u Prvom svetskom ratu čiji se završetak obeležava ovih dana.Svi smo ponosni na naše pretke koji su položili živote za Srbiju u periodu od 1912. do 1918. i sigurno ćete u ovoj knjizi pronaći nekog od njih,predližio  je Mihajlović

Ova godina bila je dosta teška kada je u pitanju protivpožarnba zaštita gde je za proteklih deset meseci bilo 870 intervencija.U opštinama Golubac i Žagubica formirana su i dva dobrovoljna vatrogasna društva.

  -Ono što mene posebno raduje je da smo u ovoj godini uspeli da formiramo i dve dobrovoljne vatrogasne jedinice u opštinama Golubac i Žagubica u naselju Krepoljin.Obezbeđen je odličan smeštajni prostor sredstvima iz programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija,dobijena su i pet novih vozila koja će da služe i gašenju požara i inettttrvencijama pre svega,na otvoremom prostoru.Ovo je jedna dobra praksa gde se prvi put posle dužeg vremena u Srbiji su urađena dva ozbiljna priojekta kde je dobijeno  dosta opreme,što je posebno važno,biće i zapošljeno oko 20-tak mladih ljudi u vatrogasnim jedinicama,rekao je Dr Goran Đorrđević,naćelnik sektora za vanredne situacije grada Požarevca.

Među nagrađenima su ove godine Tanja Jovanović, profesorka kuvarstva i Nenad Mihajlović, profesor istorije iz Srednje škole “Miloje Vasić“ Veliko Gradište, Gordana Milenković, učiteljica i Marko Lapčević, profesor engleskog jezika iz OŠ “Ivo Lola Ribar“ Veliko Gradište, Boban Rajković, nastavnik muzičke kulture iz OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac, Aleksandar Stojanović, nastavnik geografije iz OŠ “Miša Živanović“ Srednjevo, Valentina Janković, vaspitačica iz Predškolske ustanove “Majski cvet“ Veliko Gradište, Biljana Božić, nastavnica klavira iz Odeljenja Muzičke škole “Stevan Mokranjac“ u Velikom Gradištu i Nenad Stojanović, vatrogasac spasilac iz Vatrogasno-spasilačke jedinice Veliko Gradište.
Lj.NastasijevićSlične vesti

Predložite dobitnike gradskih nagrada i povelja

7 May 2021, 17:05

Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja grada Požarevca objavio je javni poziv za dostavljanje predloga  za dodelu…

Dodela nagrada kapetan Miša Anastasijević

7 May 2021, 14:47

U Viminacijumu dodeljene republičke nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ koje se dodeljuju najuspešnijim…

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nagradilo opštinu Veliko Gradište

19 Mar 2021, 13:14

Opštini Veliko Gradište prva nagrada u oblasti Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeZZJZ Požarevac : 72 nova slučaja…

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, korona virusom zaražena…

17 May 2021, 16:09

DruštvoVirtuelni sajam zapošljavanja

Nacionalna služba za zapošljavanje poziva sve zainteresovane kandidate koji traže posao,…

17 May 2021, 15:34

KulturaMini fest filmova praške škole…

Od 20. do 22. maja u Centru za kulturu Požarevac, biće prikazana najznačajnija filmska ostvarenja…

17 May 2021, 12:21

Kursna lista