Kučevačko pozorište oživelo posle dvadeset godina
   19 Jun 2021, 12:13    Kučevo    SAT TV    Marija Vajner


Kučevačko pozorište oživelo posle dvadeset godina

Posle dve decenije pauze, Kučevo je dobilo svoje pozorište. Sinoć su pred prepunom salom Centra za kulturu ,,Dragan Kecman’’ u ovom gradu glumci Amaterskog pozorišta ove kulturne ustanove izveli premijernu pozorišnu predstavu ,,Kaskader’’, rađena po tekstu Bratislava Petkovića, a u režiji Ivana Dragojlovića. Ljubitelji pozorišne umetnosti imali su priliku da uživaju u izvanredno napisanoj priči o romantičarskoj generaciji osamdesetih godina prošlog veka.

U prepunoj sali Centra za kulturu ,,Dragan Kecman’’ u Kučevu sinoć je održana premijera predstave „Kaskader“, koja  je  rađena po tekstu Bratislava Petkovića, a u režiji Ivana Dragojlovića pripremili  su glumci Amaterskog pozorišta ove kučevačke kulturne ustanove. Ljubitelji pozorišne umetnosti imali su priliku da uživaju u izvanredno napisanoj priči o romantičarskoj generaciji osamdesetih godina prošlog veka.

Glavni lik, Mile Šejn, dubler i kaskader u mnogim filmovima, iako u godinama, priča svoju bolnu i setnu biografiju. San o slavi, bogatstvu i ženama ga ne napušta. Pričajući sagovornicima o svojim velikim uspesima, pokušava da prikrije bedu i tragediju svoje svakodnevnice. Jedina realnost je za njega san o filmadžijama, ma kakva bila.
Ansambl predstava, dinamična, duhovita, u pojedinim momentima urnebesna, nasmejala je i podigla na noge kučevačku publiku.

Radi se o kaskaderu koji je na zalasku karijere. To je jedna plejada veoma dobrih, žestokih momaka u Beogradu, ali silom prilika nisu se svi dobro snašli. Jedan od njih je Mile Šejn koji je ostao u prilici jedino da „ popunjava rupe“ i da laže o svojim kaskaderskim mogućnostima.

U glavnoj ulozi, lik Mileta Šejna predstavio je Dejan Marković, a viđeno je i nekoliko dobrih ostvarenja u sporednim ulogama, pre svega  Mladen Krstić, Petar Miloradović, Sanela Ankić, Zoran Marujkić i Ivan Dragojlović,  a ono što posebno raduje i pleni su prvi nastupi mladih i perspektivnih  glumaca - Anje Stepanović, Ksenije Rakić i Zorane Marujkić.

Ovom premijernom pozorišnom predstravom ,,Kaskader’’, posle dve decenije pauze Kučevo je ponovo dobilo svoje amaterko pozorište.Slične vesti

Požarevački dečiji dramski studio zadovoljan gostovanjem u Kotoru

16 Jul 2021, 14:15

Sa Međunarodnog dečijeg festivala koji je nedavno održan u Kotoru , mladi požarevački glumci  vratili su se puni utisaka.

Dramski studio Centra za kulturu Požarevac imao zapažen nastup u Kotoru

12 Jul 2021, 12:18

Dramski studio Centra za kulturu Požarevac nastupao je na 29. Kotorskom festivalu pozorišta za djecu.
Dramski…

Premijera Majstori, majstori

4 Jun 2021, 13:51

Ansambl Pozorišta "Milivoje Živanović" Centra za kulturu Požarevac premijerno je izveo komad "Majstori…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportTakmičenje kadeta U15 u sportskom…

Na ribolovačkoj stazi Kostolac preko puta plaže „Topoljar“ u nedelju, 25. jula,…

24 Jul 2021, 12:34

SportOdržan noćni turnir u malom fudbalu…

U Majilovcu je održan noćni turnir u malom fudbalu pod nazivom „Majilovac 2021“.…

24 Jul 2021, 12:31

KulturaVeličanstven koncert Danice Crnogorčević…

U okviru bogatog programa „Zlatiborskog kulturnog leta", 23. jula 2021.godine…

24 Jul 2021, 12:29

Kursna lista