Gradištanci uspešno završili humanitarnu trku za lečenje malog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca
   5 Apr 2021, 15:40    Veliko Gradište    Sportski savez Veliko Gradište    Ljubiša Nastasijević


Gradištanci uspešno završili humanitarnu trku za lečenje malog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca

U organizaciji Sportskog saveza i Opštine Veliko Gradište  uz logističku podršku Sportskih saveza iz Požarevca,Kostolca,Petrovca na Mlavi I Kučeva ,proteklog  vikenda održana  je  Humanitarna trka  “Kupi kilometre – Doniraj – Podeli“ za prikupljanje novčanioh sredstava od 2,5 miliona evra za  lečenje I životnu pobedu  malog Gavrila Đurđevića, šestomesečnog dečaka iz Kragujevca koji boluje od retke neuromišićne bolesti..

Start trke je bio  petak 2.aprila   u 23 časa iz  Velikog Gradišta.gde su takmičari-članovi Atletskog kluba ,,VGSK-a’’ iz ovog grada na Dunavu Nenad Stanković, Dušan Nikolić, Nenad Radević i Nikola Milovanović  krenuli put Kostolca, Požarevca, Petrovca na Mlavi, Kučeva, Golupca, odakle su se  ponovo vratili na cilj u Veliko Gradište.

Ova četiri hrabra I humana  trkača iz Velikog Gradišta istrčala su rutu dugačku oko 200 kilometara, u trajanju od oko 36 časova, kako bi pomogli u sakupljanju novca za lečenje malog Gavrila,Trka je po rečima organizatora protekla  po planu, a trkači su se vratili na polaznu tačku u Veliko Gradište u nedelju, 4. aprila, oko 11 časova.

                           Iz Sportskog saveta Opštine Veliko Gradište  kažu   da ništa nije moglo da poremeti cilj zbog koga su krenuli,momci su trčali više od 200 kilometara i nikakvih problema nisu imali. Nemamo uvid u to koliko je novca sakupljeno, jer su ljudi dobrotvorno slali poruke. Zajedno smo ispunili svoj cilj I svi koji su sarađivali sa nama, od Kostolca, Požarevca, Petrovca i Kučeva, su nas ispoštovali.


Podsetimo se krajem prošle godine ova četiri atletičara I Sportski savez Veliko Gradište uz podršku Sportskih saveza opština Petrovca na Mlaqvi I Kučeva održali su  humanitarnu trku zajedno za Unu,Olivera I Vuksana pod nazivom ,,Trka za život’’ na stazi Veliko Gradište-Manastir Tumane-Kučevo-Petrovac na Mlavi do manastira Gornjak,opština Žagubica,u dužini od 100 kilometara.

Humanitarna fondacija „Budi human – Aleksandar Šapić“ prikuplja novčana sredstva za lečenje Gavrila Đurđevića. Sredstva su potrebna za gensku terapiju, za rehabilitaciju, okupacione terapije, kao i za putne troškove i smeštaj. Pomozimo malom Gavrilu slanjem SMS poruke upisivanjem 973  na broj 3030 za njegovo lečenje I životnu pobedu.



Slične vesti

Humanitarna akcija za pomoć deci i mladima na KiM

6 Mar 2024, 13:00

Povodom 32 godine proglašenja Ustava Republike Srpske, na svečanom prijemu u Predstavništvu RS u Beču pokrenuta…

Jovan Mitrović u humanitarnoj trci prikupio više od 4,5 miliona dinara za ranjene u Malom Orašju i Duboni

4 Jan 2024, 10:18

Jovan Mitrović, brat Petra i Marka Mitrovića koji su ubijeni u masovnom ubistvu u Malom Orašju kod Smedereva, 30.…

Heroj „Potere“ koji je donirao nagradu malom Todoru: Ovo je moje poslednje učešće u kvizovima

30 Dec 2023, 10:16

dquo;Heroj iz Priboja“ koji je početkom poslednje nedelje ove godine osvojio srca televizijske publike, ali i celokupne…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPresretači i radari na putevima…

Na svim putevima u zemlji očekuje se pojačan saobraćaj, naročito u poslepodnevnim satima.…

29 Mar 2024, 12:27

PolitikaStarović za RTS: Usvajanje preporuke…

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da usvoji preporuku…

29 Mar 2024, 12:07

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

Kursna lista