Gradištanci uspešno završili humanitarnu trku za lečenje malog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca
   5 Apr 2021, 15:40    Veliko Gradište    Sportski savez Veliko Gradište    Ljubiša Nastasijević


Gradištanci uspešno završili humanitarnu trku za lečenje malog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca

U organizaciji Sportskog saveza i Opštine Veliko Gradište  uz logističku podršku Sportskih saveza iz Požarevca,Kostolca,Petrovca na Mlavi I Kučeva ,proteklog  vikenda održana  je  Humanitarna trka  “Kupi kilometre – Doniraj – Podeli“ za prikupljanje novčanioh sredstava od 2,5 miliona evra za  lečenje I životnu pobedu  malog Gavrila Đurđevića, šestomesečnog dečaka iz Kragujevca koji boluje od retke neuromišićne bolesti..

Start trke je bio  petak 2.aprila   u 23 časa iz  Velikog Gradišta.gde su takmičari-članovi Atletskog kluba ,,VGSK-a’’ iz ovog grada na Dunavu Nenad Stanković, Dušan Nikolić, Nenad Radević i Nikola Milovanović  krenuli put Kostolca, Požarevca, Petrovca na Mlavi, Kučeva, Golupca, odakle su se  ponovo vratili na cilj u Veliko Gradište.

Ova četiri hrabra I humana  trkača iz Velikog Gradišta istrčala su rutu dugačku oko 200 kilometara, u trajanju od oko 36 časova, kako bi pomogli u sakupljanju novca za lečenje malog Gavrila,Trka je po rečima organizatora protekla  po planu, a trkači su se vratili na polaznu tačku u Veliko Gradište u nedelju, 4. aprila, oko 11 časova.

                           Iz Sportskog saveta Opštine Veliko Gradište  kažu   da ništa nije moglo da poremeti cilj zbog koga su krenuli,momci su trčali više od 200 kilometara i nikakvih problema nisu imali. Nemamo uvid u to koliko je novca sakupljeno, jer su ljudi dobrotvorno slali poruke. Zajedno smo ispunili svoj cilj I svi koji su sarađivali sa nama, od Kostolca, Požarevca, Petrovca i Kučeva, su nas ispoštovali.


Podsetimo se krajem prošle godine ova četiri atletičara I Sportski savez Veliko Gradište uz podršku Sportskih saveza opština Petrovca na Mlaqvi I Kučeva održali su  humanitarnu trku zajedno za Unu,Olivera I Vuksana pod nazivom ,,Trka za život’’ na stazi Veliko Gradište-Manastir Tumane-Kučevo-Petrovac na Mlavi do manastira Gornjak,opština Žagubica,u dužini od 100 kilometara.

Humanitarna fondacija „Budi human – Aleksandar Šapić“ prikuplja novčana sredstva za lečenje Gavrila Đurđevića. Sredstva su potrebna za gensku terapiju, za rehabilitaciju, okupacione terapije, kao i za putne troškove i smeštaj. Pomozimo malom Gavrilu slanjem SMS poruke upisivanjem 973  na broj 3030 za njegovo lečenje I životnu pobedu.Slične vesti

Kolo srpskih sestara priprema nove projekte

12 May 2021, 14:01

Zbog epidemijskih mera Kolo srpskih sestrara "Bosiljka Bosa Pavlović“ je uz redukovanu aktivnost sprovelo više…

Vaskršnja humanitarana akcija Vlaške stranke Most

5 May 2021, 11:02

Vlaška stranka “Most” pomaže socijalno ugrožene porodice. Tokom praznika sprovedena je još jedna…

OŠ Dositej Obradović za spas male Petre

29 Apr 2021, 15:20

U OŠ "Dositej Obradović", Požarevac održana je humanitarna akcija za pomoć u lečenju naše sugrađanke…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeZZJZ Požarevac : 72 nova slučaja…

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, korona virusom zaražena…

17 May 2021, 16:09

DruštvoVirtuelni sajam zapošljavanja

Nacionalna služba za zapošljavanje poziva sve zainteresovane kandidate koji traže posao,…

17 May 2021, 15:34

KulturaMini fest filmova praške škole…

Od 20. do 22. maja u Centru za kulturu Požarevac, biće prikazana najznačajnija filmska ostvarenja…

17 May 2021, 12:21

Kursna lista