ZVIZDIĆ S VUČIĆEM U SRBIJI 23. JANUARA
   17 Jan 2017, 11:46        Beta    Maja Kostić


ZVIZDIĆ S VUČIĆEM U SRBIJI 23. JANUARA

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić potvrdio je da će posetiti Srbiju u ponedeljak, 23. januara i da će sa premijerom Aleksandrom Vučićem razgovarati o ekonomiji, kao i o drugim aktuelnim društvenim i političkim temama.

"Ja sam prihvatio poziv premijera Vučića i biću u zvaničnoj poseti Srbiji narednog ponedeljka. To će biti kontinuitet saradnje, pre svega dobrosusedske saradnje BiH i Srbije, dobre saradnje i dobrih relacija koje imamo premijer Vučić i ja, i svakako saradnje Saveta ministara BiH i Vlade Srbije", rekao je Zvizdić za sarajevsku TV1.

On je kazao da će njegova poseta Beogradu podići nivo dobrosusedskih i dobrih ekonomskih odnosa koji se nalaze u uzlaznoj putanji, ali i procesa pomirenja da bi se obezbedila kvalitetnija budućnosti gradjana i BiH i Srbije.

Predsedavajući Saveta ministara je kazao da će sa Vučićem prvenstveno razgovarati o ekonomskim temama, dok će poseban fokus biti izgradnja zajedničkih projekata iz oblasti infrastrukture bitnih za BiH i Srbiju, ali i region zapadnog Balkana u svetlu onoga što se dešava unutar "Connectivity Agende" zajedno sa EU.

Ocenio je da dijalog i razgovor moraju ostati ključni instrumenti za rešavanje problema unutar regiona zapadnog Balkana, kao i za definisanja zajedničkih interesa BiH i Srbije.

"Zaista smatram, a isto tako misli i kolega Vučić, da retorika mora biti spuštena na jedan nivo prihvatljivog političkog dijaloga i političke korektnosti, jer radikalna retorika, dizanje tenzija, stvaranje blokada ne ide u korist niti BiH niti Srbiji niti kompletnom region", istakao je on.

Zvizdić je ocenio da je najmanji zajednički sadržalac BiH i Srbije evropski put, u okviru kojeg dve zemlje mogu naći veliki broj zajedničkih projekata.Slične vesti

SNS PROSLAVILA SLAVU

28 Oct 2019, 13:08

POLITIČKA PARTIJA SRPSKA NAPREDNA STRANKA JE PROSLAVILA SLAVU SVETU PETKU.

Politička partija SNS je obeležila u…

MEDVEDEV STIGAO U BEOGRAD

19 Oct 2019, 12:54

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev doputovao je u zvaničnu posetu Beogradu, tokom koje će prisustvovati obeležavanju 75. godišnjice…

MILOŠ VUČEVIĆ U POŽAREVCU: O NETAČNIM NAVODIMA OPOZICIJE I O NAPADIMA NA NOVINARE

17 Oct 2019, 12:16

POTPREDSEDNIK SRPSKE NAPREDNE STRANKE I GRADONAČELNIK NOVOG SADA MILOŠ VUČEVIĆ  POSETIO JE JE JUČE GRADSKI ODBOR…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoRUŽIĆ I FABRICI O ZNAČAJU REFORME…

ZAŠTO JE REFORMA VAŽNA ZA GRADJANE I PRIVREDU, I U KOJOJ MERI JE U TOM POSLU ZNAČAJNA…

30 May 2020, 12:44

DruštvoPOČELO JE ISPITIVANJE NA ANTITELA…

U ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE POŽAREVAC POČELO JE SEROLOŠKO ISPITIVANJE ODNOSNO ISPITIVANJE…

30 May 2020, 12:31

PolitikaGRUPA GRAĐANA ISKORAK PREDALA…

GRUPA GRAĐANA ISKORAK DR ZVONKO BLAGOJEVIČ-MITA GAVRILOV PREDALI SU KASNO SINOĆ SVOJU IZBORNU…

30 May 2020, 12:25

Kursna lista