Zvaničnici čestitali Božić
   6 Jan 2022, 9:47    Beograd    rts    Elena Marjanović


Zvaničnici čestitali Božić

Državni zvaničnici uputili su sveštenstvu i vernicima čestitke povodom božićnih praznika.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je božićnu čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

"Vama, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima srdačno čestitam praznik Rođenja Hristovog. Sećajući se velike Božije ljubavi prema čoveku, pokazane Rođenjem Gospoda Isusa Hrista, želim da nadahnuti njome zajednički kročimo prema budućnosti, predano delajući za dobrobit naše otadžbine i naših građana, doprinoseći napretku i razvoju. Neka radost Božića bude inspiracija za snaženje trajnih vrednosti: mira, tolerancije i bratske ljubavi", navodi se u čestitki.

"Čestitajući Vam Božićne praznike, želim da Vas Bogomladenac podrži u uzvišenoj službi na korist srpskom narodu i dobro Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Mir Božiji – Hristos se rodi!", poručuje Vučić.

I predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu SPC i svim vernicima koji slave po po julijanskom kalendaru.
"Iza nas je godina u kojoj smo se ponovo uverili da su ljubav, poštovanje, razumevanje i solidarnost najveće vrline koje nas pokreću i daju nam snagu da prebrodimo sve izazove", piše u čestitki Brnabićeve.

"Neka ovaj Božić simboliše početak godine koja će svima nama doneti mir, stabilnost i prosperitet. Neka nam vera i ljubav budu putokazi i u najtežim vremenima", navela je premijerka.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uputio je, takođe, božićnu čestitku njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji Božić proslavljaju po julijanskom kalendaru.

"Vama, sveštenstvu, monaštvu i vernicima od srca čestitam praznik rođenja Gospoda Isusa Hrista. Iskreno želim da praznik Hristovog rođenja među sve Srbe unese mir, spokoj, duhovnu snagu i slogu i u naše domove ljubav i radost", ističe se u božićnoj čestitki ministra unutrašnjih poslova.

I Ministar finansija Siniša Mali čestitao je Badnji dan i Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru, uz želju da im praznik donese zdravlje, sreću, kao i duhovno i materijalno blagostanje.

"U ime Ministarstva finansija i u svoje lično ime, čestitam vam praznik Hristovog rođenja, dan koji nas podseća na vrednosti koje vode ka boljem i srećnijem društvu, a pre svega na poštovanje, solidarnost i međusobno uvažavanje. Neka vas Božić blagoslovi sa zdravljem i srećom. Ta životna radost će vam dati snagu da se hrabro suočavate sa svim izazovima i da u njima pobeđujete. Samo u slozi i posvećeno možemo stvoriti bolje sutra i prosperitetniju Srbiju. Mir Božiji, Hristos se rodi", naveo je Mali.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je građanima naše zemlje Božić po julijanskom kalendaru, uz želju da ga proslave u miru, zdravlju i blagostanju.

"Neka duhovna snaga najradosnijeg hrišćanskog praznika bude snažan podsticaj da osnažimo vrline praštanja, tolerancije i međusobnog razumevanja, a poruke Božića da budu temelj svakog ličnog i sveukupnog društvenog uspeha i napretka. Neka Božić svaki dom ispuni toplinom, radošću i slogom. Mir Božiji, Hristos se rodi!", piše u božićnoj čestitki ministarke kulture.

I ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je Božić njegovoj svetosti patrijarhu Porfiriju episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima SPC, uz želju da praznični dani ispune naša srca i domove mirom, radošću i toplinom.

"Neka simbolika božićnih praznika, kada se slavi radost rađanja Hrista, u današnjim izazovnim vremenima nadahne u svakome mudrost i snagu da pronađe put spasenja u svim iskušenjima pred kojima se nađe! Uveren sam da će na ovom putu Vaše mudre reči osnažiti nacionalni duh jedinstva, solidarnosti i dobročinstva, kao i da će Vaša dela nastaviti da pružaju duhovni i moralni oslonac našem rodu u očuvanju srpskog nacionalnog identiteta", poručio je Selaković.
 Slične vesti

Danas je Sveti Vasilije Veliki, zašto valja uzeti kašiku meda i izbegavati svađe

14 Jan 2022, 9:06

Danas je Sveti Vasilije Veliki arhiepiskop Kesarijski. Postoje mnogi običaji ali i sujeverja šta na ovaj dan ne bi trebalo…

Božićno jutro u Velikom Gradištu uz liturgiju i česnicu

10 Jan 2022, 11:52

I ovog Božića, u Crkvi Svetog Arhangela Gavrila u Velikom Gradištu, nakon održane liturgije i pričešća, već…

Božićna poslanica patrijarha Porfirija: Koronavirus je odraz nesagledivo dubljeg problema

6 Jan 2022, 10:09

Patrijarh srpski Porfirije je u Božićnoj poslanici poručio da nas rađanje Bogočoveka poziva na pravu ljubav, prožetu iskrenim…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMaturantska žurka na Trgu u Požarevcu

U petak 27. maja od 17 časova do 23 časa biće organizovana maturantska žurka na Trgu oslobođenja…

25 May 2022, 12:45

HronikaRasvetljena krađa u Domu zdravlja…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu brzo su rasvetlili krađu u…

25 May 2022, 12:25

SportČlanovi "Poleta" osvojili…

Na 31. Pojedinačnom prvenstvu u kuglanju za slepa i slabovida lica, koje je održano 14. i…

25 May 2022, 12:22

Kursna lista