ZNAČAJ KONDICIONE VOŽNJE
   29 Sep 2021, 13:08        SatTv    Srbijanka Stanković


ZNAČAJ KONDICIONE VOŽNJE

Da li iz nekog razloga niste zadovoljni dosadašnjim napretkom nakon pohađanja časova vožnje? Da li smatrate da je i nakon položenog vozačkog ispita potrebno da radite na sebi? Zbog toga su auto škole na Novom Beogradu, ali i drugim delovima Srbije, ponudile opciju poznata pod nazivom kondiciona vožnja. Pomoću časova kondicione vožnje poboljašćete veštinu vožnje u različitim uslovima i voziti bezbednije, bez straha i stresa.
 

ŠTA JE KONDICIONA VOŽNJA?


Kondiciona vožnja predstavlja skup časova sa instruktorom koji program sastavlja prema potrebama vozača i pomaže mu da usavrši svoja znanja i veštine. Između ostalog, radi se na poboljšanju sposobnosti vožnje, snalaženja u saobraćaju, suočavanju sa strahovima i sticanju samopouzdanja. Kondicionu vožnju mogu zakazati i osobe koje su odradile časove vožnje, ali još nisu položile ispit, radi dodatne pripreme, kao i vozači koji godinama poseduju svoju vozačku dozvolu i imaju želju da se poboljšaju. Sve što je potrebno jeste da kontaktirate auto školu i zakažete željene termine.
 

DODATNA POMOĆ POČETNICIMA


Da li ste završili sa svim časovima vožnje i ipak niste sigurni da li ste spremni za izlazak na vozački ispit? Ako smatrate da Vam je još uvek potrebna pomoć stručnog lica i da niste savladali sve što se od Vas traži, najbolje bi bilo da nazovete svoju auto školu i zakažete kondicionu vožnju. Posavetujte se sa instruktorom kako da unapredite stečene veštine i zatražite odgovor na bilo koje pitanje. Savladajte nervozu i strah od polaganja i budite sigurni u sebe jer je to itekako potrebno za uspešne rezultate na testu, ali i bezbednu vožnju kada u budućnosti budete sami za volanom.
 

KORISNA I ISKUSNIM VOZAČIMA


Čak i ako godinama posedujete vozačku dozvolu, možda će Vam u pojedinim situacijama biti potrebna pomoć da poboljšate stečene veštine. Ako ćete voziti po neobičnom terenu ili u specifičnim vremenskim uslovima ili će Vaše radno mesto podrazumevati često kretanje na točkovima, ne bi bilo na odmet da zatražite poneki dragocen savet i usvojite nešto novo kod svog instruktora vožnje. Kondiciona vožnja će biti u potpunosti prilagođena Vašim potrebama i svo vreme imate podršku stručnog, iskusnog lica. Ne postoji bolji i efikasniji način da unapredite sposobnost upravljanja motornim vozilom.
 

AKO NISTE DUGO VOZILI EVO PRILIKE DA SE PODSETITE


Ako Vam je vozačka dozvola dugo stajala u fioci jer niste bili u prilici da vozite, a imate želju da ponovo sednete za volan, zakažite časove kondicione vožnje koji će Vam itekako značiti. Podsetiće Vas na najbitnije, osnovne stvari vezane za bezbedno kretanje kroz saobraćaj, upravljanje vozilom i preglednost puta tokom vožnje. Nemojte biti nesigurni i u strahu da ćete napraviti grešku. Normalno je da se nakon nekog vremena izgubi rutina, ali činjenica je da kad jednom naučite voziti to nikada nećete u potpunosti zaboraviti. Kao što je slučaj sa biciklom, tako isto važi i za druga motorna vozila. Sve što Vam treba jeste da se malo prisetite kako to izgleda i ubrzo ćete se vratiti u formu.
 

IMATE STRAH OD SAMOSTALNE VOŽNJE


Niste jedini. Mnogi se plaše da voze sami bez asistencije na suvozačevom sedištu, a anksioznost je posebno prisutna kod vozača koji su tek stekli vozačku dozvolu i dobili svoje prvo vozilo. Oni sumnjaju u sebe misleći da neće moći da se snađu u gužvi, tokom noćne vožnje ili u vožnji po snegu i kiši. Vaš instruktor je i Vaš psiholog i zato zakažite kondicionu vožnju da bi se izborili sa Vašim brigama i konačno uživali putujući na točkovima u svim uslovima.
 

PRILIKA DA REŠITE SVE NEDOUMICE


Ukoliko niste sigurni u neke stvari koje se tiču upravljanja vozila, ne možete da se snađete u nekim situacijama u saobraćaju ili Vam je nešto drugo nejasno, instruktori vožnje su tu za Vas da Vam pomognu i reše sve nejasnoće. Potrudiće se da Vam praktično, u vidu kondicionih časova, pojasne sve što Vas zanima. Vožnja Vam više neće izgledati komplikovano i zbunjujuće, već ćete pred svakim problemom znati kako da nađete rešenje i odreagujete.
 

KOLIKO ČASOVA MI JE POTREBNO?


Nekoliko faktora će odrediti fond časova kao i sam program koji je neophodan da bi se postigao cilj postavljen od strane Vašeg instruktora i Vas. Najčešće je to 5-10 časova, ali naravno sve zavisi od Vaših godina i vozačkog iskustva . Takođe, nije isto kad polažete u auto školi na Novom Beogradu ili u nekom manjem mestu jer se uslovi vožnje na tim terenima bitno razlikuju. Bitnu ulogu ima i karakter, jer upravo od Vas zavisi koliko imate volje da učite i kad ćete se osloboditi nervoze i sumnje u sebe. Dakle, sve je individualno i zavisi od osobe do osobe.Slične vesti

"Mućke" - žuti auto na tri točka i predmeti iz serije na aukciji

22 Nov 2021, 9:13

U čast obeležavanja 40 godina od početka snimanja popularne britanske serije „Mućke“, koja je imala ogromnu popularnost,…

Sigurne vozače kad popiju zovu i žene i muškarci i poznati-kakve sve zahteve imaju

4 Oct 2021, 10:02

Saobraćajne nezgode na putevima i ulicama najčešće se dešavaju zbog prebrze vožnje. Vozači često voze i pod dejstvom alkohola…

MUP pojasnio nova pravila, vozila sa manjim oštećenjima prolaze tehnički

23 Jul 2021, 9:19

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov izjavio je da po Pravilniku o tehničkom pregledu vozila koji se primenjuje…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PoljoprivredaPoljoprivredni prozvođači iz Požarevca…

Trodnevni Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva “Agro Belgrade 2022”,…

28 Jan 2022, 13:39

ZdravljeEpidemiološka situacija nepovoljna…

Epidemija korone se u četvrtom talasu širi velikom brzinom, skoro svaki drugi koji se javi…

28 Jan 2022, 12:04

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 29. Januar…

SRBIJA: U noći ka suboti i u subotu ujutru padaće susnežica i sneg…

28 Jan 2022, 11:26

Kursna lista