ZLATIBOR U NOVOJ GODINI SA REZULTATIMA ZA PONOS
   10 Jan 2019, 13:41    Čajetina    SatTv    Maja Stepanović


ZLATIBOR U NOVOJ GODINI SA REZULTATIMA ZA PONOS

Da su i ove godine novogodišnji praznici bili veoma uspešni za  turističku privredu Zlatibora govore i zanimljivi podaci. U  novogodišnjoj noći na koncertu jedne od najpoznatijih muzičkih zvezda  Balkana, Dragane Mirković, na Kraljevom trgu bilo je oko 50.000 ljudi, a  slobodno mesto u zlatiborskim kafićima i restoranima bilo je gotovo  nemoguće pronaći. Proteklim praznicima zadovolji su i hotelijeri čija je  popunjenost bila preko 95%, kao i izdavaoci privatnog smeštaja kod kojih  je zabeležena popunjenost od oko 90%.

Sezona je dobro počela i za ski centar Tornik, gde je tokom prazničnih  dana u zimskim sportovima uživalo preko 5.000 skijaša. Veliko  interesovanje posetioca Zlatibora bilo je i za zabavne parkove, pa je  tokom proteklih praznika Dino park posetilo do 5.000 gostiju. Dobrim  rezultatima može se pohvaliti i Ski škola, u okviru Avantura parka gde  veliki broj dece i početnika pravi svoje prve korake na skijama, a  iskusni skijaši uživaju u noćnom skijanju.


Obzirom da je tokom proteklih praznika na Zlatiboru dnevno boravilo do  30.000 gostiju i ugostitelji su imali pune ruke posla. Restorani i  kafići bili su danonoćno popunjeni, a prema njihovim rečima gosti su  bili najviše zainteresovani za poznate zlatiborske specijalitete, pa se  na Zlatiboru dnevno prodavalo čak do 6.000 komplet lepinja i preko  12.000 pljeskavica i drugih specijaliteta sa roštilja. U prilog  činjenici da je Zlatibor zabeležio rekordnu posetu govore i podaci da se  na pojedinim lokacijama prodavalo i do 800 palačinaka, a picerije su  isporučile oko 2.500 pica dnevno. Posla je bilo i za zlatiborske  taksiste koji su beležili do 2.500 vožnji dnevno, što i nije čudno ako  se uzme u obzir da je samo u novogodišnjoj noći popijeno preko 2.000  litara kuvanog vina i rakije.

Trenutno na planini ima i do 50 centimetara snega, skijališta i  sankališta rade punim kapacitetom, pa Zlatibor spremno dočekuje nove  goste. Velika posećenost očekuje se i za vreme predstojećeg zimskog  raspusta, a svi lokaliteti i sadržaji i dalje će biti otvoreni za  posetioce.Slične vesti

LETNJA SEZONA NA TORNIKU POČINJE 14. JUNA

7 Jun 2019, 10:28

Letnja sezona u planinskom centru Tornik počinje 14. juna, a na dan  otvaranja korišćenje svih sadržaja u ovom…

AGROINDUSTRIJSKI CENTAR - TEMELJ PRIVREDE ZLATIBORSKOG OKRUGA

30 May 2019, 13:29

U ORGANIZACIJI OPŠTINE ČAJETINA I UZ POMOĆ AMBASADE KRALJEVINE ŠVEDSKE NA ZLATIBORU ĆE SE 3. JUNA ODRŽATI…

TO REGIJE ZAPADNA SRBIJA ODRŽALA PREZENTACIJU U VIĆENCI

27 May 2019, 10:16

Predstavnici TO Zlatibor u okviru studijske ture TO regije Zapadna  Srbija nastavljaju promotivne aktivnosti u inostranstvu.

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoREKONSTRUKCIJA ŠKOLA U OPŠTINI…

Na području Opštine Golubac u proteklom periodu,investiralo se  u projekte u oblasti…

17 Jun 2019, 20:13

DruštvoNAVIJAČI PARTIZANA DOBROVOLJNI…

SPORTSKO UDRUŽENJE NAVIJAČA PARTIZAN 012 UČESTVOVALO JE U HUMANITARNOJ AKCIJI DOBROVOLJNOG…

17 Jun 2019, 13:48

PolitikaVučić sa predstavnicima CIDCA…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Kineske agencije za razvoj…

17 Jun 2019, 13:28

Kursna lista