ZLATIBOR U NOVOJ GODINI SA REZULTATIMA ZA PONOS
   10 Jan 2019, 13:41    Čajetina    SatTv    Maja Stepanović


ZLATIBOR U NOVOJ GODINI SA REZULTATIMA ZA PONOS

Da su i ove godine novogodišnji praznici bili veoma uspešni za  turističku privredu Zlatibora govore i zanimljivi podaci. U  novogodišnjoj noći na koncertu jedne od najpoznatijih muzičkih zvezda  Balkana, Dragane Mirković, na Kraljevom trgu bilo je oko 50.000 ljudi, a  slobodno mesto u zlatiborskim kafićima i restoranima bilo je gotovo  nemoguće pronaći. Proteklim praznicima zadovolji su i hotelijeri čija je  popunjenost bila preko 95%, kao i izdavaoci privatnog smeštaja kod kojih  je zabeležena popunjenost od oko 90%.

Sezona je dobro počela i za ski centar Tornik, gde je tokom prazničnih  dana u zimskim sportovima uživalo preko 5.000 skijaša. Veliko  interesovanje posetioca Zlatibora bilo je i za zabavne parkove, pa je  tokom proteklih praznika Dino park posetilo do 5.000 gostiju. Dobrim  rezultatima može se pohvaliti i Ski škola, u okviru Avantura parka gde  veliki broj dece i početnika pravi svoje prve korake na skijama, a  iskusni skijaši uživaju u noćnom skijanju.


Obzirom da je tokom proteklih praznika na Zlatiboru dnevno boravilo do  30.000 gostiju i ugostitelji su imali pune ruke posla. Restorani i  kafići bili su danonoćno popunjeni, a prema njihovim rečima gosti su  bili najviše zainteresovani za poznate zlatiborske specijalitete, pa se  na Zlatiboru dnevno prodavalo čak do 6.000 komplet lepinja i preko  12.000 pljeskavica i drugih specijaliteta sa roštilja. U prilog  činjenici da je Zlatibor zabeležio rekordnu posetu govore i podaci da se  na pojedinim lokacijama prodavalo i do 800 palačinaka, a picerije su  isporučile oko 2.500 pica dnevno. Posla je bilo i za zlatiborske  taksiste koji su beležili do 2.500 vožnji dnevno, što i nije čudno ako  se uzme u obzir da je samo u novogodišnjoj noći popijeno preko 2.000  litara kuvanog vina i rakije.

Trenutno na planini ima i do 50 centimetara snega, skijališta i  sankališta rade punim kapacitetom, pa Zlatibor spremno dočekuje nove  goste. Velika posećenost očekuje se i za vreme predstojećeg zimskog  raspusta, a svi lokaliteti i sadržaji i dalje će biti otvoreni za  posetioce.Slične vesti

PLIVANJE ZA ČASNI KRST NA BOGOJAVLJENJE , ZLATIBOR

16 Jan 2019, 10:58

Na Zlatiboru se i ove godine organizuje plivanje za Časni krst na
Bogojavljenje, 19. januara. Plivanje će biti organizovano…

PROMOTIVNA SKIJAŠKA NEDELJA OD 14. DO 20. JANUARA

15 Jan 2019, 12:01

Skijališta Srbije i ove sezone organizju promotivne periode kada će  odobravati popuste na ski karte. Tokom…

UZ ZVUKE TRUBE DOČEKANA SRPSKA NOVA GODINA U JABLANICI

14 Jan 2019, 14:09

Za sve turiste  kojima su  bliski običaji i tradicija kao i svake godine  priređen je tradionalni doček srpske…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoNEOBIČAN I UKUSAN KOLAČ OD GRIZA…

NASTAVLJAMO DA KUVAMO SA  VRHUNSKIM  KUVAROM NIKOLOM RADIŠIĆEM, PROFESOROM…

16 Jan 2019, 14:07

KulturaFILM O LJUBIČEVSKIM KONJIČKIM…

U CENTRU ZA KULTURU POŽAREVAC PRIKAZAN JE DOKUMENTARNI FILM LJUBIČEVSKE KONJIČKE IGRE –…

16 Jan 2019, 13:26

DruštvoISPORUKA TOPLOTNE ENERGIJE PO…

JAVNO PREDUZEĆE TOPLIFIKACIJA RADILO JE STABILNO ZA VREME PRAZNIKA  SA MANJIM PROBLEMA…

16 Jan 2019, 13:13

Kursna lista