ZLATIBOR U NOVOJ GODINI SA REZULTATIMA ZA PONOS
   10 Jan 2019, 13:41    Čajetina    SatTv    Maja Stepanović


ZLATIBOR U NOVOJ GODINI SA REZULTATIMA ZA PONOS

Da su i ove godine novogodišnji praznici bili veoma uspešni za  turističku privredu Zlatibora govore i zanimljivi podaci. U  novogodišnjoj noći na koncertu jedne od najpoznatijih muzičkih zvezda  Balkana, Dragane Mirković, na Kraljevom trgu bilo je oko 50.000 ljudi, a  slobodno mesto u zlatiborskim kafićima i restoranima bilo je gotovo  nemoguće pronaći. Proteklim praznicima zadovolji su i hotelijeri čija je  popunjenost bila preko 95%, kao i izdavaoci privatnog smeštaja kod kojih  je zabeležena popunjenost od oko 90%.

Sezona je dobro počela i za ski centar Tornik, gde je tokom prazničnih  dana u zimskim sportovima uživalo preko 5.000 skijaša. Veliko  interesovanje posetioca Zlatibora bilo je i za zabavne parkove, pa je  tokom proteklih praznika Dino park posetilo do 5.000 gostiju. Dobrim  rezultatima može se pohvaliti i Ski škola, u okviru Avantura parka gde  veliki broj dece i početnika pravi svoje prve korake na skijama, a  iskusni skijaši uživaju u noćnom skijanju.


Obzirom da je tokom proteklih praznika na Zlatiboru dnevno boravilo do  30.000 gostiju i ugostitelji su imali pune ruke posla. Restorani i  kafići bili su danonoćno popunjeni, a prema njihovim rečima gosti su  bili najviše zainteresovani za poznate zlatiborske specijalitete, pa se  na Zlatiboru dnevno prodavalo čak do 6.000 komplet lepinja i preko  12.000 pljeskavica i drugih specijaliteta sa roštilja. U prilog  činjenici da je Zlatibor zabeležio rekordnu posetu govore i podaci da se  na pojedinim lokacijama prodavalo i do 800 palačinaka, a picerije su  isporučile oko 2.500 pica dnevno. Posla je bilo i za zlatiborske  taksiste koji su beležili do 2.500 vožnji dnevno, što i nije čudno ako  se uzme u obzir da je samo u novogodišnjoj noći popijeno preko 2.000  litara kuvanog vina i rakije.

Trenutno na planini ima i do 50 centimetara snega, skijališta i  sankališta rade punim kapacitetom, pa Zlatibor spremno dočekuje nove  goste. Velika posećenost očekuje se i za vreme predstojećeg zimskog  raspusta, a svi lokaliteti i sadržaji i dalje će biti otvoreni za  posetioce.Slične vesti

ODLOŽEN POČETAK OBUKE UGOSTITELJA ZA 26.03. U HOTELU GRAND TORNIK

16 Mar 2019, 11:04

STRUČNA OBUKA IZ OBLASTI UGOSTITELJSTVA

POMOĆNIK KUVARA
KONOBAR
SOBARICA

DETALJI O OBUCI  -  TERMIN…

ZLATIBOR NA SAJMU TURIZMA U MOSKVI

13 Mar 2019, 11:05

Učešće na moskovskom MITT 2019 sjajna je prilika da se rusko tržište upozna sa atrakcijama, aktivnostima i…

OBUKA ZA POMOĆNIKA KUVARA ,KONOBARA I SOBARICU

12 Mar 2019, 11:13

U OKVIRU PROJEKTA KOJI REALIZUJE POSLOVNO UDRUŽENJE HOTELIJERA SRBIJE – HORES
 ORGANIZUJE SE BESPLATNA OBUKA ZA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najnovije vesti

ZanimljivostiDANAS SE SLAVE MLADENCI: KAKVI…

DANAS SU MLADENCI. KO SE VENČAO U POSLEDNJIH GODINU DANA DANS SLAVI OVAJ PRAZNIK! NAŠI…

22 Mar 2019, 16:14

Društvo50. GODINA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC

SVEČANI PRIJEM POVODOM 50 GODINA POSTOJANJA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC UPRILIČEN JE U SVEČANIM…

22 Mar 2019, 14:51

PolitikaSTEFANOVIĆ: SARADNJA MUP-A SA…

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador…

22 Mar 2019, 14:38

Kursna lista