Zlatibor najavljuje zimsku sezonu na kragujevačkom Sajmu turizma
   25 Nov 2021, 17:57    Čajetina    SAT    Marija Vajner


Zlatibor najavljuje zimsku sezonu na kragujevačkom Sajmu turizma

Nakon uspešne letnje sezone koju je obeležio porast broja turista i ostvarenih noćenja, turistička organizacija Zlatibor u narednom periodu sprovešće niz promotivnih aktivnosti među kojima je i nastup na 12. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu na kome se Zlatibor predstavlja od 25. do 27. novembra 2021. godine. Kragujevački sajam turizma na kome "zlatna planina" promoviše predstojeću zimsku sezonu svečano je otvoren 25. novembra u 11 časova u hali "Šumadija sajma".

Prvog dana kragujevačkog sajma štand Zlatibora bio je okružen brojnim posetiocima. Zlatibor svake godine privlači veliki broj turista iz Kragujevca i cele Šumadije, pa je ovaj sajam prava prilika da se starim i budućim turistima predstave novi sadržaji i turistička ponuda najposećenije srpske planine. Posetioci ovogodišnjeg sajma najviše su zainteresovani za cene hotelskog i apartmanskog smeštaja za predstojeću zimu, program u danima dočeka Nove godine, ali i ponudu ski škola, ski-centra Tornik i adrenalinske sadržaje. Veliku pažnju posetilaca privlače i atrakcije u okolini Zlatibora kao što su Stopića pećina, Gostiljski vodopad, muzej "Staro selo" u Sirogojnu.

Pored stalnih i potencijalnih turista štand Zlatibora bio je interesantan brojnim medijima, poslovnim saradnicima, turističkim agencijama.

Sajam je okupio više domaćih i inostranih izlagača iz Srbije, sa Kosmeta, Crne Gore, BiH i drugih zemalja. U okviru štanda Turističke organizacije Zlatibor, sviju ponudu predstavili su i predstavnici JP ,,Gold gondola Zlatibor", gde su se zainteresovani posetioci mogli upoznati sa svim karakteristikama ove trenutno najveće zlatiborske atrakcije.

Da podsetimo, ova manifestacija, koja je 2012.godine nagrađena Turističkim cvetom kao najbolji događaj u funkciji promocije turizma, posle Beograda i Novog Sada najvažniji je sajam u zemlji. Sajam su svečano otvorili direktor „Šumadija sajma” Aleksandar Lazović, direktor Turističke organizacije Kragujevac Bojan Pavlović, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i pomoćnica ministra u Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacija Jelena Milenković Orlić, koji su iskazali zahvalnost za učešće na sajmu i želju da se uspešna saradnja i pored složenih uslova poslovanja usled pandemije na  polju unapređenja razvoja turizma u Srbiji nastavi i dalje.

U tri dana posetioci Sajma moći će da se raspitaju i ocene ponude regionalnih i opštinskih turističkih organizacija a domaćini su se potrudili da Sajam pored poslovne ima i edukativnu stranu, u vidu brojnih predavanja uz mnoštvo promocija i kulturno-umetničkih programa.Slične vesti

Deseti Festival folklora veterana

27 Nov 2021, 11:42

Deseti po redu Festival folklora veterana biće održan na Zlatiboru u subotu, 4. decembra, u organizaciji Udruženja za negovanje…

Luda noć na Zlatiboru

25 Nov 2021, 11:46

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor, po dugogodišnjoj tradiciji, s posebnom pažnjom pripremaju obeležavanje…

Repertoar bioskopa KC "Zlatibor"

20 Nov 2021, 14:36

Bioskop Kulturnog centra na Zlatiboru ponovo radi! Sledeće nedelje na repertoaru su:


25.11. - Fabrika snova,…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoZašto se slavio 29. novembar i…

U SFRJ slavilo se pet državnih praznika, a poslednji u godini bio je 29. novembar, Dan Republike.…

29 Nov 2021, 10:29

EkonomijaDinar po dinar-budžet je spakovan,…

Sve države imaju svoje izdatke, kao i prihode koji treba da ih pokriju. Planiranje jednih…

29 Nov 2021, 9:57

DruštvoPandemija pogurala prodaju zdravstvenog…

Pandemija je podigla odgovornost i svest ljudi o potrebi osiguranja zdravlja, života i imovine,…

29 Nov 2021, 9:50

Kursna lista