ZIMSKA ŠKOLA ZA POLJOPRIVREDNIKE
   15 Feb 2018, 15:57    Požarevac    SATTV    Maja Kostić


ZIMSKA ŠKOLA ZA POLJOPRIVREDNIKE

POLJOPRIVREDNA SAVETODAVNA STRUČNA SLUŽBA U SVOJIM PROSTORIJAMA ORGANIZOVAĆE ZIMSKU ŠKOLU OD 19. DO 22. FEBRUARA.

Poljoprivredna savetodavna stručna služba Požarevac obavlja veliki broj delatnosti u cilju podizanja nivoa znanja poljoprivrednih savetodavaca i poljoprivrednih proizvođača i primene  dostignuća u poljoprivrednoj proizvodnji i razvoju sela.
 
PSSS sarađuje sa eminentnim naučnicima i istraživačima u zemlji i inostranstvu kako bi se primenila dobra praksa u poljoprivredi, proizvodnji hrane i razvoju seoskih sredina.
Razmenjuje znanje i iskustvo sa naučnim institucijama i poljoprivrednim savetodavnim službama iz regiona i EU, kako bi zajednički odgovorili na izazove sa kojima se suočavaju poljoprivreda Srbije, kao i zemlje u regionu i šire.
 
Svakodnevnim i pravovremenim delovanjem u sistemu Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Srbije – zajedno sa 23 poljoprivredne savetodavne stručne službe u Srbiji – nastoji se da najboljim savetima i rešenjima, putem poseta, radionica i medija, stigne do svakog seoskog gazdinstva u našoj zemlji.
U nameri da savetodavci Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Srbije redovno unapređuju svoja znanja i veštine i da te nove informacije uspešno prenesu do poljoprivrednika,  organizuje se obuke i edukacije tokom cele godine.
Zimska škola će biti organizovana od 19. do 22. februara sa sledećim temama: prvog dana govoriće se o ratarstvu , kao i o subvencijama, drugog dana biće zastupljene stočarska tema i teme u vezi sa proizvodnjom hrane, trećeg dana govoriće se o voćarstvu, a četvrtog predstaviće se hemijske kuće, ponovo ratarske teme i važna karika u svemu tome bezbednost u saobraćaju.
 Slične vesti

Poljoprivrednici na skupštinskoj raspravi, predložene mere za novi agrarni budžet

13 Jul 2024, 12:34

Stočarstvo je stub poljoprivrede i treba ga dodatno podsticati, ali se ne sme praviti razdor sa proizvođačima iz drugih…

Javni konkurs za sprovođenje mera održivog korišćenja poljoprivrednog zemljišta

21 Jun 2024, 11:14

Gradsko veće Grada Požarevca raspisalo je Javni konkurs za sprovođenje mera održivog korišćenja poljoprivrednog zemljišta…

Prvi put u Srbiji - uputstvo za legalno tovljenje praseta na desetom spratu solitera

10 Jun 2024, 10:29

Ukoliko se očekivanja idejnog tvorca onlajn platforme “Moje stado” ispune od 1. jula moći ćete iz svog stana da upravljate…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaKukuruz zauzeo primarno mesto…

Nedelja za nama na Produktnoj berzi donela je pad prometa od 24,31% u odnosu na prethodnu.…

20 Jul 2024, 11:55

KulturaŽeljko Vasić održao koncert na…

Koncert Željka Vasića na Trgu oslobođenja u Požarevcu je poklon Ministarstva bez portfelja…

20 Jul 2024, 10:59

DruštvoViše od 12.000 ljudi zamenilo…

Pred Vladom Srbije je veliki zaokret u politici prema agraru, ističe za RTS Milan Krkobabić,…

20 Jul 2024, 10:52

Kursna lista