ZBOG LOŠEG VREMENA  OVOG LETA MALI BROJ KUPAČA NA GRADSKOM BAZENU
   14 Aug 2018, 13:00    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


ZBOG LOŠEG VREMENA OVOG LETA MALI BROJ KUPAČA NA GRADSKOM BAZENU

PROMENLJIVO I VEOMA KIŠNO VREME OVOG LETA UTICALO JE DA GRADSKI  BAZEN U POŽAREVCU ZABELEŽI VELIKI PAD POSEĆENOSTI U ODNOSU NA 2017. GODINU KOJA JE BILA REKORDNA PO BROJU POSETILACA

Sezona na gradskom bazenu  zvanično  je otvorena 1. juna i očekivanja su bila da i ova godina kao i prethodna bude rekordna po broju poseta.
Ali loše vreme i kiša je padala skoro neprestano čitavog juna i jula uticala je na to da se broj poseta gradskom bazenu znatno smanji i po rečima direktora kulturno sportskog centra Požarevac Nenada Mitića zabeležen je najmanji broj poseta od kada je bazen otvoren. Avgust je dobro počeo sa dosta većim brojem kupača, već je broj kupača na 18000 ali to je neka donja granica.
Vreme je uticalo i na to da se škola plivanja uspori i kasnilo se sa tim. Umesto da obuka traje 15 dana trajala je nekih mesec dana i sada ovih dana polaže i 4. grupa plivača. Kroz školu plivanja je ovog leta prošlo oko 185 učenika prvog razreda osnovne škole koji su ovu obuku prošli besplatno jer je obuku finansirao Grad sa Sportski Savezom i Sportskim centrom, kao i 80 polaznika koji su obuku platili jer su bili nešto stariji ili mladji.Ovog leta na bazenu je bila jedna manja havarija jer je jedna pumpa prestala sa radom ali kako na bazenu postoje tri pumpe građani neće osetiti razliku u kvalitetu vode.Filteri su takođe problem je su dotrajali i oštećeni. Na njihov vek trajanja dosta utiču kreme za sunčanje koji građani koriste ali one dosta brže maste filtere tako da je vek trajanja filtera dosta kraći. Po rečima Mitića, očekuju da će filteri  biti zamenjeni novim za sledeću sezonu.Pored škole plivanja na bazenu je aktivno ove godine i takozvano biznis plivanje koje svakog jutra već od šest sati okupi preko 40 aktivnih i stalnih kupača.
Pored plivanja aktivna je i škola tenisa na teniskom terenu kao i košarka koju mnogobrojne ekipe treniraju svakog dana na novom terenu u okviru sportskog centra pored samog gradskog bazena.

Ono što Mitić posebno ističe je zajednička želja svih sugrađana kao i radnika u kulturno sportskom centru da Požarevac konačno dobije i zatvoreni bazen i da će pored idejnog rešenja uskoro postojati i kompletan projekat za izgradnju zatvorenog bazena.Ovakav objekat je neophodan gradu kao što je Požarevac jer je plivanje veoma zdravo i bazično za mnoge druge sportove.

 
 Slične vesti

USKORO KUPANJE NA GRADSKOM BAZENU

12 Jun 2019, 14:39

OTVARANJE GRADSKOG BAZENA OVE SEZONE PLANIRANO JE ZA PETAK 14. JUN A ULAZ ĆE BITI BESPLATAN PRVOG DANA


Otvaranje…

LETO NA GRADSKOM BAZENU MOŽE DA POČNE !

5 Jun 2018, 12:16

GRADSKI BAZEN JE ZVANIČNO OTVOREN 1. JUNA  I TIME  JE LETNJA SEZONA KUPANJA POČELA A KAKO PORUČUJU IZ KULTURNO…

PRIPREME ZA LETNJU SEZONU NA GRADSKOM BAZENU A ZA LJUBITELJE TENISA TENISKI TEREN JE VEĆ SPREMAN

8 May 2018, 13:49

U KULTURNO SPORTSKOM CENTRU POŽAREVAC U TOKU SU PRIPREME ZA LETNJU SEZONU,UVELIKO SE SREĐUJE GRADSKI BAZEN I TENISKI TEREN…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSVEČANO OSVEĆENJE NOVE CRKVE SVETE…

Novosagrađenu Crkvu Svete Trojice u Češljevoj Bari, osveštaće u ponedeljak ,17.…

15 Jun 2019, 16:57

PolitikaĐORĐEVIĆ:USKORO IMPLEMENTACIJA…

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se…

15 Jun 2019, 13:55

DruštvoIZGRADNJA METROA U BEOGRADU NAJVEĆI…

Potpredsednica Vlade i predsednica Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje beogradskog…

15 Jun 2019, 13:49

Kursna lista