ZAVRŠNI RADOVI NA IZGRADNJI PROJEKATA U OPŠTINI GOLUBAC
   28 Feb 2019, 17:18    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ZAVRŠNI RADOVI NA IZGRADNJI PROJEKATA U OPŠTINI GOLUBAC

Povoljni vremenski uslovi  za ovo doba godine omogućili su intezivne radove na rekonstrukciji i izgradnji nekoliko  važnih objekata u opštini Golubac,u prvom redu  privode se kraju radovi  na rekonstrukciji postojećeg graničnog prelaza  Usije-Rumunski grad Nova Moldava,na rekonstrukciji stare Osnovne škole u Golupcu  u kojoj će nastavu pohađati učenici prve i druge godine gimnazije Srednje  škole ,,Miloje Vasić’’ Iz Velikog Gradišta, a u naselju Radoševac u toku su radovi na izgradnji pogona za proizvodnju dečje konfekcije koju gradi italijanska firma iz Verone i u kome će posao naći oko sto radnika.


 
-Imali smo dosta projekata u prošloj godini,neki od njih su ostali nezavršeni,,od kojih je I novi pogon za proizvodnju dečje konfekcije u Radoševcu ,gde su radovi pri kraju I očččekujemo da će proizvodnja u njemu krenutu već krajem marta meseca.U njemu će posao naći oko stotinu radnika,a ovaj pogon gradi Italinaska firma iz Verone koja ima I pogone u susednoj Rumuniji.Ovaj pogon mnogo znači za nnnnašu Loklanu samoupravu jer će smanjiti nezaposlenost,a u kome će raditi mlađi radnici,kaže predsednik Opštine, dr Nebojša Mijović.


Jedan od glavnih ciljeva projekta koji finansira EU predstavlja uspostavljanje vodnog graničnog prelaza trajektom za transport putničkih vozila i ljudi na liniji Nova Moldava - Golubac. Planirani projekt će omogućiti povezivanje Braničevskog Okruga Republike Srbije sa opštinom Nova Moldava u jugozapadnom delu Rumunije. Program ima za cilj postizanje održivog društveno-ekonomskog razvoja Rumunije i Srbije u pograničnom području.


            -Imali smo malo problema oko administrativnog dela I izgradnje pontona,jer je ovaj projekat iz Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija I koji finansira Evropska Unija.Uradili smo sve što je planirano I spremni smo za otvaranje prelaza.Opština Golubac i Nova Moldava  završile su planirane radove na rekonstrukciji postojećeg graničnog prelaza  Usije-Rumunski grad Nova Moldava čija je vrednost 2,3 miliona evra i njegovo puštanje u funkcijju očekuje se krajem martu ove godine.Očekujem da će potrebne uslove u ovom projektu ispuniti I naša prijateljska Opština Nova Moldava iz susedne Rumunije I da ćemo prelaz pustiti u funkciju krajem marta ili početkom aprila ove godine,objasinio je dr Mijović.
 
Otvaranjem odelenja srednje škole pre dve godine,Golubac je  prvi put u svojoj istoriji dobio školu za srednje obrazovanje u sastavu Srednje škole  ,,Miloje Vasić’’iz Velikog Gradišta. U Osnovnoj školi ,,Branko Radičević’’u Golupcu svečano je tada otvoreno odelenje sa  18 učenika iz Golupca i ostalih naselja sa područja ove podunavske opštine.
 
Posle godinu dana rada ovog  odelenja,u opštini Golubac odlučili su da za svoje sadašnje i buduće srednjoškolce rekonstruišu staru školu, Za obnovu i uređenja škole Lokalana samouprava i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Serbije obezbedili su  12,5 miliona dinara,


           -Radove na rekonstrukciji stare Osnovne škole završili smo u planiranom roku,predstoji još samo ugradnja grejanja I  očekejujem da će sadašnje dve generacije Gimnazije I buduće generacije imati dobre uslovi za pohađanje nastave u ovoj školi, dodao dr Mijović.
             U ovoj podunavskoj opštini pored ovih radova sredstvima iz opštinske kase radi se i na izgradnju betonskog mosta na reci Pek kod naselja Donja Kruševica kao I na rekonstrukciji  seoskog vodova u naselju Dvorište.
 
Lj.NastasijevićSlične vesti

ŽELEZARA U SMEDEREVU ZADRŽALA PRIMAT NAJVEĆEG SRPSKOG IZVOZNIKA A NA LISTI JE I RTB BOR

12 Jul 2019, 13:23

Petnaest najvećih domaćih izvoznika od januara do maja, po podacima Ministarstva finansija, planisaralo je na inostrano…

OBNOVA OBJEKATA NAKON POPLAVA: DELEGACIJA SVETSKE BANKE I KANCELARIJE ZA JAVNA ULAGANJA U PETROVCU

9 Jul 2019, 20:05

DELEGACIJA SVETSKE BANKE I  DIREKTOR KANCELARIJE ZA UPRAVLJANJE JAVNIM ULAGANJIMA POSETILI SU  OPŠTINU…

OBILAZAK RADOVA: UVOĐENJE KIŠNE KANALIZACIJE U KLENOVNIKU

3 Jul 2019, 15:17

U MESNOJ ZAJEDNICI KLENOVNIK TRENUTNO SU U TOKU RADOVI NA UVOĐENJU KIŠNE KANALIZACIJE KAO I RADOVI NA PUTNOJ INFRASTRUKTURI

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaIZLOŽBA GRAFIKA VIŠNJE NIKOLIĆ

U Maloj galeriji Narodnog muzeja 19. jula 2019.g. otvorena je izložba  grafika umetnice …

22 Jul 2019, 10:54

Vremenska prognozaPROGNOZA za UTORAK, 23. Jul 2019.

SRBIJA: U utorak niža i prijatnija temperatura za 3 do 5 stepeni u odnosu na nedelju i ponedeljak…

22 Jul 2019, 10:33

PolitikaTransparentno do najbolje Medijske…

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da želi da se u potpuno inkluzivnom i transparentnom procesu…

20 Jul 2019, 11:46

Kursna lista