ZAVRŠETAK RADOVA NA NOVOJ SPORTSKOJ HALI NA SREBRNOM JEZERU DO KRAJA GODINE
   30 Aug 2019, 22:44    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ZAVRŠETAK RADOVA NA NOVOJ SPORTSKOJ HALI NA SREBRNOM JEZERU DO KRAJA GODINE

Javna ustanova Sportski centar u Velikom Gradištu realizuje program razvoja sporta na području opštine Veliko Gradište i iz budžeta za ovu godinu izdvojemo oko sto miliona dinara za finansiranje određenih projekata.

          -Generalno  naš program razvija sporta koji naša javna ustanova sprovodi I koja ima odgovornost u njegovom sprovođenju ima na raspolaganju oko sto miliona dinara. U strukturi tog budžeta dominiraju sredstva koja su dobujena na javnom pozivu Ministasrtva turizma,trgovine I telekomunikacija su 40 miliona dinara  i 18 miliona dianara od Ministasrtva  za državnu upravu I lokalnu samoupravu Republike Srbije dobijenih za završetak Sportske hale na Srebrnom jezeru.Ugovori su potpisani I nadam se da će hala biti završena u rekornom roku od  180 dana. Ova hala će biti na raspolaganju stanovništvu,svim registrovanim Sportskim organizacijama,udruženjima školama,javnim ustanovama I rekreativcima.,kaže Saša Branković,director J.U. ,,Sportski centar’’ Veliko Gradište.


Sportski centar Veliko Gradište pored ovih sredstava dobio je i 13 miliona dinara iz IPA fondova Evropske Unije preko Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije za izgradnju fudbalskih svlačionica na Fudbalskom stadionu u ovom gradu na Dunavu.


          -Urađeno je nekih 30 odsto radova na ovim fudbalskim svlačionicima od 400 kvadratnih metara ,a od prvog septembra ovi radovi će se nastaviti zašta je obezbeđeno 13 miliona dianra iz IPA fondova Evropske Unije preko Ministarstva omladine i sporta. Svlačionice predstavljaju jedan sportski objekat postojećeg Fudbalskog stadiona i koji upotpunjuje  projekat vezan za fudbal,dodao je  Branković.
Veliko Gradište je i grad odbojke . Posle trijunfa  I osvajanjem zlatne medalje  piionirske ekipe VGSK-a na finalnom turniru prvenstva Srbije u konkurenciji pionira  u Zrenjanu,šampionsku titulu prvaka Srbije na državnom školskom prvenstvu u odbojci u Karatašu,u Kladovu, po treći put osvojila je I  ekipa Osnovne škole ,,Ivo Lola Ribar’’ iz ovog grada na Dunavu. U ovom mesecu   mušku ekipa VGSK  sa 23. Sportskih igara mladih  Balkana održanih u Splitu vratila se okićena zlatnom medaljom.
              -Naš odbojkaški klub ima izuzetne igrače,dobre trenere i kao što vidite ima i uspeha.Pored toga,školske selekcije takođe imaju dobre nastavnike,imaju punu podršku rukovodstva škola i Opštine U okviru razvoja sporta imamo i dotacije koje dajemo našim sportskim klubovima i udruženjima.Od ukupno 700 miliona dinara ukupnog budžeta,sredstva od 25 miliona dinara direkto ide na dotacije,od čega i preko tri miliona dinara za odbojkaški  klub VGSK,rekao je direkto Saša Branković.

          Briga lokalne samouprave i dobar rad učitelja i trenera sa mladim selekcijama u svim granama sporta  daje i rezultate,pa je Veliko Gradište u poslednjih nekoliko godina postalo  grad sporta,a posebno odbojke koja je iznedrila i Slobodana Bobu Kovača sadašnjeg  sellektora seniorske odbojkaške Reprezentacije Srbije.
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

TARTAN PODLOGA NA STADIONU SPORTSKOG CENTRA

24 Jun 2019, 14:31

NA STADIONU SPORTSKOG CENTRA POŽAREVAC PROMOVISANO JE POSTAVLJANJE TARTAN PODLOGE GDE SU PRISUSTVOVALI PREDSTVNICI NISA-a…

OTVORENE SPORTSKE IGRE MLADIH U POŽAREVCU

4 Jun 2019, 12:23

U SPORTSKOM CENTRU POŽAREVAC DANAS SU SVEČANO OTVORENE SPORTSKE IGRE MLADIH U KOJIMA SU UČEŠĆE UZELA DECA UZRASTA…

MAJSKE SPORTSKE RADNIČKE IGRE U POŽAREVCU

11 May 2019, 13:36

TRINAESTU GODINU ZA REDOM U POŽAREVCU SE ODRŽAVAJU MAJSKI SPORTSKI SUSRETI NA KOJIMA SE OKUPLJAJU I SPORTSKI NADMEĆU RADNICI…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU OPŠTINI GOLUBAC U PROŠLOJ GODINI…

Za investicije,socijalna davanjja i subvencije iz budžeta u prošloj 2019.godini godinu…

18 Jan 2020, 15:00

DruštvoJOŠ MALO DO SVETOSAVSKOG BALA…

TRADICIONALNI DOBROTVORNI SVETOSAVSKI BAL ORGANIZOVAĆE SE 25. JANUARA U RESTORANU VITEZ U…

18 Jan 2020, 13:31

PolitikaKO, KADA I KAKVO REŠENJE ĆE PONUDITI…

AEROZAGAĐENJE JE JEDAN OD IZUZETNO VELIKIH PROBLEMA SA KOJIM SE OVIH DANA SUSREĆE SRBIJA,…

18 Jan 2020, 13:16

Kursna lista