ZAVRŠETAK RADOVA NA NOVOJ SPORTSKOJ HALI DO KRAJA OVE  GODINE
   28 Sep 2019, 19:07    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ZAVRŠETAK RADOVA NA NOVOJ SPORTSKOJ HALI DO KRAJA OVE GODINE

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić,  u pratnji svojih saradnika, obišao je značajne investicione radove u opštini, sportsku halu na Srebrnom jezeru I poligon malih sportova u ovom gradu na Dunavu.Još jedna investicija koja će pomoći kako razvoju turizma tako i razvoju sporta u opštini je moderna sportska hala na Srebrnom jezeru čiji se radovi privode kraju.

Vrednost radova je 60 miliona  dinara, a njima je obuhvaćeno kompletno unutrašnje i spoljašnje uređenje pa se do kraja ove godine očekuje završetak izgradnje i svečano otvaranje hale.
           -Ova hala je značajna iz nekoliko razloga – prvo što će biti u funkciji košarkaškog kampa i kada se završi biće to jedna celina sa četiri košarkaška terena, sportskom halom sa dva poprečna terena za košarku, a vodimo i veoma ozbiljne razgovore i od naredne godine bi ovde trebao da nikne i odbojkaški kamp.“ najavio je Dragan Milić, podsetivši da je Veliko Gradište grad odbojke, sa mladim prvacima Srbije, a Gradištanac Boba Kovač selektor srpske reprezentacije. Predsednik je iskoristio priliku i da za ovu investiciju zahvali predsedniku Republike, Aleksandru Vučiću, koji je obišao Srebrno jezero, potpredsednici Vlade, Zorani Mihajlović, ministru turizma, Rasimu Ljajiću, čije je ministarstvo izvojilo sredstva kao i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Predsednik Milić je pored Sportske hale na Srebrnom jezeru sa svojim saradnima obišao I poligon malih sportova u gradu na kome je  ugrađeno je 250 sedišta, vrednosti 308.000 dinara, a poligon će služiti i za održavanje turnira i za popodnevne rekreativne aktivnosti.


             -Lokalna samouprava investirala je određena sredstva u unapređenje i tehničke kapacitete naših sportskih objekata. Moram da napomenem da je u procesu predlaganja i donošenja budžeta za 2019. godinu izvršena procena potreba koršćenja ovog objekta u Gimnaziji u Velikom Gradištu, gde su se srednjoškolci izjasnili da su im potrebna sedišta jer fizičko vaspitanje, pored hale, imaju i ovde, a poligon koriste i u rekreativne svrhe. ,rekao je director Javne ustanove Sportski centar ,Saša Branković.

-Moram da napomenem da je u procesu predlaganja i donošenja budžeta za 2019. godinu izvršena procena potreba koršćenja ovog objekta u Gimnaziji u Velikom Gradištu, gde su se srednjoškolci izjasnili da su im potrebna sedišta jer fizičko vaspitanje, pored hale, imaju i ovde, a poligon koriste i u rekreativne svrhe početkom godine je zamenjeno 16 živinih reflektora novim LED reflektorima sa značajno manjom potrošnjom struje, a prošle godine urađena je nova košarkaška konstrukcija sa staklenom tablom, ojačane su zaštitne pozicije kroz metalnu ogradu na terenu, izvršeno obeležavanje i nabavljene nove mreže. Branković je istakao i da se tokom čitave godine investira u pravcu sprovođenja programa razvoja sporta i kroz poboljšanje uslova za sve rekreativce, gimnazijalce i sportiste,dodao je  Branković.

Opština Veliko Gradišta ima preko hiljadu dece koja se bave raznim sportskim aktivmostima. Ulaganjem u razvoj sporta aktualna vlast koju obavlja Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima doptinosi da Veliko Gradište bude I grad sporta,posebno odbojke.

               -Našim građanima je poznato da Srpska napredna stranka na loklanim izborima 2016.godine osvojila apsolutnu većinu I tada smo nastupali sa odgovarajućim idejama I programom,a između ostalog je I razvoj sporta I sportske infrastructure.Moram da priznam,da tu dugujemo I zahvalnost,kako Vladi Srbije ,tako I predsedniku Aleksandru Vučiću koji je prepoznao značaj sporta I ulaganja u izgradnju sportske infrastructure.Veliko Gradišta,kao jedna mala Opština ima preko hiljade dece koja se bave sportom,što je veoma važno. Mi ćemo nastaviti takvu politiku I da podržavamo razvoj sporta u cilju zdravog života naše dece,jer svi oni koji se nalaze na sportskim twerenima je naša budućnost,rekao je pobverenik OO SNS Veliko Gradište,Vladimir Štrbac.


Ove godine Odbojkaška ekipa VGSK  sa 23. Sportskih igara mladih održanih u Splitu vratila se okićena zlatnom medaljom, a pioniri postali su šampiona Srbije,dok su muške odbojkaške ekipe OŠ Ivo Lola Ribar i Srednje škole,,Miloje Vasić’’ postali  ponovo prvaci Državnog školskog prvenstva.
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

REKONSTRUKCIJA I UNAPREĐENJE JAVNE RASVETE U SEOSKIM NASELJIMA

17 Jun 2020, 11:39

U Ministastvu državne uprave i lokalne samouprave potpisan sporazum za rekonstrukciju i unapređenje javne rasvete u seoskim…

POŽAREVAC SPREMAN ZA NOVE INVESTITORE

6 Jun 2020, 15:45

ZAMENIK GRADONAČENIKA POŽAREVCA SAŠA PAVLOVIĆ PREDSTAVIO BROJNE INVESTICIJE I SVE ONO ŠTO JE URAĐENO PO PITANJU…

IZGRADNJA NOVOG HOTELA I UREĐENJA MARINA U GOLUPCU NA DUNAVU

26 May 2020, 23:18

U planu razvoja opštine Golubac,u okviru strateškog dokumenta u toku ove godine počeće uređenje Donje marine…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoJKP KOMUNALNE SLUŽBE PONOVO DEZINFIKUJU…

JKP KOMUNALNE SLUŽBE POŽAREVAC ZBOG POGORŠANJA EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE PONOVO…

9 Jul 2020, 11:49

ZdravljeU POŽAREVAČKOJ KOVID BOLNICI HOSPITALIZOVANO…

U KOVID DELU POŽAREVAČKE BOLNICE TRENUTNO JE 117 PACIJENATA., KOD 51 JE POTVRĐEN VIRUS.…

9 Jul 2020, 11:44

Vremenska prognozaPROGNOZA za PETAK, 10. Jul 2020.

SRBIJA: U petak sunčano i vrlo toplo vreme. Vetar slab jugoistočni i istočni. Pritisak iznad…

9 Jul 2020, 11:38

Kursna lista