ZAVRŠETAK RADOVA NA NOVOJ SPORTSKOJ HALI DO KRAJA OVE  GODINE
   28 Sep 2019, 19:07    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ZAVRŠETAK RADOVA NA NOVOJ SPORTSKOJ HALI DO KRAJA OVE GODINE

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić,  u pratnji svojih saradnika, obišao je značajne investicione radove u opštini, sportsku halu na Srebrnom jezeru I poligon malih sportova u ovom gradu na Dunavu.Još jedna investicija koja će pomoći kako razvoju turizma tako i razvoju sporta u opštini je moderna sportska hala na Srebrnom jezeru čiji se radovi privode kraju.

Vrednost radova je 60 miliona  dinara, a njima je obuhvaćeno kompletno unutrašnje i spoljašnje uređenje pa se do kraja ove godine očekuje završetak izgradnje i svečano otvaranje hale.
           -Ova hala je značajna iz nekoliko razloga – prvo što će biti u funkciji košarkaškog kampa i kada se završi biće to jedna celina sa četiri košarkaška terena, sportskom halom sa dva poprečna terena za košarku, a vodimo i veoma ozbiljne razgovore i od naredne godine bi ovde trebao da nikne i odbojkaški kamp.“ najavio je Dragan Milić, podsetivši da je Veliko Gradište grad odbojke, sa mladim prvacima Srbije, a Gradištanac Boba Kovač selektor srpske reprezentacije. Predsednik je iskoristio priliku i da za ovu investiciju zahvali predsedniku Republike, Aleksandru Vučiću, koji je obišao Srebrno jezero, potpredsednici Vlade, Zorani Mihajlović, ministru turizma, Rasimu Ljajiću, čije je ministarstvo izvojilo sredstva kao i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Predsednik Milić je pored Sportske hale na Srebrnom jezeru sa svojim saradnima obišao I poligon malih sportova u gradu na kome je  ugrađeno je 250 sedišta, vrednosti 308.000 dinara, a poligon će služiti i za održavanje turnira i za popodnevne rekreativne aktivnosti.


             -Lokalna samouprava investirala je određena sredstva u unapređenje i tehničke kapacitete naših sportskih objekata. Moram da napomenem da je u procesu predlaganja i donošenja budžeta za 2019. godinu izvršena procena potreba koršćenja ovog objekta u Gimnaziji u Velikom Gradištu, gde su se srednjoškolci izjasnili da su im potrebna sedišta jer fizičko vaspitanje, pored hale, imaju i ovde, a poligon koriste i u rekreativne svrhe. ,rekao je director Javne ustanove Sportski centar ,Saša Branković.

-Moram da napomenem da je u procesu predlaganja i donošenja budžeta za 2019. godinu izvršena procena potreba koršćenja ovog objekta u Gimnaziji u Velikom Gradištu, gde su se srednjoškolci izjasnili da su im potrebna sedišta jer fizičko vaspitanje, pored hale, imaju i ovde, a poligon koriste i u rekreativne svrhe početkom godine je zamenjeno 16 živinih reflektora novim LED reflektorima sa značajno manjom potrošnjom struje, a prošle godine urađena je nova košarkaška konstrukcija sa staklenom tablom, ojačane su zaštitne pozicije kroz metalnu ogradu na terenu, izvršeno obeležavanje i nabavljene nove mreže. Branković je istakao i da se tokom čitave godine investira u pravcu sprovođenja programa razvoja sporta i kroz poboljšanje uslova za sve rekreativce, gimnazijalce i sportiste,dodao je  Branković.

Opština Veliko Gradišta ima preko hiljadu dece koja se bave raznim sportskim aktivmostima. Ulaganjem u razvoj sporta aktualna vlast koju obavlja Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima doptinosi da Veliko Gradište bude I grad sporta,posebno odbojke.

               -Našim građanima je poznato da Srpska napredna stranka na loklanim izborima 2016.godine osvojila apsolutnu većinu I tada smo nastupali sa odgovarajućim idejama I programom,a između ostalog je I razvoj sporta I sportske infrastructure.Moram da priznam,da tu dugujemo I zahvalnost,kako Vladi Srbije ,tako I predsedniku Aleksandru Vučiću koji je prepoznao značaj sporta I ulaganja u izgradnju sportske infrastructure.Veliko Gradišta,kao jedna mala Opština ima preko hiljade dece koja se bave sportom,što je veoma važno. Mi ćemo nastaviti takvu politiku I da podržavamo razvoj sporta u cilju zdravog života naše dece,jer svi oni koji se nalaze na sportskim twerenima je naša budućnost,rekao je pobverenik OO SNS Veliko Gradište,Vladimir Štrbac.


Ove godine Odbojkaška ekipa VGSK  sa 23. Sportskih igara mladih održanih u Splitu vratila se okićena zlatnom medaljom, a pioniri postali su šampiona Srbije,dok su muške odbojkaške ekipe OŠ Ivo Lola Ribar i Srednje škole,,Miloje Vasić’’ postali  ponovo prvaci Državnog školskog prvenstva.
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

GOLUBAC DOBIJA NOVU PLAŽU NA DUNAVU

21 Oct 2019, 21:18

Početak radova na izgradnje  plaže i marine  na Dunavu,nastavak realizacije projekata u oblasti infrastrukture…

17 MILIONA DINARA ZA IZGRADNJU SPORTSKIH TERENA U GOLUPCU

12 Oct 2019, 19:10

U Golupcu se, uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju…

USKORO ZAVRŠETAK RADOVA U ČEDE VASOVIĆA: NOVI TROTOARI, NOVA PARKING MESTA, LED RASVETA

1 Oct 2019, 16:11

U ULICI ČEDE VASOVIĆA OD CENTRA GRADA KA IZLAZU  U TOKU JE REKONTRUKCIJA TROTOARA SA DESNE STRANE ULICE I UREĐENJE…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoGOLUBAC DOBIJA NOVU PLAŽU NA DUNAVU

Početak radova na izgradnje  plaže i marine  na Dunavu,nastavak realizacije projekata…

21 Oct 2019, 21:18

KulturaSTARI ZANATI U OSNOVNOJ ŠKOLI…

UDRUŽENJE ZA PROMOCIJU KULTURE, TRADICIJE I TURIZMA "OD KNJIGE DO DUŠE" NA…

21 Oct 2019, 14:01

DruštvoOKTOBAR MESEC POSVEĆEN SLEPIM…

SAVEZ SLEPIH I SLABOVIDIH  POŽAREVAC OBELEŽEVA NIZOM AKCIJA MESEC OKTOBAR POSVEĆEN SLEPIM…

21 Oct 2019, 13:51

Kursna lista