ZAVRŠENI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI STARIH I IZGRADNJI NOVIH SPORTSKIH TERENA U GOLUPCU
   13 Nov 2019, 12:10    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ZAVRŠENI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI STARIH I IZGRADNJI NOVIH SPORTSKIH TERENA U GOLUPCU

Za investicije,socijalna davanja i subvencije iz budžeta za ovu godinu u opštini Golubac izdvojeno je oko 55 odsto budžetskih sredstava za realizaciju  velikih kapitalnih projekata  u oblasti infrastrukture,modernizaciji lokalne putne mreže,turističke infrastructure,obrazovanja,kulture i sporta.Realizacijom planiranih projekata  u gradu Golupcu i u  naseljima  stvaraju se uslovi za  bolji život  građana.U poslednjih četiri godine urađeno je 30  velikih projekata,koje će doprineti bioljem životu građana,a ova podunavska opština postala značajna turistička destinacija na ovom delu Dunava I Istoćnoj Srbiji.
          -Pošto je Golubac nažalost devastirana opština u kojoj se do pre pet godina nije ništa radilo,preuzimanjem loklane vlasti pokušali smo da u ovih proteklih četiri godine napravimo jednu modern opštinu koja će biti zanimljiva za naše građane ali I za mnogobrojne posetioce koji budu ovde boravili. Pošto Golubac ima svoj geografski deo na najlepšem delu Dunava,radili smo da ovo bude značajna turistička destinacija na ovom delu Dunava,kaže dr Nebojša Mijović,predsednik opštine Golubac.

U poslednjih četiri godine u opštini Golubac radilo se na izradi projektne dokumentacije i realizovano je oko 30 kapitalnih projekata,što će doprineti boljem životu građana. Jedan od tih projekata je I ovaj iz programa EU PRO, na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija. Završeni su radovi na rekonstrukciji   pozornice I uređenja terena I tribina na  postoječem  sportskom terenu koji je građen pre tri decenije. Izgrađena su I dva  teniska terena, kao I tereni za košarku i odbojku I jedno dečije igralište . Vrednost radova je 17 miliona dinara , od kojih je 10,6  miliona dinara  obezbeđeno iz programa  EU PRO, a ostali deo sredstava  iz budžeta opštine Golubac.

        -MI smo u Opštini Golubac,u zadnjem nekom periodu od četiri  godine uradili  30. velikih projekata. Počev od rekonstrukcije Golubačke tvrđave, dogradnje Sportske hale, otvaranja Srednje škole – Gimnazije, završetka Vatrogasnog doma, otvaranja konfekcijske fabrike u Radoševcu, izgradnje pristana, odnosno, prekograničnog prelaza u Usiju sa Opštinom Nova Moldava, izgradnje dva mosta na Peku, nove škole u Krivači, uz renoviranje i drugih školskih objekata Takođe se, uz brojne druge projekte, radilo na rešavanju problema vodosnabdevanja, kanalizacije i mnoge druge projekte. U Golupcu se, uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija. Završeni su  radovi na sanaciji sadašnjeg Sportskog terena , izgrađena su  dva  nova za tenis kao  I tereni za košarku I odbojku I jedno dečje igralište. Evropska unija nastavlja ulaganje u unapređenje turističke ponude Golupca gde su sanirani  I izgrađeni novi sportski tereni i letnja scena.Ovaj projekat je  realizovan   u partnerstvu sa programom „Swiss PRO“ koji podržava Vlada Švajcarske,dodao je Mijović.


Pored radova na izgradnji infratsrukture u oblasti sporta,radi se I na razvoju kulture gde je u toku rekonstrukcija I popravka Domova culture u naseljima,a privode se kraju I priprema na rekonstrukciji postojeće zgrade u kojoj bi se nalazila Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ iz ovog grada na Dunavu.
Lj.NastasiejevićSlične vesti

DRŽAVNI SEKRETAR ZA OBRAZOVANJE DUŠAN KIĆOVIĆ OBIŠAO ZAVRŠENE RADOVE NA TOPLOJ VEZI U ŠKOLI U KUČEVU

5 Nov 2019, 20:42

Državni sekretar Ministarstva prosvete,nauke I tehnološkog razvoja Republike Srbije zadužen za osnovno obrazovanje …

GOLUBAC DOBIJA NOVU PLAŽU NA DUNAVU

21 Oct 2019, 21:18

Početak radova na izgradnje  plaže i marine  na Dunavu,nastavak realizacije projekata u oblasti infrastrukture…

17 MILIONA DINARA ZA IZGRADNJU SPORTSKIH TERENA U GOLUPCU

12 Oct 2019, 19:10

U Golupcu se, uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPROGNOZA za UTORAK, 17. Decembar…

SRBIJA: U utorak ujutru magla po kotlinama i nizijama na zapadu i jugu Srbije. Tokom dana…

16 Dec 2019, 12:39

DruštvoPOZIV ZA UČESĆE U JAVNOJ RASPRAVI

Gradsko veće Grada Požarevca poziva sve građane, udruženja, stručnu i ostalu javnosti i sve…

16 Dec 2019, 12:33

DruštvoOBAVEŠTENJE JKP VODOVOD I KANALIZACIJA…

OBAVEŠTENJE JKP VODOVOD I KANALIZACIJA POŽAREVAC

16 Dec 2019, 10:46

Kursna lista