ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA I IZGRADNJA SPORTSKIH TERENA U GOLUPCU
   20 Jul 2020, 14:47    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA I IZGRADNJA SPORTSKIH TERENA U GOLUPCU

U Golupcu se, uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija.Završeni su radovi na rekonstrukciji  pozornice ,sportskog  terena i tribina na  postoječem  sportskom stadionu za male sportove koji je građen pre tri decenije. Izgrađena su   dva teniska terena, kao i teren za košarku i odbojku   i jedno dečije igralište .



Vrednost radova je 120 hiljade evra, od kojih je 100 hiljade evra oibezbeđeno iz programa  EU PRO, a ostali deo sredstava obezbeila je iz budžeta opština Golubac.Protekle sedmice završeni su I poslednji radovi iz ovog projekta na oblaganju I ocrtavanju podloge na sportskom terenu za male sportive koje je izvela firma ,,Flarabeg-Konda’’d.o.o iz Nove Pazove,a vrednost radova je 1,6 miliona dinara.


                  -Za ovaj projekat dobili smo sredstva iz EU PRO I to oko sto hiljade evra,a ostatak sredstava obezbedila je  opština Golubac iz svog budžeta.  Završeni su I poslednji radovi na sportskom terenu,pa  naš Grad  sada ima  sve uslove za razvoj sporta i dobro mesto za okupljanje mladih.Sa Golubačkom tvrđavom, koja je obnovljena sredstvima EU, opština Golubac je vodeća turistička destinacija na Dunavu, a dodatna podrška EU omogućiće upotpunjavanje turističke ponude.Sada će svi stanovnici opštine imati bolje uslove za bavljenje sportom, a imaće i priliku da uživaju u još bogatijem kulturnom i umetničkom programi. -Golubac zaslužuje da bude lepo uređen kao značajna turistička destinacija na ovom delu Dunava. Mislim da,treba uložiti maksimalno snage I volje koju imamo,a posedujemo I kapacitete kao I potrebna novčana sredstva za realizaciju novih projeketa koji će omogućiti da Golubac dobije svoje mesto na turističkoj karti Srbije I biti jedan od najlepših gradova na Dunavu,kaže predsednik Opštine, dr Nebojša Mijović.


Tokom realizacije projekta, posebna pažnja bila je usmerena na aktivnosti koje se odnosile  na primenu principa dobrog upravljanja, što podrazumeva I donošenje pravilnika o upravljanju i korišćenju sportskih terena i pozornice.Tako će učenicima iz Osnovne I Srednje škole kao I građanima  tereni  biti dostupni za časove fizičkog vaspitanja a osobama sa invaliditetom I građanima  za rekreaciju. Ove aktivnosti sprovodene su  u partnerstvu sa programom „Swiss PRO“ koji podržava Vlada Švajcarske.
Lj.Nastasijević
 



Slične vesti

Žurka u belom u Sportskom centru Požarevac

21 Dec 2023, 12:30

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, Sportski centar Požarevac organizuje nekoliko programa. Tako je petak…

Zabranjeno starenje

9 Oct 2023, 11:51

Sportska manifestacija „Zabranjeno starenje“ okupila je penzionere iz okruga, kji suse oprobali u četiri discipline:…

U Evropskoj nedelji sporta narodne sporstke igare i basket 3x3

27 Sep 2023, 12:10

U Požarevcu je nastavljena Evropska nedelja sporta narodne sporstke igare i turir u basketu 3x3 za ulenike požarevačkih…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista