Završen remont ugljenog sistema
   23 Jun 2022, 10:13    Kostolac    sattv, Energija Kostolac    Elena Marjanović


Završen remont ugljenog sistema

Završen je  remont ugljenog sistema na Površinskom kopu „Drmno“
 
 
Važna je modernizacija glavnih pogona transportera B-1400 i B-1800 ugradnjom novih reduktora i rekonstrukcijom pogonskih bubnjeva, rekao je Bojan Jevtić, glavni inženjer za preventivno-plansko održavanje.
 
 
Remont ugljenog sistema na površinskom kopu „Drmno“ završen je 2. juna i počela je proizvodnja uglja za kostolačke termoelektrane. Svi poslovi na remontu osnovne rudarske mehanizacije i opreme angažovane na PK „Drmno“ odvijaju se bez problema, uz primenu propisanih mera zaštite i bezbednosti radnika na radu. Radi se od početka aprila i do sada je završen remont četvrtog jalovinskog rudarskog sistema za otkopavanje jalovine, kao i ugljenog sistema.
 
Remont osnovne rudarske mehanizacije, opreme i postrojenja na ugljenom sistemu u koordinaciji sa elektranama ogranka „TE-KO Kostolac“ trajao je od početka maja do 2. juna. Ceo maj bio je rezervisan za otklanjanje uočenih nedostataka na bagerima koji rade na iskopovanju uglja, samohodnim transporterima, kao i transporterima s trakom. U isto vreme remontovana su postrojenja i oprema na drobilani, dopremi, deponiji, raspodelnom bunkeru, kao i na četiri transportera na veznom sistemu kojima se ugalj transportuje prema kostolačkim termoenergetskim kapacitetima.
– Značajna je modernizacija glavnih pogona transportera B-1400 i B-1800 ugradnjom novih reduktora i rekonstrukcijom pogonskih bubnjeva – rekao je Bojan Jevtić, glavni inženjer za preventivno-plansko održavanje.
Posle remonta biće modernizovana tri transportera na kopu i jedan na veznom transporteru prema TE „Kostolac A“. Ostali transporteri na veznoj liniji biće modernizovani do narednog remonta, ukoliko se ukaže prilika, ili tokom naredne remontne sezone.
– Poslove na remontima obavljaju, kao i dosad, specijalizovane ekipe radnika za popravku rudarskih mašina iz PRIM-a, radnici službi održavanja kopa „Drmno“, kao i zaposleni „Kosovo Obilića“. Sve aktivnosti su završene na ugljenom sistemu i on je počeo proizvodnju. Posla je bilo mnogo, a vremena malo i uz mnogo truda poslovi su završeni u planiranom roku – rekao je Jevtić.
Na remontu rudarske mehanizacije za iskopavanje uglja PRIM je angažovao 65 radnika, koji su bili raspoređeni na poslovima opravke tri rotorna bagera, isto toliko bandvagena i tračnih transportera.
Dragan Milošević, upravnik radne jedinice Proizvodnja, remont i montaža rudarske opreme i mehanizacije, rekao je da se svaki dan radilo u režimu od sedam do 19 časova kako bi se na vreme završili planirani poslovi i stvorili uslovi da početkom juna počne proizvodnja uglja na Površinskom kopu „Drmno“.
– Imamo redovnu komunikaciju s ljudima Površinskog kopa „Drmno“, redovno se održavaju sastanci, tako da se svi izazovi zajedničkim snagama uspešno prevazilaze – rekao je Milošević.
Posle remonta ugljenog sistema sledi remont trećeg bager – traka – odlagač sistema (BTO).
 
Bez problema
 
Imamo dobre uslove za rad. Sve mašine su grupisane na jednom platou dimenzija 200x50 metara, tako da nema praznog hoda i potpuno su iskorišćeni dizalice, rovokopači i druga mehanizacija koja je angažovana za realizaciju remontnih poslova. Radovi se dobro odvijaju - rekao je Dragan Milošević, upravnik radne jedinice Proizvodnja, remont i montaža rudarske opreme i mehanizacije.Slične vesti

Novo ležište uglja "Kostolac zapad"

25 Jun 2022, 10:59

Za sigurnu budućnost snabdevanja ugljem biće otvoreno novo ležište uglja „Kostolac Zapad“Otvaranjem novog…

Mlade snage preuzimaju odgovornost

26 May 2022, 12:25

Veliki broj istraživanja pokazao je da je „Elektroprivreda Srbije“ jedan od najpoželjnijih poslodavaca u zemlji.…

Radovi na dubinskom predodvodnjavanju na PK "Drmno"

20 May 2022, 10:59

Privode se kraju radovi  na dubinskom predodvodnjavanju na PK „Drmno“

Na liniji kapaciteta…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMala matura - osmaci danas polažu…

Osmaci danas polažu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko…

29 Jun 2022, 9:23

PolitikaBrnabić: Energetika će biti glavna…

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže za RTS da je u aktuelnoj situaciji važno da budemo hrabri,…

29 Jun 2022, 9:21

DruštvoU Velikom Gradištu svečano obeležen…

Danas je u opštini Veliko Gradište, u gradskom parku, svečano obeležen jedan…

28 Jun 2022, 16:40

Kursna lista