ZAVRŠEN PROJEKAT IZAZOVI I MOGUĆNOSTI ZA RAZVOJ TURIZMA
   5 Jul 2018, 16:39    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ZAVRŠEN PROJEKAT IZAZOVI I MOGUĆNOSTI ZA RAZVOJ TURIZMA

Opština Veliko Gradište u partnerstvu sa nevladinom organizacijom „ fondacija Activity“iz Rešice i opštinom Nova Moldava implemetira vec 15 meseci projekat „Izazovi I mogućnosti  za razvoj turizma u našim zajedničkim okruzima“. Ukupna vrednost projekta je 203,4 hiljade evra, od čega je za opštinu Veliko Gradište opredeljeno  56,3 hiljade evra. Ovo je drugi zajednički projekat opštine Veliko Gradište sa istim partnerima.


Program je završen,a Finansiran je iz programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija.Povodom završetka ovog projekta u opštini Veliko Gradište održana je konferencija za medije na kojoj su prisustvovali partneri u projektu Nadia Potocanu- predsednica Fondacije ,,Activity’’  i Mirela Campeanu ,tehnički saradnik na projektu ispred opstine Nova Moldava,i Dragan Milić,predsednik opštine Veliko Gradište.
Predsednica Fondacije ,,Activity’’Nadia Potocanu,kao partner na projektu,kaže da su za vreme trajanja projekta realizovane sve aktivnosti u cilju razvoja loklane zajednice.


      -Nalazimo se u samoj završnici  zajedničkog projekta koje realizuju nevladine organizacije iz Velikog Gradišta i Nove Moldave,i sa ponosom ističem da smo ispunile sve zadtke iz ovog projekta,što se posebno radujem što je opština Veliko Gradište sa opštinom Nova Moldava našla partnera,tako da mogu kvalitetno da sarađujem projekte koji su prvenstveno u cilju ra zvoja loklane zajednice,naglasila je Potocanu.


Mirela Campeanu ,tehnički saradnik na projektu ispred opstine Nova Moldava kaže da Interreg-IPA program prekogranične saradnje Srbija-Rumunija predstavlja doprinos poboljšanju standardu kvalitetu i promocije seniorskog turizma u obe partnerske opštine,Nova Moldava i Veliko Gradište.
       -Ovo je bio jedan lep projekat sa značajnim aktivnostima,a imala sam prilike i da učim od iskusnijih ljudi u ovom poslu,a sam njegov zanačaj videće se u narednom periodu u loklanim zajednicama sa jedne i druge strane Dunava,istakla je Mirela Campeanu.
Opština Veliko Gradište prepoznala je da ovaj projekat predstavlja veliku šansu za realizaciju drugih turističkih i privrednih projekata.
        -I zato smo napravili jedan dobar tim koji radi na pripremi projekata i obezbeđivanju sredstava iz Evropskih fondova.Imamo dobro saradnju sa  fondacijom ,,Activity’’ iz Rešice,partnerskom opštinom Nova Moldava kao i drugim opštinama u Rumuniji gde zajednički apliciramo za mnoge projekte i to ćemo činiti i u buduće,rekao je predsednik opštine Veliko Gradište,Dragan Milić.


        Predsednik Milić je dodao da je ovaj projekat značajan za razvoj turizma. Veliko Gradište je opština sa bogatim turističkim potencijalima,sa planovima za turizam,da ima Srebrno jezero,reku Dunav i reku Pek,košarkaški kamp Teodosića,Veslački centar,nove hotele,kongresne dvorane,razne manifestacije.
       -Ovim projektom dobijamo oznake za pešačke staze,android aplikaciju,mobilijar za opštinu Veliko Grdaište koji će biti postavljen u gradu i na Srebrnom jezeru, 6 sprava za fitnes na otvorenom kao i organizacija 3 gastronomska festivala-u Rešici, Velikom Gradištu i Novoj Moldavi.To unapređuje turizam,a naša je želja da turizam ne bude samo leti,već tokom cele godine.Mislim da  ovaj projekat je jedan od koraka da idemo tom cilju i mi to uspešno radimo,dodao je Milić.
 Ovo je drugi zajednicki projekt opštine Veliko Gradiste sa istim partnerima,a finansiran je iz programa prekogranicne saradnje Rumunija-Srbija.


Opština Veliko Gradište je, u petak, u gradskom parku organizovala gastronomski festival u okviru projekta „Izazovi i mogućnosti za razvoj turizma u našim zajedničkim okruzima“ na kome je predstavljena gastronomska ponuda restorana i nevladinih udruženja na teritoriji opštine Veliko Gradište. Posetioce da uživaju u gastronomskoj ponudi, specijalitetima, folkloru, predstavi i dobrom raspoloženju.
Lj.Nastasijević
 
 
 
 
 Slične vesti

GOLUBAC NIKOGA NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM

10 Nov 2018, 22:12

U ovoj godini u opštini Golubac održano je 17 raznih turističko-kulturnih i sportskih manifestacvija,od kojih treba…

Za 12 projekata 548.000 evra za razvoj turizma na Z. Balkanu

9 Nov 2018, 13:08

Projekat razvoja i promocije turizma Veća za regionalnu saradnju , kojeg finansira Evropska unija, dodelio je danas u Sarajevu…

NAJBOLJI U SRBIJI GRAD POŽAREVAC

13 Oct 2018, 13:57

NA SAJMU TURIZMA U NOVOM SADU GRAD POŽAREVAC JE POBRAO OSAM MEDALJA I TAKO SE PLASIRAO NA TRON, ODNOSNO, OSVOJIVŠI…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoOPTUŽENI ZA NEOVLAŠĆENO UZGAJANjE…

Osnovno Javno Tužilaštvo  Požarevac je dana 03.12.2018. godine Osnovnom sudu u…

13 Dec 2018, 14:04

DruštvoPREVENTIVNI PREGLEDNI U NEDELJU

REDOVNA AKCIJA MINISTARSTVA ZDRAVLJA, PREVENTIVNI PREGLEDI SPROVODIĆE SE NA TERITORIJI SRBIJE,…

13 Dec 2018, 13:39

DruštvoPROJEKAT NISTE SAMI

PROJEKAT NISTE SAMI PREDSTAVLJEN JE TRIBINOM U CENTRU ZA KULTURU POŽAREVAC I SPROVODI SE POD…

13 Dec 2018, 13:20

Kursna lista