Zašto je dobro donositi novogodišnje odluke?
   12 Feb 2020, 11:00        SatTv    Tyler Durden


Zašto je dobro donositi novogodišnje odluke?

Novogodišnje odluke jedne su od omiljenih prazničnih tradicija, a čin njihovog donošenja praktikuje sve veći broj ljudi. Neki se pridržavaju pisane reči kao verodostojnije, pa na papir stavljaju svoja novogodišnja opredeljenja, dok se neki u nemom monologu presaberu i odluče šta je to što će promeniti, šta novo uvesti, a šta je ono sa čijim praktovanjem  će prestati od sledeće godine.

Iako popularne, novogodišnje odluke i njihov smisao često se dovodi u pitanje. Istražili smo i došli do zaključka da je pored veličanstvenog dočeka u nekom od klubova i restorana kao što je Inter Hollywood Ledine, Nova godina savršena i za “presek stanja” u vidu donošenja novogodišnjih odluka. Koji su razlozi zbog kojih smatramo da je dobro donositi novogodišnje odluke, pročitajte u nastavku teksta.
 

Na novogodišnje odluke ne gledajte kao na novi početak


Već smo pisali o tome kako novogodišnje odluke o ogormnim promenama i gledanju na njih kao na novi početak ne moraju da znače ništa i da ukoliko postoji želja za promenom, za to nije potreban poseban datum.

Zato ćemo odmah reći i da na novogodišnje odluke ne treba posmatrati kao na promenu života, jer će vas u tom slučaju njihov efekat razočarati. Novogodišnje odluke imaju smisla ako su realne i služe kao inspiracija - na kraju krajeva - svakome treba “zvezda vodilja” tokom čitave godine, pa upravo ovo može biti vaša.


Potreba za presabiranjem odlično se kanališe kroz donošenje odluka


Svaki čovek, s vremena na vreme, ima potrebu i želju da sam sa sobom sumira svoj dosadašnji put, uvidi koje su njegove loše, a koje dobre navike i šta je ono što u budućnosti za sebe želi. Osmišljavanje novogodišnjih odluka sjajan je povod i za razmišljanje o tome šta je ono što očekujemo od sebe u budućnosti i koji su prioriteti našeg života.

Nova godina je savršena prilika za to, zar ne?

Simbolični prvi januar odličan je za početak sa novom navikom, ili rastanak sa nepoželjnom, starom. Niko ne očekuje da odmah usvojite i počnete sa praktikovanjem svake novogodišnje odluke, ali je dobro da ste barem načini prvi korak ka ostvarenju cilja - njegovo postavljanje.


Možete pratiti svoju evaluaciju tokom cele godine


Cele godine možete pratiti svoju evaluaciju rada na zacrtanim ciljevima, te tako proveravati svoju doslednost odlukama i s vremena na vreme se podsećati šta je ono što želite da uradite za sebe i svoj život.

Osim toga, novogodišnje odluke uglavnom podrazumevaju i krajnji rok za ostvarenje zacrtanog (kraj godine), a rokovi su poznati kao dodatni, motivišući faktor u radu na bilo čemu, pa i na sebi i svom životu.

Zato novogodišnje odluke i ciljevi sadrže sve elemente svake zacrtane odluke: cilj i rok za njegovo izvršenje. Ili ipak ne? Primećujete da nešto fali?
U pravu ste - nedostaje metod dolaska do zacrtanog cilja.Obavezno osmišljavanje plana za ostvarenje ciljeva


Ukoliko uz odluke koje donosite povodom Nove godine, osmislite i plan o tome kako ćete ih ostvariti - već ste na pola puta do cilja!

Bilo da je reč o planu štednje kako biste napokon ove godine obišli destinaciju o kojoj sanjate, o tome da ćete ove godine promeniti posao, da ćete se preseliti ili da ćete dovesti telo u fit formu - za svaku od novogodišnjih odluka moguće je napraviti plan.

Kao što ćete Kubu posetiti isključivo ako dobro isplanirate štednju i pratite povoljne ponude avio karata i aranžmana, tako ćete i smršati jedino ako napravite plan ishrane i fizičkih aktivnosti, a preseliti se jedino ukoliko napravite čitavu strategiju koja će vam dati mogućnost za ovako nešto.

Verujte u sebe i u svoje odluke, budite istrajni u svojim ciljevima i sigurni smo da ćete sledeću godinu sumirati sa širokim osmehom na licu!Slične vesti

PROSLAVLJENA SRPSKA NOVA GODINA NA TRGU U POŽAREVCU

14 Jan 2020, 14:27

PROSLAVLJENA JE NOVA GODINA PO JULIJANSKOM KALENDARU KOJA SE SLAVI U SRBIJI, PA TAKO I U POŽAREVCU.

U Požarevcu…

DOČEK SRPSKE NOVE GODINE UZ GVARDIJU, NOVI ZVUČNI TALAS I HOR ODJEK NA TRGU U POŽAREVCU

11 Jan 2020, 16:04

DOČEK SRPSKE NOVE GODINE BIĆE ORGANIZOVAN NA GRADSKOM TRGU U POŽAREVCU, A GLAVNI DEO PROGRAMA BIĆE NASTUP NOVOG ZVUČNOG…

U OPŠTINI GOLUBAC PODELJENI NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI DECI KORISNIKA SOCIJALNE POMOĆI

3 Jan 2020, 21:54

Opština Golubac za decu do 10 godina iz porodica korisnika novčane socijalne pomoći i romskih udruženja obezbedila…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaU četvrtak u Golupcu zaseda lokalni…

U četvrtak 29.og-ovog meseca u Golupcu će zasedati lokalni parlament koji je zakazao predsednik…

28 Oct 2020, 19:26

KulturaTri violine Jana Nemčeka ustupljene…

Izdvojenom odelenju u Velikom Gradištu  Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac’’…

28 Oct 2020, 19:09

ZdravljeU Požarevcu 29 novoobolelih

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac drastišan skok…

28 Oct 2020, 16:29

Kursna lista