Zakon o mladima i revizije nacionalne strategije za mlade
   9 Sep 2021, 11:06    Požarevac    SATTV    Marija Vajner


Zakon o mladima i revizije nacionalne strategije za mlade

Kragujevac je bio domaćin okruglog stola na temu izrade Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o mladima i revizije Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine. Okrugli sto je organizovalo Ministarstvo omladine i sporta.
 
Tokom diskusije na okruglom stolu u Kragujevcu na temu izrade Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o mladima i revizije Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine Bane Dmitrović, predsednik Sportske asocijacije Požarevac imao je veoma zapaženo  izlaganje na temu neophodnosti promocije zdravog, aktivnog životnog stila među mladima i obezbeđivanja uslova za organizovano uključenje mladih u programe Sporta za sve. Istakao je veliki napredak u izgradnji javno dostupne infrastrukture namenjene sportskoj rekreaciji, ali i nedostatak programskih aktivnosti kojima bi se sportski tereni i vežbaonice na otvorenom ispunili konkretnim, stručno vođenim programima.
 
„Zaključili smo da se nikada više nije ulagalo u sport kao sada na nacionalnom, ali i na lokalnim nivoima, ali da sveobuhvat korisnika, uključenih građana nije zadovoljavajući. Korisnici sredstava su u najvećoj meri članovi takmičarskih sportskih organizacija, dok se rekreativni programi podržavaju na minimalnom nivou. Aktuelna Strategija za mlade je prepoznala i apostrofirala opšti interes ka što većem uključenju mladih u programe Sporta za sve, ali se, složili smo se, mora naći način za njenu implementaciju“, rekao je Dmitrović.
 
Dalje je naveo da su predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije, gospodin Branko Vujović i njegov zamenik, prof. Dr Dušan Mitić, aktivno uključeni u radne timove Ministarstva u pripremi istih dokumenata iz oblasti sporta i da će Ministarstvo u nama uvek imati profesionalne, stručne i pouzdane partnere.
 
Milan Savić državni skretar je izneo stav da je Ministarstvo apsolutno opredeljeno ka što većoj mobilizaciji građanstva ka rekreaciji i zdravom životnom stilu i da je upravo takav pristup jedan od najvećih nacionalnih interesa.
 
„Svoje izlaganje sam završio konstatacijom da je nama kao društvu neophodno da se mladi kroz rekreativni sport uče zdravim životnim navikama, da će država imati manjih rashoda za potrebe lečenja i rehabilitacije zbog saniranja posledica pasivnog života,  i da će mladi u perspektivi biti bolji radnici, roditelji, porodični ljudi, koji će imate energije i potentnosti da ostavre sav svoj životni potencijal i daju svoj maksimalni doprinos razvoju društvene zajednice“ zakljućio je Dmitrović.
 
Okruglom stolu su prisustvovali Klašnja savetnica ministra Snežana, Aleksandar Voštić načelnik Odeljenja za strateške, normativne, pravne i operativno-analitičke poslove, Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za omladinu i saradnju sa Univerzitetom i Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu.
 Slične vesti

Datunašvili svetski šampion, Srbiji jubilarna 100. medalja

11 Oct 2021, 9:24

Srpski rvač Zurab Datunašvili osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Oslu, pošto je savladao beloruskog takmičara…

Formiraju se sportske lige po školama

1 Oct 2021, 12:05

Grad Požarevac u saradnji sa osnovnim školama započinje formiranje sportske lige.

Grad Požarevac u saradnji…

Basketaši Srbije trostruki evropski šampioni

13 Sep 2021, 7:38

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 osvojila je Evropsko prvenstvo u Parizu, pošto je u finalu savladala selekciju Litvanije…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

HronikaVozio pod djstvom psihoaktivnih…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu isključili su iz saobraćaja…

18 Oct 2021, 17:07

HronikaRazbojištvo u Kostolcu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, efikasnom akcijom, uhapsili…

18 Oct 2021, 17:04

SportOdbojkaši "Mladog radnika"…

U okviru Kup-a Srbije, u utorak 19. oktobra snage će na terenu Sportskog centra Požarevac…

18 Oct 2021, 14:10

Kursna lista