ZA USPEŠNO POSLOVANJE JKP GOLUBAC BONITETNA OCENA A PLUS
   20 Sep 2018, 22:11    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ZA USPEŠNO POSLOVANJE JKP GOLUBAC BONITETNA OCENA A PLUS

Kolektiv  komunalnog  Javnog preduzeća u Golupcu  i pored otežanih uslova u privređivanju prvi put posle nekoliko godina lošeg poslovanja prošlu godinu završio je bez gubitka. Osnovna delatnost  je sakupljanje,prečišćavanje i distribucija vode za piće, održavanje čistoće u Golupcu i u ostalim naseljima

.Iz sopstvenih sredstava i pomoći Loklane samouprave  nabavljena je smećara i mašina za čišćenje ulica,šetnih staza i trotooara u gradu i mini bager.Na ostvarivanju povećanja rentabilnosti i dobrom poslovanju  uticalo je maksimalno angažovanje na smanjenju troškova reprezentacije,telefona,potrošnog materijala i ostalih neproizvodnih usluga kao i finansijska podrška Lokalane samouprave kroz subvencije.


        -Naše preduzeće u više od polovine naselja u opštini Golubac kontroliše ispravnost vode za piće .Kontrolu hemijski i bakteriološki u svim vodooizvorištima u naseljima obavlja Zavod za javno zdravlje iz Požarevca,od kojeg imamo pozitivnu ocenju za taj naš rad na održavanju kvaliteta ispravnosti vode za piće. Naši radnici brinu i o održavanju čistoće i gradu Golupcu gde se ubrajamo u jedne od čistijih mesta u Srbiji.Turizam je u opštini Golubac jedan od prioriteta u njegovom razvoju, a naše preduzeće u tome daje svoj doprinos,ističe Miroslav Milošević,vd direktora JKP Golubac.
 
Do kraja godine po Zakonu ovo preduzeće preuzeće gazdovanje na seoskim vodovodima o kojima su vodile brigu mesne zajednice.U naselju Dvorište u toku je preuzimanje i rekonstrukcija postojećeg seoskog vodovoda ,a vrednost ovih radove je šest miliona dinara.
     -Mislim da ćemo ovaj posao rekonstrukcije vodovoda u Dvorištu završiti do kraja ove godine uz veliko nagažovanja naših radnika.Na osnovu mišljenja Ministarstva građevine i infrastrukture Republike Srbije preuzećemo na gazdovanje sve vodovode u naseljima.tako da će naše preduzeće pružati usluge na iznošenju smeća i vodosnamdevanju u svim mestima na području naše Opštine,dodao je Milošević


Zbog uspešnog poslovanja Javno komunalno preduzeće Golubac  je od nadležne engleske firme ,,Kompani Val’’ sa sedištem u Londonu dobilo bonitetnu ocenu A-plus  koja ne pokazuje nikakave  znakove za rizično poslovanje u budućnosti. S takvim preduzećem ostale firme mogu kvalitetno i uspešno da sarađuju,a uspešo poslovanje će se nastaviti i u budućnost.
 
Preduzeće zapošljava oko 30-tak radnika koji ozbiljno s hvataju da samo marljivim i odgovornim radom mogu rešavati probleme i doći do pozitivnog poslovanja,redovnih primanja ličnih zarada i ostalih.

Lj.NastasijevićSlične vesti

POČELO SANIRANJE DIVLJIH DEPONIJA NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA

7 Dec 2018, 12:11

18 MILIONA IZDVOJENO ZA SANIRANJE DIVLJIH DEPONIJA NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA I U OKOLNIM SELIMA,  TRENUTNO TOKU…

NOVA VOZILA I NOVA OPREMA ZA JKP KOMUNALNO

6 Dec 2018, 14:41


JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE POŽAREVAC DOBILO JE NOVA VOZILA I NOVU OPREMU KOJA ĆE  OLAKŠATI RAD OVOJ SLUŽBI

11 000 KANTI ZA SVA DOMIAĆINSTVA

23 Nov 2018, 14:31

SPREMNO DOČEKUJU HLADNE ZIMSKE DANE A NOVINA U JAVNO KOMUNALNOM PREDUZEĆU KOMUNALNE SLUŽBE U POŽAREVCU JE PORED DRUGE MEHANIZACIJE…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU SVAKOM TRENUTKU KRV ČEKA PACIJENTE

POČETAK 2019. GODINE OBELEŽIĆE I POTPUNU PRIMENU NOVOG ZAKONA U VEZI SA ORGANIZACIJOM NACIONALNE…

10 Dec 2018, 14:38

DruštvoPOJAČANE KONTROLE SAOBRAĆAJA DO…

Do 16. decembra pojačana je kontrola saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu vožnje u…

10 Dec 2018, 14:19

DruštvoŠARČEVIĆ: NEMA RAZLOGA ZA PROTEST…

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da nema razloga za protest prosvetara koji…

10 Dec 2018, 13:57

Kursna lista