ZA USPEŠNO POSLOVANJE JKP GOLUBAC BONITETNA OCENA A PLUS
   20 Sep 2018, 22:11    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


ZA USPEŠNO POSLOVANJE JKP GOLUBAC BONITETNA OCENA A PLUS

Kolektiv  komunalnog  Javnog preduzeća u Golupcu  i pored otežanih uslova u privređivanju prvi put posle nekoliko godina lošeg poslovanja prošlu godinu završio je bez gubitka. Osnovna delatnost  je sakupljanje,prečišćavanje i distribucija vode za piće, održavanje čistoće u Golupcu i u ostalim naseljima

.Iz sopstvenih sredstava i pomoći Loklane samouprave  nabavljena je smećara i mašina za čišćenje ulica,šetnih staza i trotooara u gradu i mini bager.Na ostvarivanju povećanja rentabilnosti i dobrom poslovanju  uticalo je maksimalno angažovanje na smanjenju troškova reprezentacije,telefona,potrošnog materijala i ostalih neproizvodnih usluga kao i finansijska podrška Lokalane samouprave kroz subvencije.


        -Naše preduzeće u više od polovine naselja u opštini Golubac kontroliše ispravnost vode za piće .Kontrolu hemijski i bakteriološki u svim vodooizvorištima u naseljima obavlja Zavod za javno zdravlje iz Požarevca,od kojeg imamo pozitivnu ocenju za taj naš rad na održavanju kvaliteta ispravnosti vode za piće. Naši radnici brinu i o održavanju čistoće i gradu Golupcu gde se ubrajamo u jedne od čistijih mesta u Srbiji.Turizam je u opštini Golubac jedan od prioriteta u njegovom razvoju, a naše preduzeće u tome daje svoj doprinos,ističe Miroslav Milošević,vd direktora JKP Golubac.
 
Do kraja godine po Zakonu ovo preduzeće preuzeće gazdovanje na seoskim vodovodima o kojima su vodile brigu mesne zajednice.U naselju Dvorište u toku je preuzimanje i rekonstrukcija postojećeg seoskog vodovoda ,a vrednost ovih radove je šest miliona dinara.
     -Mislim da ćemo ovaj posao rekonstrukcije vodovoda u Dvorištu završiti do kraja ove godine uz veliko nagažovanja naših radnika.Na osnovu mišljenja Ministarstva građevine i infrastrukture Republike Srbije preuzećemo na gazdovanje sve vodovode u naseljima.tako da će naše preduzeće pružati usluge na iznošenju smeća i vodosnamdevanju u svim mestima na području naše Opštine,dodao je Milošević


Zbog uspešnog poslovanja Javno komunalno preduzeće Golubac  je od nadležne engleske firme ,,Kompani Val’’ sa sedištem u Londonu dobilo bonitetnu ocenu A-plus  koja ne pokazuje nikakave  znakove za rizično poslovanje u budućnosti. S takvim preduzećem ostale firme mogu kvalitetno i uspešno da sarađuju,a uspešo poslovanje će se nastaviti i u budućnost.
 
Preduzeće zapošljava oko 30-tak radnika koji ozbiljno s hvataju da samo marljivim i odgovornim radom mogu rešavati probleme i doći do pozitivnog poslovanja,redovnih primanja ličnih zarada i ostalih.

Lj.NastasijevićSlične vesti

NIJE POŽELJNO RADITI NEKE STVARI PRILIKOM SAHRANJIVANJA

17 Jan 2020, 14:19

JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE KOMUNALNE SLUŽBE DONELO JE ODLUKU, ODNOSNO DOPUNILO POSTOJEĆU, KOJA SE ODNOSI NA UPOZORENJE U…

KOMUNALNA SLUŽBA RADNO NA TERENU I TOKOM PRAZNIKA

6 Jan 2020, 13:21

JKP KOMUNALNE SLUŽBE POŽAREVAC U TOKU PRAZNIČNIH DANA KOJI SU MAHOM NERADNI, RADI I DEŽURA 24 SAT.

Bez obzira koji…

PODELA NOVIH KANTI ZA SMEĆE I DALJE U TOKU NA RECIKLAŽNOM PLACU

14 Nov 2019, 13:01

JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE KOMUNALNE SLUŽBE OBAVEŠTAVA SVE GRAĐANE KOJI NISU PODIGLI KANTE ZA SMEĆE  DA TO MOGU…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMIHAJLOVIĆ U VELIKOM GRADIŠTU:…

POTPREDSEDNICA VLADE ZORANA MIHAJLOVIĆ OBIŠLA JE  OPŠTINU VELIKO GRADIŠTE…

21 Jan 2020, 16:32

Vremenska prognozaPROGNOZA za SREDU, 22. Januar…

SRBIJA: U sredu ujutru mraz i magla. Tokom dana sunčani periodi i toplije. Otopljenje će se…

21 Jan 2020, 14:23

PolitikaNastavak reformi, samo ako SNS…

Jedina garancija da će se nastaviti promene i da će Srbija nastaviti ovim putem je da SNS…

21 Jan 2020, 12:49

Kursna lista