Za ulazak u EU treba da se ujedini celo društvo, u suprotnom - BIĆE TEŠKO
   10 May 2019, 12:24        BLIC    Maja Kostić


Za ulazak u EU treba da se ujedini celo društvo, u suprotnom - BIĆE TEŠKO

Scaron;ef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je danas da je za ulazak Srbije u EU potrebno da se ujedini celo društvo - vlast, opozicija, privreda, narod...   - Za ulazak u EU je potrebno da se ujedini celo društvo. U suprotnom, biće teško. Obični ljudi mogu da budu dezorijentisani ako nemaju širi kontekst. Moja poruka je - jedinstvo svih snaga - rekao je Fabrici za TV Prva.
Upitan da prokomentariše zapažanja na društvenim mrežama da sinoć na prijemu povodom Dana Evrope, 9. maja, nije bilo predstavnika opozicije, on je rekao da su pozvani svi, i vlast i opozicija iz parlamenta.
- Video sam neke od njih (opozicija), bili su prisutni. Pozivnica je upućena svima. Moja glavna poruka juče bila je da pristupanje EU treba da bude projekat celog društva - vlasti , opozicije, privrede, naroda. Ulazak u EU treba da bude poziv na jedinstvo - naglasio je Fabrici.
Mir i pomirenje su najvažniji, naglasio je šef Delegacije EU, i podsetio da je u Evropu ranije pokušavano da se menjaju granice i da je bilo konkurencije među državama, što je dovelo do dva svetska rata.
Dodao je da je posle nastanka EU takmičenje evropskih država pretvoreno u saradnju i da se svi problemi rešavaju za stolom a ne u rovovima.

- U EU 70 godina nije bilo sukoba. Slobodniji smo i demokratskiji nego ikada, a ideja je da dovedemo i Srbiju i druge zemlje Zapadni Balkan u EU - naglasio je Fabrici.
Prema njegovim rečima, kada će to biti, isključivo zavisi od reformi koje Srbija sprovede.   - Biti deo EU jeste biti deo velike potrodice gde svi igraju po istim pravilima u smislu ekonomije, demokratije, spoljne politike, zaštite životne sredine - zaključio je sef Delegacije EU u Srbiji.

 Slične vesti

Izbori za EP presudni za EU,za Srbiju najvažnije tri stvari

22 May 2019, 13:13

Izbori za Evropski parlament, koji u nekim zemljama EU počinju sutra, a završavaju se u nedelju 26.maja, presudni…

Bez rešenja bilateralnih pitanja nema članstva u EU

20 May 2019, 13:03

Evropski komesar za proširenje i politiku susedstva Johanes Han ponovio je u Beču da bez rešenja bilateralnih problema nema…

Priština srušila snove Mogerinijeve

28 Mar 2019, 14:19

SVE su manje šanse da se ostvari plan evropskih posrednika, po kome je do parafiranja dogovora između Beograda i Prištine…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDANAS JE DRŽAVNI PRAZNIK Da li…

Dan Ćirila i Metodija, odnosno Dan slovenske pismenosti i kulture, državni je praznik koji…

24 May 2019, 11:03

DruštvoObaveštenje o nestanku vode za…

Zbog sanacije kvara na mreži bez vode će biti potrošači u naselju Busije, do 15:00…

24 May 2019, 10:49

SportPIONIRI OSNOVNE SKOLE IVO LOLA…

Nastavljena dominacija odbojkaša iz Velikog Gradišta u mlađim kategorijama.…

23 May 2019, 14:38

Kursna lista