Za ulazak u EU treba da se ujedini celo društvo, u suprotnom - BIĆE TEŠKO
   10 May 2019, 12:24        BLIC    Maja Kostić


Za ulazak u EU treba da se ujedini celo društvo, u suprotnom - BIĆE TEŠKO

Scaron;ef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je danas da je za ulazak Srbije u EU potrebno da se ujedini celo društvo - vlast, opozicija, privreda, narod...   - Za ulazak u EU je potrebno da se ujedini celo društvo. U suprotnom, biće teško. Obični ljudi mogu da budu dezorijentisani ako nemaju širi kontekst. Moja poruka je - jedinstvo svih snaga - rekao je Fabrici za TV Prva.
Upitan da prokomentariše zapažanja na društvenim mrežama da sinoć na prijemu povodom Dana Evrope, 9. maja, nije bilo predstavnika opozicije, on je rekao da su pozvani svi, i vlast i opozicija iz parlamenta.
- Video sam neke od njih (opozicija), bili su prisutni. Pozivnica je upućena svima. Moja glavna poruka juče bila je da pristupanje EU treba da bude projekat celog društva - vlasti , opozicije, privrede, naroda. Ulazak u EU treba da bude poziv na jedinstvo - naglasio je Fabrici.
Mir i pomirenje su najvažniji, naglasio je šef Delegacije EU, i podsetio da je u Evropu ranije pokušavano da se menjaju granice i da je bilo konkurencije među državama, što je dovelo do dva svetska rata.
Dodao je da je posle nastanka EU takmičenje evropskih država pretvoreno u saradnju i da se svi problemi rešavaju za stolom a ne u rovovima.

- U EU 70 godina nije bilo sukoba. Slobodniji smo i demokratskiji nego ikada, a ideja je da dovedemo i Srbiju i druge zemlje Zapadni Balkan u EU - naglasio je Fabrici.
Prema njegovim rečima, kada će to biti, isključivo zavisi od reformi koje Srbija sprovede.   - Biti deo EU jeste biti deo velike potrodice gde svi igraju po istim pravilima u smislu ekonomije, demokratije, spoljne politike, zaštite životne sredine - zaključio je sef Delegacije EU u Srbiji.

 Slične vesti

DELEGACIJA EU U POSETI KAZNENO POPRAVNOM ZAVODU ZA ŽENE U POŽAREVCU

14 Oct 2019, 15:01


ŠEF DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE U SRBIJI, AMBASADOR SEM FABRICI I DIREKTOR UPRAVE ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA DEJAN…

EK: Mogerini i lideri Zapadnog Balkana podržali nastavak dijaloga

23 Sep 2019, 14:15

Šefica EU diplomatije Fedrika Mogerini i lideri sa Zapadnog Balkana na sastanku u Njujorku podržali su nastavak dijaloga…

EVROPSKA KOMISIJA O SPORAZUMU SRBIJE I EVROAZIJSKE UNIJE, NEMA NOVIH USLOVLJAVANJA

29 Aug 2019, 14:35

Srbija će morati da raskine novi trgovinski sporazum sa ruskom Evroazijskom ekonomskom unijom kada se pridruži Evropskoj…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMARKOVIĆ O KAPITALNIM INVESTICIJAMA…

U PROTEKLOM PERIODU INVESTIRANO VIŠE OD 388 MILIONA EVRA U  REVITALIZACIJU KOSTOLAČKIH…

18 Oct 2019, 14:42

DruštvoRAZVOJ SPORTA I UNAPREĐENJE SPORTSKE…

U PROSTORIJAMA SRPSKE NAPREDNE STRANKE U POŽAREVCU ODRŽANA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJA NA KOJOJ…

18 Oct 2019, 14:28

DruštvoU TOKU JE REKONTRUKCIJA DEČIJE…

Prvi put od kada je izgrađena Dečja klinika u Tiršovoj, urađena je detaljna rekonstrukcija…

18 Oct 2019, 14:23

Kursna lista