Za ulazak u EU treba da se ujedini celo društvo, u suprotnom - BIĆE TEŠKO
   10 May 2019, 12:24        BLIC    Maja Kostić


Za ulazak u EU treba da se ujedini celo društvo, u suprotnom - BIĆE TEŠKO

Scaron;ef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je danas da je za ulazak Srbije u EU potrebno da se ujedini celo društvo - vlast, opozicija, privreda, narod...   - Za ulazak u EU je potrebno da se ujedini celo društvo. U suprotnom, biće teško. Obični ljudi mogu da budu dezorijentisani ako nemaju širi kontekst. Moja poruka je - jedinstvo svih snaga - rekao je Fabrici za TV Prva.
Upitan da prokomentariše zapažanja na društvenim mrežama da sinoć na prijemu povodom Dana Evrope, 9. maja, nije bilo predstavnika opozicije, on je rekao da su pozvani svi, i vlast i opozicija iz parlamenta.
- Video sam neke od njih (opozicija), bili su prisutni. Pozivnica je upućena svima. Moja glavna poruka juče bila je da pristupanje EU treba da bude projekat celog društva - vlasti , opozicije, privrede, naroda. Ulazak u EU treba da bude poziv na jedinstvo - naglasio je Fabrici.
Mir i pomirenje su najvažniji, naglasio je šef Delegacije EU, i podsetio da je u Evropu ranije pokušavano da se menjaju granice i da je bilo konkurencije među državama, što je dovelo do dva svetska rata.
Dodao je da je posle nastanka EU takmičenje evropskih država pretvoreno u saradnju i da se svi problemi rešavaju za stolom a ne u rovovima.

- U EU 70 godina nije bilo sukoba. Slobodniji smo i demokratskiji nego ikada, a ideja je da dovedemo i Srbiju i druge zemlje Zapadni Balkan u EU - naglasio je Fabrici.
Prema njegovim rečima, kada će to biti, isključivo zavisi od reformi koje Srbija sprovede.   - Biti deo EU jeste biti deo velike potrodice gde svi igraju po istim pravilima u smislu ekonomije, demokratije, spoljne politike, zaštite životne sredine - zaključio je sef Delegacije EU u Srbiji.

 



Slične vesti

Pregovori sa EU – koliko smo prešli, a šta nas još čeka

27 Jun 2019, 15:07

Na Međuvladinoj konferenciji u Briselu Srbija bi danas trebalo da otvori poglavlje 9 u pristupnim pregovorima, koje se odnosi…

Izbori za EP presudni za EU,za Srbiju najvažnije tri stvari

22 May 2019, 13:13

Izbori za Evropski parlament, koji u nekim zemljama EU počinju sutra, a završavaju se u nedelju 26.maja, presudni…

Bez rešenja bilateralnih pitanja nema članstva u EU

20 May 2019, 13:03

Evropski komesar za proširenje i politiku susedstva Johanes Han ponovio je u Beču da bez rešenja bilateralnih problema nema…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaIZLOŽBA GRAFIKA VIŠNJE NIKOLIĆ

U Maloj galeriji Narodnog muzeja 19. jula 2019.g. otvorena je izložba  grafika umetnice …

22 Jul 2019, 10:54

Vremenska prognozaPROGNOZA za UTORAK, 23. Jul 2019.

SRBIJA: U utorak niža i prijatnija temperatura za 3 do 5 stepeni u odnosu na nedelju i ponedeljak…

22 Jul 2019, 10:33

PolitikaTransparentno do najbolje Medijske…

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da želi da se u potpuno inkluzivnom i transparentnom procesu…

20 Jul 2019, 11:46

Kursna lista