XXII GLUMAČKE SVEČANOSTI MILIVOJE ŽIVANOVIĆ
   11 Feb 2017, 14:52    Požarevac    Sat Tv    Tatijana Spasojević


XXII GLUMAČKE SVEČANOSTI MILIVOJE ŽIVANOVIĆ

Povodom 22. Glumačkih svečanosti "Milivoje Živanović" u gradskom zdanju Grada Požarevca održana je konferencija za medije nakon sednice umetničkog veća glumačkih svečanosti "Dani Milivoja Živanovića. Ovom  prilikom najavljen je  kompletan program festivala.

XXII Glumačke svečanosti Dani Milivoja Živanovića nose podnaslov “Klasicima s ljubavlju “jer je  i Milivoje Živanović svoje najznačajnije uloge ostvario upravo u klasičnoj pozorišnoj umetnosti.

Pozorišni reditelj i nekadašnji ministar kulture, Nebojša Bradić,  kao ovogodišnji selektor festivala predstavio je trenutno pet najvećih   predstava koje su pravi klasici za takmičarski deo XXII glumačkih svečanosti "Dani Milivoja Živanovića".


Predstava „Ivanov“ Antonija Pavloviča Čehova, u režiji Tanje Mandić Rigonat i u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda, zatim predstava „Pod žrvnjem“ Dragoslava Nenadića u adaptaciji i režiji Egona Savina i u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta, „Hipnoza ljubavi“ Dušana Kovačevića u produkciji Zvezdara teatra, „Aveti“ Henrika Ibzena u režiji Andreja Nosova u produkciji BITEF teatra, Budva grad teatra, MESS Sarajevo i Hartefakt fonda i „Mrešćenje šarana“ Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića i u produkciji Ateljea 212.

U čast nagrađenih izvešće se predstava Nebojše Romčevića „Pasivno pušenje“ u režiji Egona Savina i u produkciji Zvezdara teatra.
Glumci će na sceni igrati za priznanje i statuetu Milivoja Živanovića. Prošle godine statuetu je tumačenjem lika Otela, osvojio Vojin Ćetković, ali se u Centar za kulturu vraćaju još neki glumci koji su statuetu već osvajali.

A da ovaj pozorišni festival ima izuzetno visok renome i da je u rangu sa najboljim festivalima u našoj zemlji istakao je i Gradonačelnik grada Požarevca, gospodin Bane Spasović.
Gradonačelnik je i čestitao  svim zaposlenima u Centru za kulturu i   kako je istakao da su svi radnici kako  sadašnji, tako i prošli dali svoj doprinos u pažljivom odabiru  selektora a koji su svojim odabirom iz godine u godinu pred domaću publiku dovodili vrhunske predstave i nadahnute glumačke veličine.Direktor Centra za kulturu, Dragi Ivić izmedju ostalog je napomenuo da se za festival svake godine vrše posebne pripreme i da i ove godine spremno dočekuju festival.XXII Glumačke svečanosti organizuju se od 1. do 6. aprila u Velikoj sali Centra za kulturu, a cene ulaznica su ostale iste kao i prošle godine- 600,00 dinara.

Sasvim opravdano možemo reći da će prvi aprilski dani u Požarevcu biti obeleženi boemskim duhom i vratiti nas u neka stara vremena kada je pozorišna umetnost bila visoko cenjena svuda u Evropi pa i kod nas.

 Slične vesti

EGZIT FESTIVAL U NOVOM SADU, SPEKTAKULARNI FESTIVAL NA OVIM PROSTORIMA

6 Jul 2019, 13:28

4. JULA, Prvi dan Egzita zvanično je počeo otvaranjem festivalskih kapija tačno u 19 sati. Uz spektakularan vatromet malo…

VIMINACIJUM FESTIVAL USKORO

31 May 2019, 14:03

VIMINACIJUM FESTIVAL POD NAZIVOM MITOVI STARI I NOVI ODRŽAĆE SE  OD 24. DO 30. JUNA 2019.GODINE U PROSTORU ARHELOŠKOG…

KOSTOLAČKA ŽIŠKA KULTURNA MANIFESTACIJA

25 May 2019, 12:53

U CRKVI SVETOG MAKSIMA ISPOVEDNIKA U KOSTOLCU ODRŽANA JE KOSTOLAČKA ŽIŠKA KOJA JE OKUPILA KNJIŽEVNIKE, PESNIKE, SOCIOLOGE,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaDEČJI FOLKLORNI ANSAMBL IZ KUČEVA…

Svojim nastupom na letnjom međunarodnom festivalu folklora u Bugarskoj  koji se održava…

23 Jul 2019, 15:44

DruštvoOD AVGUSTA SKUPLJA PUTARINA

OČEKUJE SE POČETKOM AVGUSTA POSKUPLJENJE PUTARINE OD 12 ODSTO SAOPŠTENO JE IZ VRHA…

23 Jul 2019, 13:58

PolitikaPREMIJERKA BRNABIĆ SA AMBASADOROM…

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Kraljevine Holandije Hendrikom…

23 Jul 2019, 13:32

Kursna lista