XVIII DANI POLJA SUNCOKRETA U KULI
   27 Jul 2017, 14:59    Malo Crniće    SAT TV    Tatijana Spasojević


XVIII DANI POLJA SUNCOKRETA U KULI

ZEMLJORADNIČKA ZADRUGA KULJANSKA IZ KULE I INSTITUT ZA RATARSTVO I POVRTARSTVO NOVI SAD ORGANIZOVALI SU 18. DANE POLJA SUNCOKRETA I KUKURUZA NOVOSADSKIH HIBRIDA U KULI
 Tradicionalno već osamnaest godina za redom institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada je zajedno sa Zemljoradničkom zadrugom “Kuljanska” iz Kule Vitovnice organizovao 18. Dane polja novosadskih hibrida suncokreta i kukuruza.Opština Malo Crniće je takođe dala podršku i pomogla organizaciju ove manifestacije. U ime opštine Malo Crniće sve prisutne goste je pozdravio Goran Dačić, zamenik predsednika opštine Malo Crniće i poželeo svima dobar rod i prinos  i sledeće godine.
U ime domaćina i organizatora  skupu se obratio direktor Zemljoradničke zadruge Kuljanska  Bogoljub Jevtić,poznatiji kao Boga.
Dr Vladimir Miklič, pomoćnik direktora za organizaciju poslova u proizvodnji i plasmanu, pozdravio je u ime Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada sve prisutne i zahvalio se organizatoru i domaćinu na istrajnosti u organizaciji ovakve manifestacije.
Proizvođačima koji su imali najveće prinose ove godine tj rekorderima dodeljene su zahvlanice i vredne nagrade. A posle kulturno umetničkog programa usledio je obilazak  demo Oglednih polja uz komentar stručnjaka instituta.

video je u prilogu
 Slične vesti

Intenzivniji radovi u polju

14 Mar 2023, 11:57

Ozima strna žita su u dobroj kondiciji. Na terenu se na usevima može uočiti nedostatak mineralnih đubriva, krajnje je vreme…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaTREČA SEDNICA SO KUČEVO-Javno…

Na trečoj sednici Skupštine opštine u Kučevu odbornici su razgovarali I donosili…

17 May 2024, 22:32

DruštvoDan Predškolske ustanove "Ljubica…

Predškolska ustanova “Ljubica Vrebalov” Požarevac obeležila je dan ustanove.…

17 May 2024, 14:22

ZdravljeU nedelju 19. maja preventivni…

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u Velikom Gradištu…

17 May 2024, 12:40

Kursna lista