Windows XP i dalje živi, stiglo ažuriranje!
   21 Jun 2017, 12:09        espreso    Saša Aćimović


Windows XP i dalje živi, stiglo ažuriranje!

Windows je izbacio još jednu sigurnosnu zakrpu za svoj stari operativni sistem, da bi ga osigurao od narednih, potencijalnih napada.
Nakon nedavnih WannaCry ransomware napada koji su proistekli iz procurelih NSA testova, Microsoft je učinio neobičan korakpravljenja zakrpe za Windows XP da ga zaštiti od napada, uprkos činjenici da je podrška za ovaj operativni sistem prestala 2014. godine.

Sada, Microsoft čini još jedan korak da zakrpi dodatne slabosti u Windows XP i drugim starijim, nepodržanim Windows izdanjima kao deo regularnog ažuriranja.
Razlog za zakrpe je borba protiv "povišenog rizika" sajber napada, kaže Microsoft.

Pregledom ažuriranja za ovaj mesec, neke slabosti su identifikovane koje predstavljaju povišen rizik od sajber napada vladinih organizacija ili drugih imitatorskih organizacija. Da bi se borili sa ovim rizikom, danas pružamo dodatna sigurnosna ažuriranja pored našeg regularnog Update Tuesday servisa. Ova sigurnosna ažuriranja su dsotupna svim korisnicima, uključujući i one koji koriste starije verzije Windows-a. Zbog trenutno povećanog rizika od destruktivnih sajber napada, odlučili smo da preduzmemo ove mere, zato što primena ovih ažuriranja pruža dodatnu zaštitu od potencijalnih napada sa karakteristikama sličnim WannaCrypt-u.  
  Microsoft je brzo objasnio u vezi ovih ažuriranja da ih ne treba tumačiti kao rastajanje sa stadardnom politikom servisiranja. Nije jasno koje informacije su dovele Microsoft do tog poteza, ali je veoma verovatno da osetljiva okolina nakon WannaCry haosa je barem delimično odgovorna. Mašine koje i dalje rade na XP sistemu bi trebale da se ažuriraju preko Windows Update ili Download Center opcija što pre. (Espreso.rs / Mondo)
 Slične vesti

Sony otkrio prve detalje o PlayStation 5

17 Apr 2019, 13:41

Nije tajna da Sony radi na novoj PlayStation konzoli. Prošlog oktobra, na primer, predsednik kompanije Kenichiro…

Naučnici uče ROBOTE da razumeju LJUDSKE EMOCIJE prilikom rukovanja!

25 Sep 2017, 13:30

Dodir je jedno od najvažnijih ljudskih čula. Kako nam omogućava da osetimo svet oko nas, tako nam daje i najvažnije informacije…

Prvi snimci telefona sa holografskim ekranom! (Video)

3 Aug 2017, 12:12

Proizvođač digitalnih kamera RED ulazi na tržište mobilnih telefona impresivnim modelom Hydrogen One koji ima holografski…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeOPŠTINA VELIKO GRADIŠTE U PROJEKTU…

U Velikom Gradištu  održana je konferencija za medije povodom početka realizacije…

24 Aug 2019, 20:44

PolitikaODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE…

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Srpske Napredne stranke u Velikom…

24 Aug 2019, 15:02

DruštvoINFORMATIVNI CENTAR JP PUTEVI…

JP „Putevi Srbije“ Vas obaveštava da je od danas, 22.08.2019. god. u funkciji…

24 Aug 2019, 13:56

Kursna lista