Windows XP i dalje živi, stiglo ažuriranje!
   21 Jun 2017, 12:09        espreso    Saša Aćimović


Windows XP i dalje živi, stiglo ažuriranje!

Windows je izbacio još jednu sigurnosnu zakrpu za svoj stari operativni sistem, da bi ga osigurao od narednih, potencijalnih napada.
Nakon nedavnih WannaCry ransomware napada koji su proistekli iz procurelih NSA testova, Microsoft je učinio neobičan korakpravljenja zakrpe za Windows XP da ga zaštiti od napada, uprkos činjenici da je podrška za ovaj operativni sistem prestala 2014. godine.

Sada, Microsoft čini još jedan korak da zakrpi dodatne slabosti u Windows XP i drugim starijim, nepodržanim Windows izdanjima kao deo regularnog ažuriranja.
Razlog za zakrpe je borba protiv "povišenog rizika" sajber napada, kaže Microsoft.

Pregledom ažuriranja za ovaj mesec, neke slabosti su identifikovane koje predstavljaju povišen rizik od sajber napada vladinih organizacija ili drugih imitatorskih organizacija. Da bi se borili sa ovim rizikom, danas pružamo dodatna sigurnosna ažuriranja pored našeg regularnog Update Tuesday servisa. Ova sigurnosna ažuriranja su dsotupna svim korisnicima, uključujući i one koji koriste starije verzije Windows-a. Zbog trenutno povećanog rizika od destruktivnih sajber napada, odlučili smo da preduzmemo ove mere, zato što primena ovih ažuriranja pruža dodatnu zaštitu od potencijalnih napada sa karakteristikama sličnim WannaCrypt-u.  
  Microsoft je brzo objasnio u vezi ovih ažuriranja da ih ne treba tumačiti kao rastajanje sa stadardnom politikom servisiranja. Nije jasno koje informacije su dovele Microsoft do tog poteza, ali je veoma verovatno da osetljiva okolina nakon WannaCry haosa je barem delimično odgovorna. Mašine koje i dalje rade na XP sistemu bi trebale da se ažuriraju preko Windows Update ili Download Center opcija što pre. (Espreso.rs / Mondo)
 Slične vesti

Šta su IP kamere i zašto bi trebalo da uložite u njih?

7 Dec 2019, 14:22

Video nadzor je sve veća potreba, ne samo na javnim mestima, već i na privatnim posedima koje je potrebno osigurati od provalnika…

Sony otkrio prve detalje o PlayStation 5

17 Apr 2019, 13:41

Nije tajna da Sony radi na novoj PlayStation konzoli. Prošlog oktobra, na primer, predsednik kompanije Kenichiro…

Naučnici uče ROBOTE da razumeju LJUDSKE EMOCIJE prilikom rukovanja!

25 Sep 2017, 13:30

Dodir je jedno od najvažnijih ljudskih čula. Kako nam omogućava da osetimo svet oko nas, tako nam daje i najvažnije informacije…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaGradska biblioteka iz Kučeva pozajmila…

Već neko vreme Biblioteka „Nikola Sikimić Maksim“ poručuje – ako ne može…

3 Mar 2021, 16:36

ZdravljeZZJZ: 101 novi slučaj Covid 19

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u utorak zabeležen je 101 novi…

3 Mar 2021, 14:28

KulturaBojana Urošević najbolja na festivalu…

Završio se još jead Milivojev štap i šešir, 17. po redu, dobitnica Milivojevog šešira, glavne…

3 Mar 2021, 14:18

Kursna lista