Vulin sa Bocan-Harčenkom
   22 Mar 2022, 12:11    Beograd    rts    Elena Marjanović


Vulin sa Bocan-Harčenkom

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom i istakao da je Srbija, koju vodi Aleksandar Vučić jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i postala deo antiruske histerije.



Vulin je rekao da Srbija nikada neće biti deo antiruske histerije u kojoj se otima imovina državljana Rusije i imovina Ruske Federacije, baš kao što neće zabranjivati ruske medije, niti će rusku decu izbacivati iz škola, a ruske pisce i naučnike brisati iz školskih udžbenika.
  "Civilizacija koja bi uklonila ruske pisce, naučnike, borce za slobodu, civilizacija koja bi se odrekla svega što je ruski narod dao svetu, bila bi veoma siromašna civilizacija. Oni koji bi da izbrišu Dostojevskog nikada nisu pročitali da svet ne vredi koliko jedna dečja suza, zato i mogu da pozivaju na ubistvo ruske dece", istakao je srpski ministar policije na sastanku sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je Srbija samostalna država koja sama bira prijatelje.

"Srbija, koju vodi Aleksandar Vučić, samostalna je i nezavisna zemlja koja sama bira svoje prijatelje. Srbija nikada neće zaboraviti da je Ruska Federacija 2015. godine svojim vetom u Savetu bezbednosti, nakon dogovora dvojice predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, sprečila donošenje rezolucije po kojoj bi na sramotu i porugu istini, srpski narod bio proglašen prvim genocidnim narodom u istoriji sveta", poručio je ministar policije Vulin tokom razgovora sa ruskim ambasadorom Bocan-Harčenkom.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je naglasio da policije Republike Srbije i Ruske Federacije imaju izuzetnu saradnju, baš kao što veoma uspešno Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije sarađuje sa Ministarstvom za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica prirodnih katastrofa, kao i  Rosgvardijom i svim drugim bezbednosnim strukturama na zajedničkom zadatku borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala. 

Ministar policije Aleksandar Vulin izrazio je uverenje da će se saradnja dveju država razvijati na obostranu korist i zahvalio se na doslednoj podršci Ruske Federacije kada je u pitanju borba za očuvanje celovitosti Srbije.



Slične vesti

Bilateralni susreti Dačića u Džakarti

4 Sep 2023, 11:28

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se na marginama 43. Samita ASEAN u Džakarti sa ministrom inostranih poslova…

Branko Ružić podneo ostavku na mesto ministra prosvete

7 May 2023, 19:53

Ministar prosvete Branko Ružić podneo je ostavku, potvrđeno je RTS-u. Ostavka je lični, ali i politički čin, u razvijenim…

Dačić: Srbija u Ohridu uspela da zaštiti svoje nacionalne interese

20 Mar 2023, 9:37

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je na sastanku u Ohridu Srbija uspela da zaštiti svoje nacionalne…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPresretači i radari na putevima…

Na svim putevima u zemlji očekuje se pojačan saobraćaj, naročito u poslepodnevnim satima.…

29 Mar 2024, 12:27

PolitikaStarović za RTS: Usvajanje preporuke…

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da usvoji preporuku…

29 Mar 2024, 12:07

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

Kursna lista