VULIN: UPLATA DOPRINOSA VEĆA ZA 3,4 MILIJARDE OD PLANIRANOG
   20 Apr 2017, 14:50        Tanjug    Tatijana Spasojević


VULIN: UPLATA DOPRINOSA VEĆA ZA 3,4 MILIJARDE OD PLANIRANOG

Zahvaljujući boljoj zaposlenosti, efikasnijoj borbi protiv sive ekonomije, uplata doprinosa veća je za 3,4 milijarde dinara u odnosu na planirano, i zato, mogu da se obnavljaju ustanove socijalne zaštite i da se život korisnika učini boljim, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. "To je povećanje u odnosu na plan za 3,1 odsto. U odnosu na isti mesec prošle godine, to je povećanje od 7,7 milijardi dinara, ili 7,4 odsto u odnosu na planirano. Zahvaljujući takvoj naplati doprinosa, u kasu PIO fonda, za penzije je iz državnih dotacija povučeno manje 4,95 milijardi dinara", rekao je Vulin prilikom obilaska Gerontološkog centra u Obrenovcu, u kome lekari RFZO vrše specijalističke preglede korisnika. 
Ministar naglašava da to znači da je država skoro pet milijardi dinara više zaradila i da će taj novac sada moći da se potroši na neke druge stvari, zdravstvenu zaštitu, na pomoć onima kojima je potrebna, ili na podsticaje u privredi. "Zahvaljujući većoj zaposlenosti, boljoj naplati doprinosa, boljoj kontroli doprinosa, uspešnijoj borbi protiv rada na crno, protiv sive ekonomije, kasa PIO fonda značajno je punija i to osećaju svi građani Srbije i zato, možemo da obnavljamo domove kao što je ovaj, da učinimo život korisnika boljim, možemo da kažemo da se u socijalnu zaštitu ulaže više nego ikad, da nijedno socijalno davanje neće biti uskraćeno, naprotiv, već uvećano", rekao je Vulin.
 Istakao je da je Gerontološki centar u Obrenovcu "ostavio i sećanje na poplave iza sebe", jer je u potpunosti obnovljen i svaki njegov deo funkcionalan i unapređen, te da je Ministarstvo za taj centar obezbedilo novu medicinsku opremu, obnovilo sve što je trebalo, te da sada čak postoji i bioskopska sala za korisnike, a napominje da će se uskoro završiti montaža tri dodatna lifta. "Tako da, sve što je potrebno za licencu, po najvišim mogućim standardima, ovaj dom će imati i poplave će biti samo jedna ružna uspomena, ali ne čak uvek ni ružna. Biće uspomena, a lepa zato što možemo da se setimo ljudske solidarnosti i koliko je dobrote i hrabrosti tada pokazala čitava Srbija prema Obrenovcu i prema korisnicima centra", rekao je Vulin.
 Slične vesti

Vučić: Predlog da se služi obavezni vojni rok od 90 dana

7 May 2022, 11:42

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u svom jučerašnjem obraćanju, pored ostalog dao predlog i da se povede javna…

Drecun: Dalje međunarodno prisustvo ohrabruje one koji bi da unitaririzuju BiH

27 Dec 2021, 10:17

Komentarišući izjavu načelnika Generalštaba vojske Švajcarske Tomasa Sislija da se ne može predvideti kraj mirovnih misija…

Grubješić: Brisel treba da obezbedi da se približe suprotstavljeni stavovi Beograda i Prištine

7 Sep 2021, 9:14

Odgovornost Brisela u dijalogu Beograda i Prištine je veća od odgovornosti učesnika u dijalogu, pošto treba…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeNakon "mirne" faze,…

Nakon „mirne“ faze, prema poslednjim informacijama, raste broj novoobolelih od…

24 Jun 2022, 13:03

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Jun 2022.

SRBIJA: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne…

24 Jun 2022, 11:48

DruštvoŽetva ozimih strnih žita

Protekle sedmice u Braničevu su pali prvi otkosi ječma, a požnjevena je i po koja parcela…

24 Jun 2022, 11:37

Kursna lista