Vulin: Policija nastavlja žestoku borbu protiv mafije
   24 Feb 2022, 10:55    Beograd    rts    Elena Marjanović


Vulin: Policija nastavlja žestoku borbu protiv mafije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je srpska policija od oktobra 2020. do februara ove godine razbila 25 organizovanih kriminalnih grupa i uhapsila 180 osoba, članova tih kriminalnih grupa.


Aleksandar Vulin, na kolegijumu Uprave kriminalističke policije, naglasio je da je ponosan na rezultate rada Uprave kriminalističke policije (UKP), te dodao da se za godinu i četiri meseca u Srbiji i Beogradu nije dogodilo niti jedno mafijaško ubistvo, saopštilo je Ministarstvo.

  Kazao je da je srpska policija u poslednjih godinu i po dana "zadala žestok udarac mafiji", te da policija nastavlja "žestoku i beskompromisnu borbu" protiv nje, dodaje se u saopštenje.

"Od oktobra 2020. godine do danas zaplenjeno je gotovo 11 tona različitih narkotika. Zahvaljujući operativnom radu pripadnika Uprave kriminalističke policije, uz veliku podršku državnog vrha na čelu sa predsednikom Vučićem, razbili smo 25 organizovanih kriminalnih grupa za godinu i po dana i uhapsili 180 lica, članova tih kriminalnih grupa koji se sumnjiče za ubistva, otmice, trgovinu i stavljanje u promet opojnih droga i oružja, uhapsili smo lica koja se terete za krijumčarenje ljudi, privredni kriminal, korupciju, razbojništva", naveo je Vulin.

Istakao je da su "razbili najmonstruozniji kriminalni klan u ovom delu Evrope, klan Belivuk-Miljković i uhapsili 29 članova ove kriminalne grupe", kaže se u saopštenju.

"Zahvaljujući upornom radu pripadnika srpske policije uhapšen je najozloglašeniji kriminalac u regionu Darko Elez i razbijena kriminalna grupa koju je predvodio Dario Đorđević. Razbijeno je osam organizovanih kriminalnih grupa koje su se bavile krijumčarenjem ljudi", rekao je ministar.

Dodao je i da su procesuirane i "mnoge organizovane kriminalne grupe koje su se bavile krađom i vršile krivična dela prevare".

"Ovim putem želim posebno da se zahvalim tužilaštvu uz čiju pomoć i podršku smo postigli ovako značajne rezultate i našu Srbiju učinili bezbednijom i boljim mestom za život običnih ljudi", poručio je Vulin.

Načelnici Uprave kriminalističke policije na čelu sa Bogdanom Pušićem, predstavili su ministru buduće planove i ciljeve iz svojih linija rada, kaže se u saopštenju.

Na kolegijumu UKP-a je konstatovano da je, osim ostvarenih odličnih rezultata, neophodno uložiti još više truda i napora kako bi se visok nivo bezbednosti očuvao i unapredio.

"Pripadnici srpske policije uživaju puno poverenje i podršku državnog vrha na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ne postoje prepreke koje ih mogu zadržati i sprečiti da svoje poslove obavljaju još bolje i efikasnije", poručio je Vulin.

Na kolegijumu su prisustvovali pomoćnik direktora policije i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić i viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović.Slične vesti

U Opštini Golubac podeljena autosedišta roditeljima novorođenih beba

15 Dec 2023, 19:31

Opština Golubac u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, nastavlja sa aktivnostima na unapređenju…

Bezbednost počinje s tobom!

6 Dec 2023, 14:28

Karavan “Bezbednost počinje s tobom!” boravio je na Trg oslobođenjau Požarevcu.


Karavan Agencije…

Bezbednost dece u saobraćaju

26 Oct 2023, 10:32

Deca  kao najranjiviji učesnici u saobraćaju treba od malih nogu edukovati, u cilju njihove bezbednoati u saobraćaju

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBole stigao u Poljoprivrednu školu

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne…

27 Feb 2024, 13:28

DruštvoVrnjačka Banja na 45. Međunarodnom…

Vrnjačka banja predstavila turističku ponudu na  na 45. Međunarodnom sajmu turizma u…

27 Feb 2024, 13:02

DruštvoProgram podrške neformalnim grupama

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ održana je sesija povodom realizacije…

27 Feb 2024, 13:01

Kursna lista