Vulin: Darko Elez sarađivao sa "kavčanima", nema nedodirljivih
   23 Dec 2020, 9:34    Beograd    RTS    Elena Marjanović


Vulin: Darko Elez sarađivao sa "kavčanima", nema nedodirljivih

Hapšenje jednog od najzloglasnijih kriminalaca Darka Eleza dokaz je da policija radi svoj posao i da se odgovorno bori protiv organizovanog kriminala, rekao je gostujući u Jutarnjem dnevniku ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin kaže da je Darko Elez uhapšen u Batajnici, u firmi koja je glasila na njegovu ženu, ali je bila suštinski u njegovom vlasništvu.
  "Akcija je bila profesionalana, znali smo gde se kreće, s kim se viđa, i kad smo dobili naredbu Višeg suda, što je bila hrabra odluka, odmah smo krenuli u akciju. Darko Elez je vršio najteža krivična dela, ubistva, rekete, tako da je jako dobra vest je da više nije na slobodi", istako je ministar polcije. Potvrdio je da je kriminalna grupa koju je predvodio Darko Elez sarađivala sa kriminalnom grupom iz Beograda bliskom "kavčanima". "Brojna njihova dela su bila povezana i on je stajao iza toga. Svi oni jako dobro sarađuju. Sarađuju u Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori. Svi znaju da je on ubica i narko diler, ali je bilo teško to dokazati. Čim smo dobili dokaze preduzeli smo akciju", naveo je Vulin i zahvalio na saradnji tužilaštvu BiH i Republike Srpske. Ministar je ponovio da u borbi protiv organizovanog kriminala nema zaštićenih. "Teško je reći da je Elez imao zaštitu ministarstava policije, on je državljanin i Srbije i BiH. Važno je da je predsednik Vučić objavio rat mafiji, a svako ko misli da je to rekao iz političkih razloga greši. Neće se stati samo na ovome", izričit je Vulin. U poslu koji obavlja najteže je, kaže, doći do države. Od kako je pre mesec dana preuzeo funkciju od ministra Stefanovića, MUP, kaže, beleži nekoliko velikih i uspešnih policijskih akcija. "Za mesec dana uhapsili smo Darka Eleza, koji neće više moći da uništava živote naših građana, uhapsili smo Pink pantere koji su ukrali satove vredne 4 miliona evra. U borbi s narkoticima radimo svaki dan. A pored toga uputio sam svim nadležnim uprava da mi se prijavi ukoliko im neki policajac prijavi da je primetio kriminalne akcije u svom reonu", napomenuo je Aleksandar Vulin. Ministar je pozvao sve građane da prijave ukoliko vide narkodilere ispred škole ili im neko traži reket, jer je polcija tu da ih zaštiti.Slične vesti

Uhapšen za nanošenje lakih telesnih povrede i izazivanje opšte oapsnosti

31 Dec 2020, 11:34

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su N. S. (1976) iz Beograda zbog postojanja osnova…

U Petrovcu na Mlavi uhapšen M.P. (1991)

29 Dec 2020, 12:19

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Petrovcu na Mlavi uhapsili su
M. P. (1991) iz ovog mesta, zbog…

U Požarevcu uhapšen S.Č. (1995)

29 Dec 2020, 12:13

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu zaplenili su više od
kilogram amfetamina i uhapsili…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeZZJZ Požarevac : 61 novi slučaj…

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, zabeleženo 61 novi slučaj korona…

23 Jan 2021, 0:33

EkonomijaPočela izrada nacrta programa…

Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj, poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave…

22 Jan 2021, 12:41

DruštvoŽrtve da prijave nasilnika

Žrtva bilo koje vrste nasilja mora da prijavi počinioca, ističe Nemanja Račić, požarevački…

22 Jan 2021, 12:31

Kursna lista