Vučić sa predsednikom francuskog Senata: Ekonomska saradnja beleži odlične rezultate
   25 Nov 2022, 14:09    Kostolac    sattv    Elena Marjanović


Vučić sa predsednikom francuskog Senata: Ekonomska saradnja beleži odlične rezultate

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Senata Republike Francuske Žerarom Laršeom, sa kojim je razgovarao o unapređenju srpsko-francuske saradnje, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.


Predsednik Vučić je zahvalio predsedniku francuskog Senata na poseti, istakavši da je ona najbolji pokazatelj kontinuiteta političkog dijaloga dve zemlje, pogotovo imajući u vidu da je Francuska jedan najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije, sa kojom nas čvrsto vezuju prijateljstvo i istorijska bliskost, saopšteno je iz Predsedništva.


Predsednik Vučić upoznao je Laršea i sa najnovijim razvojem situacije na Kosovu i Metohiji i istakao da Beograd ostaje u potpunosti posvećen dijalogu kao jedinom mehanizmu za pronalaženje kompromisnog rešenja, kao i održavanju mira i stabilnosti u regionu.


"Cenimo aktivan pristup Francuske i očekujemo razumevanje za naš stav da se primene svi postojeći sporazumi, a pre svega deo koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština, što je od ključnog značaja za bezbednost i normalan život srpske zajednice na Kosovu i Metohiji", naglasio je predsednik Vučić još jednom zahvalivši Francuskoj, i posebno predsedniku Emanuelu Makronu, na pažnji koju poklanja Srbiji i regionu Zapadnog Balkana.


Govoreći o evrointegracijama naše zemlje, predsednik Vučić je zahvalio Francuskoj na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu.


Francuski zvaničnik je istakao da evropski put Srbije nema alternativu izrazivši spremnost da se ubrza njegova dinamika, zaključuje se u saopštenju.


Zvaničnici su se saglasili da se odnosi Srbije i Francuske intenzivno razvijaju i da ekonomska saradnja beleži odlične rezultate, što je, ističu, jasan pokazatelj zainteresovanosti Francuske za dugoročno i temeljno prisustvo u našoj zemlji.


"Naša privredna saradnja se veoma dinamično razvija u različitim sferama, a karakteriše je sve veća trgovinska razmena roba i usluga, kao i značajna ulaganja francuskih kompanija u srpsku privredu, koja su poslednjih godina proširena na realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata od kojih neki imaju status projekta od nacionalnog značaja", istakao je Vučić i dodao da u narednom periodu očekuje realizaciju novih francuskih investicija u Srbiji.


Larše: Naše prijateljstvo se pretače u strateško partnerstvo


Predsednik francuskog Senata Žerar Larše rekao je da je evidentno da se iskreno prijateljstvo i poverenje, koje su međusobno izgradili predsednici Makron i Vučić, pretače u strateško partnerstvo dveju zemalja, istakavši da je to vidljivo već po sletanju na beogradski aerodrom, koji rekonsturiše francuski "Vansi".Slične vesti

Vučić: Odgovaraću svima na sednici Skupštine, iako neki dolaze zbog samopromocije

1 Feb 2023, 9:15

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da će odgovarati svima na sednici parlamenta o pregovaračkom procesu sa Prištinom,…

Opštinski odbor SNS Kučevo jedinstveno daje bezrezervnu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

24 Jan 2023, 15:19

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Kučevo  jedinstveno daje bezrezervnu podršku predsedniku Srbije…

Vučić: Plan za KiM prihvatile sve članice EU, ako ne budemo sarađivali prekidaju se evrointegracije i povlače investicije

24 Jan 2023, 9:41

Plan za Kosovo i Metohiju nije više samo francusko-nemački, već mnogo više od toga, rekao je predsednik Srbije…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaU Biblioteci u Golupcu odrzano…

U  organizaciji Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu…

4 Feb 2023, 13:09

DruštvoPrijava za zakup javne površine…

Obaveštavaju se sve zainteresovane stranke za zauzeće javne površine tokom osmomartovskih…

4 Feb 2023, 12:43

DruštvoStanovnik Srbije u proseku provede…

Podaci iz Istraživanja o korišćenju vremena pokazuju da žene u Republici Srbiji, u…

4 Feb 2023, 12:32

Kursna lista