Vučić i Brajović o odnosima Srbije i Crne Gore
   13 Oct 2017, 13:21        RTS    Maja Kostić


Vučić i Brajović o odnosima Srbije i Crne Gore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sa predsednikom Skuštine Crne Gore Ivanom Brajovićem razgovarao o bilateralnim odnosima, ključnim pitanjima od značaja za građane dveju zemalja i evropskim integracijama.
Predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo stepenom saradnje parlamenta Srbije i Crne Gore, i naglasio da je neophodno raditi i na jačanju ekonomske saradnje, naročito u oblasti infrastrukturnog povezivanja, u cilju izgradnje auto-puta Beograd–Bar i rekonstrukcije i modernizacije pruge Beograd–Podgorica–Bar.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o položaju Srba u Crnoj Gori i Crnogoraca u Srbiji, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.
"Očekujem da ćemo ubrzati rad na svim važnim pitanjima i projektima i da ćemo uskoro imati dobre i konkretne rezultate koje će naši građani osetiti u svakodnevnom životu", istakao je predsednik Vučić. 
Predsednik Skupštine Brajović je naglasio da su odnosi dveju zemalja na najvišem nivou u poslednjih 10 godina i da sada ulaze u fazu stabilnosti i relaksiranosti, čemu je u velikoj meri doprineo odnos vlada Srbije i Crne Gore, navedeno je u saopštenju.
 Slične vesti

Zapadni Balkan zaslužuje članstvo u EU

3 Jul 2018, 13:52

Evropska unija će biti kompletna tek kada se toj zajednici nacija pridruže zemlje Zapadnog Balkana, izjavio je u Strazburu…

Slanje naših vojnika u misiju na Kosovu nije upereno protiv Srbije

3 Jul 2018, 13:36

Udruženje Crnogoraca sa Kosova i Metohije brani odluku Podgorice o slanju crnogorskih vojnika u misiju KFOR na Kosovu, ocenjujući…

Računajte na podršku Rumunije

21 Jun 2018, 13:53

Predsednik Bugarske Rumen Radev podržao pridruživanje Srbije EU i pozvao na veću aktivnost u povezivanju regiona koja je…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaIZLOZBA SLIKA GUSTAVA KLIMTA U…

U  holu Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu, otvorena…

19 Jul 2018, 18:39

Zabava,,ALASKE VEČERI'' PO 53.PUT NAREDNOG…

U organizaciji Mesne zajednice i Turističke organizacije,u podršku opštine Veliko…

19 Jul 2018, 16:47

ZanimljivostiSTEK U BIBER SOSU

STEK U BIBER SOSU POTREBNO JE 4 juneće šnicle od po 200 g, 4 kašike maslinovog ulja, so, biber,…

19 Jul 2018, 13:54

Kursna lista