VUČIĆ: SRBIJA ĆE BITI DOBRO MESTO ZA ŽIVOT, PODRŠKA GRAĐANA I ŽELJA DA SE MENJAMO KLJUČNI
   30 May 2017, 14:41        RTS    Tatijana Spasojević


VUČIĆ: SRBIJA ĆE BITI DOBRO MESTO ZA ŽIVOT, PODRŠKA GRAĐANA I ŽELJA DA SE MENJAMO KLJUČNI

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić je na poslednjoj konferenciji za novinare u svojstvu premijera zahvalio građanima – uz poruku da Vlada Srbije ne bi mogla da postigne uspeh bez njihove podrške. Ističe da je posao obavljao u teškim vremenima, ali sa ponosom. Nisam lagao građane, bolja vremena će osećati iz dana u dan, kaže odlazeći premijer. Dok su drugi iscrtavali nekakve granice, ja sam se trudio da ucrtavam puteve, naveo je Vučić i najavio nastavak infrastrukturnih projekata. Ističe da želi da ga pamte po reformskom pečatu, a da će uskoro obavestiti javnost o tome kada više neće biti predsednik Srpske napredne stranke.
Aleksandar Vučić je poručio da nasledniku na premijerskoj funkciji ostavlja dobru kasu, ističući da Srbija nema problema sa likvidnošću i solventnošću, i da Vlada Srbije nema deficit u budžetu.
Istakao je da smo, po apsolutnim brojevima, šesta zemlja po broju zaposlenih uz pomoć subvencija države, te da veruje da će takve investicije i zaposlenost rasti.

Podsetio je da je u 2016. ostvaren rast BDP-a za 2,8 odsto, da se u ovoj godini očekuje rast veći od tri odsto, a da su procene Svetske banke i MMF-a da će biti veći i od 3,5 odsto.
"To je veće od proseka rasta država članica EU, ali nama taj rast nije dovoljan. Potreban je veći kako bismo stigli najrazvijenije zemlje EU i zato ti brojevi moraju da budu veći", rekao je Vučić na poslednjoj pres-konferenciji pred preuzimanje dužnosti predsednika Republike.
Istakao je da je ponosan što budžet nije u deficitu, i naglasio da će maj biti završen sa devet do 10 milijardi suficita.
"Očekujem da će se pojačati suficit u junu, jer je predviđeno da imamo pet milijardi suficita u tom mesecu", rekao je Vučić i konstatovao da narednom predsedniku Vlade ostavlja punu kasu.
Zahvalio je građanima Srbije na podršci, ističući da Vlada Srbije ne bi mogla da postigne uspeh bez njihove podrške.



Slične vesti

Samit Brdo-Brioni u Skoplju: Vučić: Srbija za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja

11 Sep 2023, 12:41

Lideri regiona sastali su se ovog prepodneva u Skoplju, u okviru procesa Brdo-Brioni. To je još jedna u nizu inicijativa…

Vučić: Svaki susret s Orbanom je izuzetan, današnji ima posebnu simboliku

20 Aug 2023, 11:04

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru. Vučić…

Eskobar: Kurti će propustiti priliku ako se ne uskladi s partnerima

8 Jul 2023, 10:15

Specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da je evropski plan za rešavanje kosovskog…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista