VUČIĆ: SRBIJA ĆE BITI DOBRO MESTO ZA ŽIVOT, PODRŠKA GRAĐANA I ŽELJA DA SE MENJAMO KLJUČNI
   30 May 2017, 14:41        RTS    Tatijana Spasojević


VUČIĆ: SRBIJA ĆE BITI DOBRO MESTO ZA ŽIVOT, PODRŠKA GRAĐANA I ŽELJA DA SE MENJAMO KLJUČNI

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić je na poslednjoj konferenciji za novinare u svojstvu premijera zahvalio građanima – uz poruku da Vlada Srbije ne bi mogla da postigne uspeh bez njihove podrške. Ističe da je posao obavljao u teškim vremenima, ali sa ponosom. Nisam lagao građane, bolja vremena će osećati iz dana u dan, kaže odlazeći premijer. Dok su drugi iscrtavali nekakve granice, ja sam se trudio da ucrtavam puteve, naveo je Vučić i najavio nastavak infrastrukturnih projekata. Ističe da želi da ga pamte po reformskom pečatu, a da će uskoro obavestiti javnost o tome kada više neće biti predsednik Srpske napredne stranke.
Aleksandar Vučić je poručio da nasledniku na premijerskoj funkciji ostavlja dobru kasu, ističući da Srbija nema problema sa likvidnošću i solventnošću, i da Vlada Srbije nema deficit u budžetu.
Istakao je da smo, po apsolutnim brojevima, šesta zemlja po broju zaposlenih uz pomoć subvencija države, te da veruje da će takve investicije i zaposlenost rasti.

Podsetio je da je u 2016. ostvaren rast BDP-a za 2,8 odsto, da se u ovoj godini očekuje rast veći od tri odsto, a da su procene Svetske banke i MMF-a da će biti veći i od 3,5 odsto.
"To je veće od proseka rasta država članica EU, ali nama taj rast nije dovoljan. Potreban je veći kako bismo stigli najrazvijenije zemlje EU i zato ti brojevi moraju da budu veći", rekao je Vučić na poslednjoj pres-konferenciji pred preuzimanje dužnosti predsednika Republike.
Istakao je da je ponosan što budžet nije u deficitu, i naglasio da će maj biti završen sa devet do 10 milijardi suficita.
"Očekujem da će se pojačati suficit u junu, jer je predviđeno da imamo pet milijardi suficita u tom mesecu", rekao je Vučić i konstatovao da narednom predsedniku Vlade ostavlja punu kasu.
Zahvalio je građanima Srbije na podršci, ističući da Vlada Srbije ne bi mogla da postigne uspeh bez njihove podrške.Slične vesti

Brnabić: Smatram da bi SNS trebalo da formira vlast sa manjinama

4 Aug 2020, 10:13

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da je na sednici predsedništva Srpske napredne stranke glasala da SNS sama…

Vučić u subotu sa Trampom

23 Jun 2020, 11:12

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u subotu sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, piše Njujork tajms.…

SNS PROSLAVILA SLAVU

28 Oct 2019, 13:08

POLITIČKA PARTIJA SRPSKA NAPREDNA STRANKA JE PROSLAVILA SLAVU SVETU PETKU.

Politička partija SNS je obeležila u…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeU Braničevskom pet, a u Podunavskom…

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac 30 novih  slučajeva korona virusa u…

7 Aug 2020, 13:15

PoljoprivredaNovi objekat za smeštaj svinja…

Na početku školske godine učenike Poljoprivredne škole sa domom učenika “Sonja…

7 Aug 2020, 12:29

Kursna lista