VUČIĆ: SRBIJA ĆE BITI DOBRO MESTO ZA ŽIVOT, PODRŠKA GRAĐANA I ŽELJA DA SE MENJAMO KLJUČNI
   30 May 2017, 14:41        RTS    Tatijana Spasojević


VUČIĆ: SRBIJA ĆE BITI DOBRO MESTO ZA ŽIVOT, PODRŠKA GRAĐANA I ŽELJA DA SE MENJAMO KLJUČNI

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić je na poslednjoj konferenciji za novinare u svojstvu premijera zahvalio građanima – uz poruku da Vlada Srbije ne bi mogla da postigne uspeh bez njihove podrške. Ističe da je posao obavljao u teškim vremenima, ali sa ponosom. Nisam lagao građane, bolja vremena će osećati iz dana u dan, kaže odlazeći premijer. Dok su drugi iscrtavali nekakve granice, ja sam se trudio da ucrtavam puteve, naveo je Vučić i najavio nastavak infrastrukturnih projekata. Ističe da želi da ga pamte po reformskom pečatu, a da će uskoro obavestiti javnost o tome kada više neće biti predsednik Srpske napredne stranke.
Aleksandar Vučić je poručio da nasledniku na premijerskoj funkciji ostavlja dobru kasu, ističući da Srbija nema problema sa likvidnošću i solventnošću, i da Vlada Srbije nema deficit u budžetu.
Istakao je da smo, po apsolutnim brojevima, šesta zemlja po broju zaposlenih uz pomoć subvencija države, te da veruje da će takve investicije i zaposlenost rasti.

Podsetio je da je u 2016. ostvaren rast BDP-a za 2,8 odsto, da se u ovoj godini očekuje rast veći od tri odsto, a da su procene Svetske banke i MMF-a da će biti veći i od 3,5 odsto.
"To je veće od proseka rasta država članica EU, ali nama taj rast nije dovoljan. Potreban je veći kako bismo stigli najrazvijenije zemlje EU i zato ti brojevi moraju da budu veći", rekao je Vučić na poslednjoj pres-konferenciji pred preuzimanje dužnosti predsednika Republike.
Istakao je da je ponosan što budžet nije u deficitu, i naglasio da će maj biti završen sa devet do 10 milijardi suficita.
"Očekujem da će se pojačati suficit u junu, jer je predviđeno da imamo pet milijardi suficita u tom mesecu", rekao je Vučić i konstatovao da narednom predsedniku Vlade ostavlja punu kasu.
Zahvalio je građanima Srbije na podršci, ističući da Vlada Srbije ne bi mogla da postigne uspeh bez njihove podrške.Slične vesti

SNS PROSLAVILA SLAVU

28 Oct 2019, 13:08

POLITIČKA PARTIJA SRPSKA NAPREDNA STRANKA JE PROSLAVILA SLAVU SVETU PETKU.

Politička partija SNS je obeležila u…

MEDVEDEV STIGAO U BEOGRAD

19 Oct 2019, 12:54

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev doputovao je u zvaničnu posetu Beogradu, tokom koje će prisustvovati obeležavanju 75. godišnjice…

MILOŠ VUČEVIĆ U POŽAREVCU: O NETAČNIM NAVODIMA OPOZICIJE I O NAPADIMA NA NOVINARE

17 Oct 2019, 12:16

POTPREDSEDNIK SRPSKE NAPREDNE STRANKE I GRADONAČELNIK NOVOG SADA MILOŠ VUČEVIĆ  POSETIO JE JE JUČE GRADSKI ODBOR…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMIHAJLOVIĆ U VELIKOM GRADIŠTU:…

POTPREDSEDNICA VLADE ZORANA MIHAJLOVIĆ OBIŠLA JE  OPŠTINU VELIKO GRADIŠTE…

21 Jan 2020, 16:32

Vremenska prognozaPROGNOZA za SREDU, 22. Januar…

SRBIJA: U sredu ujutru mraz i magla. Tokom dana sunčani periodi i toplije. Otopljenje će se…

21 Jan 2020, 14:23

PolitikaNastavak reformi, samo ako SNS…

Jedina garancija da će se nastaviti promene i da će Srbija nastaviti ovim putem je da SNS…

21 Jan 2020, 12:49

Kursna lista