Vučić: Ovo će biti godina ogromnog napretka odnosa Srbije i Grčke; Micotakis: Siguran sam da se Srbija ubrzano približava EU
   12 Feb 2024, 13:48    Beograd    rts    Elena Marjanović


Vučić: Ovo će biti godina ogromnog napretka odnosa Srbije i Grčke; Micotakis: Siguran sam da se Srbija ubrzano približava EU

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je, na zajedničkoj konferenciji za medije sa grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom, da veruje da će ovo biti godina ogromnog napretka i rasta ekonomskih odnosa Srbije i Grčke. Poželeo je dobrodošlicu svim grčkim kompanijama koje žele da rade u Srbiji. Grčki premijer poručuje da je siguran da će se Srbija ekonomskim reformama ubrzano približiti Evropskoj uniji.


Vučić: Verujem da će ovo biti godina ogromnog napretka i rasta odnosa Srbije i Grčke


Predsednik Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za novinare, koju je održao sa grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom, da veruje da će ovo biti godina ogromnog napretka i rasta ekonomskih odnosa Srbije i Grčke.


“Srećan sam što Srbija i Grčka čuvaju i neguju dobre prijateljske, da kažem i bratske odnose. Zadovoljan sam što smo razgovarali o svim aspektima naše bilateralne saradnje“, rekao je Vučić.


Naveo je da ove godine obeležavamo 145. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Grčke.


“Verujem da će ovo biti godina ogromnog napretka i rasta u našim ekonomskim odnosima, trgovinskoj razmeni", dodao je Vučić.


Pored toga, veruje, kako kaže, da će ovo biti i godina u kojoj ćemo održati četvrti Visoki savet za saradnju Srbije i Grčke.


“Srbija i Grčka su uvek međusobno podržavale teritorijalni integritet jedna druge. Verujem da će tako biti i u budućnosti“, naveo je Vučić.


Ukazao je da je sa premijerom Micotakisom imao otvoren, iskren i prijateljski razgovor o svim važnim pitanjima.


“Mnogo toga sam naučio od premijera Micotakisa, informisao me o mnogim stvarima koje meni, zbog činjenice da nismo deo Evropske unije, nisu uvek na takav način poznate. Dobro sam razumeo šta je interes Grčke, ali i Evrope“, rekao je Vučić.


Naglasio je da je Grčka jedan od značajnih, važnih i iskrenih podržavalaca Srbije na njenom evropskom putu.


“Postavilo se pitanje ima li Srbija neke druge alternative, neke druge puteve, želi li Srbija da bude deo Evropske unije, kao i želi li Evropa da Srbija bude deo Evropske unije. Što se nas tiče, ja sam rekao nedvosmisleno premijeru Micotakisu, uprkos različitim stvarima, da je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak i ubrzanje svog evropskog puta, da smo zahvalni Grčkoj na toj podršci“, rekao je Vučić.


Istakao je da to nije samo formalna rečenica koju političari izgovaraju kao poštapalicu, već da je to od suštinskog značaja za našu zemlju.


“Rekao sam da razumem da u Evropi nisu uvek srećni svim našim potezima, ali isto tako u Evropi moraju da razumeju da i mi očekujemo jasne signale za podršku Srbiji na njenom putu“, rekao je Vučić.Slične vesti

Dačić u Kampali: Za interese Srbije važno da prisustvuje Pokretu nesvrstanih

18 Jan 2024, 11:08

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovao je na Ministarskom sastanku 19. Samita…

Protestna nota Ambasadi Albanije zbog paljenja državne zastave Srbije na trgu u Tirani

22 Nov 2023, 9:39

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije uručilo je protestnu notu Ambasadi Republike Albanije u Beogradu, kojom se…

Stoltenberg stiže na Zapadni Balkan, u utorak u Beogradu

18 Nov 2023, 11:09

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg od 19. do 22. novembra posetiće zemlje Zapadnog Balkana, a u utorak 21. novembra…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZanimljivostiPrestupne godine - šta bi bilo…

Učili smo da je Zemlji potrebno 365 dana da napravi pun krug, ali to putovanje traje oko 365…

28 Feb 2024, 9:32

EkonomijaSrpska preduzeća sve više traže…

Prošle godine evropske berze struje su se stabilizovale i prosečna veleprodajna cena…

28 Feb 2024, 9:28

DruštvoSaobraćajna policija privremeno…

Saobraćajna policija u proteklih šest dana privremeno je oduzela osam vozila od počinilaca…

28 Feb 2024, 9:25

Kursna lista