Vučević za RTS: Sastavljanje Vlade nije igra brojki i slova
   21 Oct 2020, 9:24    Beograd    RTS    Elena Marjanović


Vučević za RTS: Sastavljanje Vlade nije igra brojki i slova

Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević rekao je za RTS da je Vlada Srbije dobila ograničeni mandat, nešto kraći mandat, i tu je postojao konsenzus. Posle godinu i po dana izlazimo pred građne da kažemo - ocenite nas, da li smo se dobro nosili sa koronim, da li smo imali dobre ekononske odgovore i da li smo zaštitili nacionalne interese, istakao je Vučević.

Lider Srpske napredne stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče, posle sednice Predsedništva, da će nova Vlada Srbije biti ograničenog trajanja i da će predsednički i novi parlamentarni izbori biti održani najkasnije 3. aprila Ivica Dačić biće novi predsednik Skupštine Srbije. Novu vladu SNS će formirati sa SPS-om i SPAS-om Aleksandra Šapića, koji će imati jedno ministarstvo. 

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS-a Miloš Vučević rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a, da je atmosfera na sednici Predsedništva SNS-a bila radna i svečana, ukazujući da je danas 12 godina stranke.

Govoreći o tome da li je bilo konsenzusa među članovima Predsedništva, Vučević kaže da je postojao.

"Na prethodnim sednicama u vezi sa razgovorima o potencijalnim koalicionim partnerima imali smo različita tumačnja članova Predsedništva, a juče kao i o odluci o mandataru nije bilo nekih disonantnih tonova. U nedelju očekujem da završimo personalne stvari", podvlači Vučević.

Koalicija je dobila najaširu podršku na Poredsedništvu SNS-a, kada saberete one koji su bili za te opcije, kaže on.

Odgovarajući na pitanje da li je bilo glasova protiv, Vučević kaže da nije bilo nikog protiv.

Širi front u borbi za šest ciljeva 

"Bilo je šire obrazloženje predsednika zašto je najbolje za Srbiju da bude ovakva koalicija, da možda SNS gubi kao stranka u smislu onog kapaciteta koja bi mogla da ima kao apsolutni pobednik izbora - ali moramo da gledamo širi društveni aspekt - da budemo svesni odgovornosti koju su nam građani dali za kreiranje i za njihovu budućnost. Bolje da bude širi front u borbi za šest ciljeva, koji su zahtevni i proizilaze jedni iz drugih", rekao je Vučević.

Osvrćući se na ispunjavanje šest ciljeva koji su pred Vladom, Vučević kaže da se ne umanjuju izazovi koji su pred nama - postoji veliko pitanje kada će vakcina protiv korone doći i jedno od najozibljinijih pitanja su ekonomske posledice svega ovoga kroz šta prolazi ceo svet.

Prema njegovim rečima, Srbija mora da bude konkurenta na tržištu i da u novoj raspodeli karata sačuva svoj suverenitet i nastavi evropski put.

"Vlada je dobila ograničeni mandat, nešto kraći mandat i tu je postojao konsenzus u SNS-u, to je osetljiv period ali očekujemo i dalji prtisak na Srbiju u vezi sa Kosovom i Metohijom, u kontkstu korone i Kosova i zato će Vlada biti limitirana na 18 meseci i da 2022. možemo da izađemo pred građane i kažemo - ocenite nas", istakao je potpredsednik SNS-a.

"Korona i Kosovo neće se skloniti sa agende" 

Kaže da je ograničnje Vlade dokaz odgovrnosti jednog drugog pristupa jedne političke stranke prema građanima. "Želimo da kažemo da smo svesni da se narednih 18 meseci korona i Kosovo neće skloniti sa agende, biće veći prtisci na Srbiju", rekao je on.

Posle godinu i po dana izlazimo pred građne da kažemo - ocenite nas, da li smo se dobro nosili sa koronim, da li smo imali dobre ekononske odgovore i da li smo zaštitili nacionalne interese, ponovio je Vučević.

Jedino kadrovsko rešnje je da će Ivica Dačić biti predsenik Skupštine Srbije. Vučević kaže da to nije igra brojki i slova, sastav vlade i formiranje izvršne vlasti je ozibljan posao i da bi se uplašio da se sve završilo za 24 časa.

Govoreći o Dačiću, kaže da ga to nije iznenadilo jer je u sebi znao da je to jedno od rešenja, ali neki članovi Predsedništva su bili, ali svi su bili "za", i da pretpostavlja da je neko možda želeo da bude predsednik Skupštine.

Vučević je rekao da ostaje u Novm Sadu, da je izabran za gradonačenika po treći put i da je fokusiran na taj posao.2022. godine.Slične vesti

Dačić: Sukobi u Nagorno-Karabahu mogu biti upozorenje za sve u regionu

29 Sep 2020, 9:32

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže za RTS da se Srbija u sukobu Jermenije i Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu ne stavlja…

Zdrava Srbija će opravdati poverenje Užičana

14 Aug 2020, 10:09

Milan Stamatović, predsednik ZS , uoči konstitutivne sednice užičkog parlamenta, kaže da će opravdati ukazano poverenje…

Vučić: Učestvovaćemo u razgovoru u Beloj kući

14 Aug 2020, 9:20

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će Beograd učestvovati u razgovorima u Beloj kući, koje je za 2. septembar najavio…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDezinfekcija javnih površina I…

Dobrovoljno vatrogasno društvo Golubac u skladu sa propisanim merama Vlade Republike…

27 Nov 2020, 14:06

ZdravljeZZJZ Požarevac: 137 novoobolelih

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac do 13 časova još 137 slučajeva…

27 Nov 2020, 12:50

SportDve zlatne kacige za mladog Požarevljanina

Mladi Požarevljuanim Uroš Stevanović, šest godina šampion u kartingu,…

27 Nov 2020, 12:49

Kursna lista