VRHUNSKI MARATONAC GOSTUJE U POŽAREVCU
   6 Nov 2018, 14:15    Požarevac    SATTV    Maja Kostić


VRHUNSKI MARATONAC GOSTUJE U POŽAREVCU

25. NOVEMBRA BIĆE ODRŽANA PROMOCIJA FILMA I KNJIGE  O GORANU NIKOLIĆU, SLABOVIDOM MARATONCU IZ KRAGUJEVCA, KOJI JE UZ PODRŠKU ROTARI KLUBA POŽAREVAC VIMINACIJUM I PRIJATELJA ISTRČAO 55 UZASTOPNIH MARATONA ZA 55 DANA. PROMOCIJA ĆE SE ODRŽATI   U MALOJ SALI CENTRA ZA KULTURU A ULAZ JE BESPLATAN. IZA OVOG PROJEKTA FINANSIJSKI JE STALA DELTA FONDACIJA.

Rotari klub Požarevac pruža logističku podršku, a na početku promocije biće predstavljena knjiga Maratonac, koju je priredio Aleksandar Bojić. Zatim će biti projekcija filma  Otvorenih očiju, koji je o Goranovom poduhvatu snimio Marko Novaković. Ovaj kulturni događaj ima i humanitarni karakter. Članovi Rotari kluba i njihovi prijatelji prikupljaće pomoć za razvoj sporta osoba sa invaliditetom, posebno Paraolimpijskog kluba Junior iz Kragujevca, čiji je član i Goran Nikolić. Svaki darodavac na poklon će dobiti primerak knjige Maratonac, koja je izašla iz štampe.  U ovoj promociji učestvuje i Bane Dmitrović, požarevački proslavljeni sportista, vlasnik Karate kluba 012, koji će na promociji biti u ulozi voditelja i time dati doprinos pomenutoj promociji.
Goran je za 55 dana istrčao isto toliko maratona, trčeći od grada do grada u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, a maraton je završio u Budvi. Ukupno je pretrčao oko 2.400 kilometara i postavio je i Ginisov rekord.
Ovaj nesumnjivo junak, koji je pokazao da volja čini čuda, koji je porušio sve predrasude prema invalidima, kaže da je na trčanje za Ginisa poneo 10 pari patika. Goran Nikolić vidi samo 5 odsto na jedno oko, a aktivni je rekreativac već više od 25 godina. Požarevačka publika će imati prilike da upozna ovog nesvakidašnjeg čoveka koji je oborio neverovatan rekord.
 Slične vesti

POTPISAN MEMORANDUM IZMEĐU PESNIČKIH UDRUŽENJA

9 Aug 2019, 14:37

UPRILIČEN JE PRIJEM U GRADSKOM ZDANJU GRADA POŽAREVCA POVODOM 7. MEĐUNARODNIH PESNIČKIH SUSRETA ORFEJ NA DUNAVU. POTPISAN…

OTVARANJE LIKOVNE KOLONIJE

24 Jul 2019, 13:36

11. LIKOVNA KOLONIJA KOSTOLAC 2019. BIĆE PREDSTAVLJENA KOSTOLAČKOJ PUBLICI OD 25. DO 28. JULA.

U organizaciji Likovnih…

EGZIT FESTIVAL U NOVOM SADU, SPEKTAKULARNI FESTIVAL NA OVIM PROSTORIMA

6 Jul 2019, 13:28

4. JULA, Prvi dan Egzita zvanično je počeo otvaranjem festivalskih kapija tačno u 19 sati. Uz spektakularan vatromet malo…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeOPŠTINA VELIKO GRADIŠTE U PROJEKTU…

U Velikom Gradištu  održana je konferencija za medije povodom početka realizacije…

24 Aug 2019, 20:44

PolitikaODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE…

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Srpske Napredne stranke u Velikom…

24 Aug 2019, 15:02

DruštvoINFORMATIVNI CENTAR JP PUTEVI…

JP „Putevi Srbije“ Vas obaveštava da je od danas, 22.08.2019. god. u funkciji…

24 Aug 2019, 13:56

Kursna lista