VRHUNSKI MARATONAC GOSTUJE U POŽAREVCU
   6 Nov 2018, 14:15    Požarevac    SATTV    Maja Kostić


VRHUNSKI MARATONAC GOSTUJE U POŽAREVCU

25. NOVEMBRA BIĆE ODRŽANA PROMOCIJA FILMA I KNJIGE  O GORANU NIKOLIĆU, SLABOVIDOM MARATONCU IZ KRAGUJEVCA, KOJI JE UZ PODRŠKU ROTARI KLUBA POŽAREVAC VIMINACIJUM I PRIJATELJA ISTRČAO 55 UZASTOPNIH MARATONA ZA 55 DANA. PROMOCIJA ĆE SE ODRŽATI   U MALOJ SALI CENTRA ZA KULTURU A ULAZ JE BESPLATAN. IZA OVOG PROJEKTA FINANSIJSKI JE STALA DELTA FONDACIJA.

Rotari klub Požarevac pruža logističku podršku, a na početku promocije biće predstavljena knjiga Maratonac, koju je priredio Aleksandar Bojić. Zatim će biti projekcija filma  Otvorenih očiju, koji je o Goranovom poduhvatu snimio Marko Novaković. Ovaj kulturni događaj ima i humanitarni karakter. Članovi Rotari kluba i njihovi prijatelji prikupljaće pomoć za razvoj sporta osoba sa invaliditetom, posebno Paraolimpijskog kluba Junior iz Kragujevca, čiji je član i Goran Nikolić. Svaki darodavac na poklon će dobiti primerak knjige Maratonac, koja je izašla iz štampe.  U ovoj promociji učestvuje i Bane Dmitrović, požarevački proslavljeni sportista, vlasnik Karate kluba 012, koji će na promociji biti u ulozi voditelja i time dati doprinos pomenutoj promociji.
Goran je za 55 dana istrčao isto toliko maratona, trčeći od grada do grada u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, a maraton je završio u Budvi. Ukupno je pretrčao oko 2.400 kilometara i postavio je i Ginisov rekord.
Ovaj nesumnjivo junak, koji je pokazao da volja čini čuda, koji je porušio sve predrasude prema invalidima, kaže da je na trčanje za Ginisa poneo 10 pari patika. Goran Nikolić vidi samo 5 odsto na jedno oko, a aktivni je rekreativac već više od 25 godina. Požarevačka publika će imati prilike da upozna ovog nesvakidašnjeg čoveka koji je oborio neverovatan rekord.
 Slične vesti

NEGUJMO SRPSKI JEZIK

11 Apr 2019, 13:15

EDUKATIVNA TRIBINA O UNAPREĐENJU KULTURE GOVORA ODRŽANA JE U CENTRU ZA KULTURU POŽAREVAC.

Tribina je delo Udruženja…

PREDAVANJE OD SVETOG SAVE DO SVETOG PAVLA SRPSKOG

3 Apr 2019, 14:06

ISTORIČAR DEJAN RISTIĆ ODRŽAĆE 10. APRILA 2019. GODINE SA POČETKOM U 18 SATI PREDAVANJE U BIBLIOTECI U KOSTOLCU (OGRANAK…

VUČIĆ I HAN SUTRA NA OTVARANJU OBNOVLJENE GOLUBAČKE TVRĐAVE

28 Mar 2019, 12:06

Otvaranje obnovljene Golubačke tvrđave, srednjevekovnog utvrđenja iz 14 veka, planirano je za sutra 29. marta, a najavljeno…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportPIONIRI OSNOVNE SKOLE IVO LOLA…

Nastavljena dominacija odbojkaša iz Velikog Gradišta u mlađim kategorijama.…

23 May 2019, 14:38

PoljoprivredaVANPROSEČNI PRINOSI SE NE MOGU…

TEMPERATURA, VLAŽNOST VAZDUHA, ČESTE KIŠE, SVE TO UTIČE NA RAZVOJ PŠENICE I…

23 May 2019, 14:26

DruštvoOdrživa urbanizacija ključ za…

Ujedinjene nacije procenjuju da će do 2025. godine čak 70 odsto stanovništva živeti…

23 May 2019, 13:07

Kursna lista