VRHUNSKI MARATONAC GOSTUJE U POŽAREVCU
   6 Nov 2018, 14:15    Požarevac    SATTV    Maja Kostić


VRHUNSKI MARATONAC GOSTUJE U POŽAREVCU

25. NOVEMBRA BIĆE ODRŽANA PROMOCIJA FILMA I KNJIGE  O GORANU NIKOLIĆU, SLABOVIDOM MARATONCU IZ KRAGUJEVCA, KOJI JE UZ PODRŠKU ROTARI KLUBA POŽAREVAC VIMINACIJUM I PRIJATELJA ISTRČAO 55 UZASTOPNIH MARATONA ZA 55 DANA. PROMOCIJA ĆE SE ODRŽATI   U MALOJ SALI CENTRA ZA KULTURU A ULAZ JE BESPLATAN. IZA OVOG PROJEKTA FINANSIJSKI JE STALA DELTA FONDACIJA.

Rotari klub Požarevac pruža logističku podršku, a na početku promocije biće predstavljena knjiga Maratonac, koju je priredio Aleksandar Bojić. Zatim će biti projekcija filma  Otvorenih očiju, koji je o Goranovom poduhvatu snimio Marko Novaković. Ovaj kulturni događaj ima i humanitarni karakter. Članovi Rotari kluba i njihovi prijatelji prikupljaće pomoć za razvoj sporta osoba sa invaliditetom, posebno Paraolimpijskog kluba Junior iz Kragujevca, čiji je član i Goran Nikolić. Svaki darodavac na poklon će dobiti primerak knjige Maratonac, koja je izašla iz štampe.  U ovoj promociji učestvuje i Bane Dmitrović, požarevački proslavljeni sportista, vlasnik Karate kluba 012, koji će na promociji biti u ulozi voditelja i time dati doprinos pomenutoj promociji.
Goran je za 55 dana istrčao isto toliko maratona, trčeći od grada do grada u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, a maraton je završio u Budvi. Ukupno je pretrčao oko 2.400 kilometara i postavio je i Ginisov rekord.
Ovaj nesumnjivo junak, koji je pokazao da volja čini čuda, koji je porušio sve predrasude prema invalidima, kaže da je na trčanje za Ginisa poneo 10 pari patika. Goran Nikolić vidi samo 5 odsto na jedno oko, a aktivni je rekreativac već više od 25 godina. Požarevačka publika će imati prilike da upozna ovog nesvakidašnjeg čoveka koji je oborio neverovatan rekord.
 Slične vesti

ČAROBNA MILENA U DOMU JEVREMA GRUJIĆA

8 Nov 2018, 12:29

U DOMU JEVREMA GRUJIĆA U SVETOGORSKOJ 17 U BEOGRADU OTVORENA JE IZLOŽBA JEDNE OD NAJVEĆIH SRPSKIH SLIKARKI MILENE PAVLOVIĆ…

USPEH FILMA JUŽNI VETAR U POŽAREVCU

29 Oct 2018, 15:13

U DUPKE PUNOJ SALI  U CENTRU ZA KULTURU POŽAREVAC PREDSTAVLJENA  JE FILMSKA PROJEKCIJA REDITELJA MILOŠA…

JESMO LI SAMI U KOSMOSU

28 Sep 2018, 15:07

U NARODNOJ BIBLIOTECI ILIJA M. PETROVIĆ ODRŽANA JE PROMOCIJA KNJIGE VELIKA TIŠINA I PRVI KONTAKT I PUTOVANJE KROZ…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaKosovo diskriminiše sve što je…

Premijerka Ana Brnabić istakla je u Beču da Priština taksama suprotnim CEFTA sporazumu diskriminiše…

19 Nov 2018, 12:47

DruštvoUČENICI POLJOPRIVREDNE ŠKOLE PROMOVISALI…

POLJOPRIVREDNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA SONJA MARINKOVIĆ ORGANIZOVALA JE PROMOCIJU SVOJA…

19 Nov 2018, 11:26

Vremenska prognozaPROGNOZA za UTORAK, 20. Novembar…

SRBIJA: U utorak oblačno, malo toplije i vetrovito sa kišom. Samo će u Timočkoj Krajini padati…

19 Nov 2018, 11:17

Kursna lista